© Kasper Wikestad

Det eneste latterlige er dekningen av hockey

Man kunne kanskje laget saker som ikke kun er tabloid fjas, eller?
 

På mandag var det første finalekamp for hockeygutta. Ydmyket, latterliggjort og flaut var dommen fra mediene. De virket sikre på at dette ville blir enkelt for laget fra Mjøsas bredder. 
Onsdagens kamp derimot, den har media helt glemt å vise frem at de skrive om. 

Siden de gule og blå er så utrolig gode, helt overlegne på norsk is, latterliggjør finalemotstanden i første kamp osv... Hvorfor ikke skrive hvor ydmykende det tapet på onsdag må ha vært for dem? De fikk juling og Enga latterliggjorde hamarsingene på Jordal. Og dekningen fra de landsdekkende mediene?
Gjemt bort fra hovedsidene.

Trolig fordi det ikke er nok klikk å hente på at det går bra for Enga -det er tross alt bare oss Vål'enga-supportere som vil lese om slikt - eller så fant de ikke en tabloid vinkling som kan sette Enga i dårlig lys. Som å ignorere selve kampen, men heller lage en sak to dager etter, om en slosskamp som aldri egentlig skjedde.
Våre hockeygutter selger ikke aviser når det går bra, bare når vi taper. Det var gjennomgående tonen i kampene mot Oilers og det var det etter første kampen i finaleserien. Og på sosiale medier. Mandag og tirsdag florerte det med kommentarer og meldinger fra andre lags supportere på alle Vål'enga-forum.
Onsdag og torsdag, stille. Dødsstille.
Personlig syns jeg det er fint lite som er så tragisk som å ha mer fokus på andres lag, enn sitt eget. Misforstå meg rett. At supporterklubber driver litt gjøn med motstanderne osv, spesielt før kamp, det er helt innafor. Det er bare å bygge opp stemningen og være litt breial. Men det å ha fokus andre steder enn å feire eget lag etter en seier? Det skjønner jeg ingenting av.

Seierens sødme er sjelden kost, så hvorfor skal jeg ikke dele den med medsupportere, suge på den karamellen så lenge som mulig med andre som deler samme gleden, istedet for å kaste bort den unike hendelsen med skadefryd mot ansiktsløse ukjente på sosiale medier (som trolig bare kan slette kommentaren eller blokkere deg sekunder etter at du viste at du er større taper selv om du tror du vant idag).
Om kjæresten min hadde vaska kåken, laget middag, kjøpt inn favorittølet, snacksen, skaffet barnevakt for unga og sagt at vi kunne kose oss ikveld, men etter at vi har sett kampen, så hadde jeg ikke kontaktet eksen hennes for å fortelle hva de går glipp av, men hadde hatt all fokus på den gleden jeg hadde rett foran meg.
Det er greit at vi er forskjellige, men så dust trenger du ikke være. 
 

Journalistikk er arbeidet med å dokumentere det som skjer i samtiden.
Tilbake til lavpannet mediedekning. Tv2 løper til en realitydeltager for kommentarer om norsk hockey og Vål'enga. Og svelger unna løgnene gang på gang. Hadde de hatt et snev av yrkesstolthet eller vært interessert i sannheten, burde de fulgt opp informasjonen som er sendt til de om den utstøtte, tidligere styrelederen. 
Både en, to og tre ganger er det lagt frem bevis på løgnene og lureriene som har gått ut over klubben og noen av dens viktigste støttespillere, uten at media har turt å stikke nesa borti annet enn tabloid fjas for å promotere realityserier, ikke dekke sport.
"Vi er tilbake" tøyt det ut av trynet hans. På ingen måter er det takket være deg. Vi er tilbake fordi du er ute. Såpass enkelt er det.

Pucken droppes klokka 19.00 idag. Vi håper at media slutter med latterliggjøringen av seg selv og kanskje også får skrevet om en Enga-seier på Hamar.
Det hadde smakt digg på en fredag og vi feirer oss imellom hele veien hjem! 
Vi har trua, gutta!!!

Vertshusbussen kjører fra Vålerenga Vertshus og har presisert at det er viktig å stille presis, ja gjerne litt før tiden:

På grunn av andre arrangementer forventer vi betydelig mer trafikk. Første buss vil derfor være på Vertshuset fra 15:50, denne håper vi kan kjøre fort avgårde. De andre bussene vil kjøre 16:30, så møt opp presis!

Jo tidligere dere kommer, jo bedre plass vil det bli. Det viktigste er altså at ALLE bussene går senest 16:30.

Får du veldig problemer med å komme deg tidsnok til avreise? Da må du gi en lyd til Martine på 970 24 840, ikke send melding til Geir- da er det ikke garantert at det vil bli plukket op


 

Nyeste innlegg