Overblikket: Etterdønninger

Ikke før har Vålerenga surfet ut av kvartfinalene i NM-sluttspillet for menn 2022, så er neste kamp allerede gjennomført, denne gang utenfor isen; eliteklubbens årsmøte.

Det er viktig å forholde seg rett til hvem som er hva i dette vårt Sirkus Vålerenga. På den ene siden har man Vålerenga Ishockey AS, eierne og forvalterne av de kommersielle rettighetene, på andre siden idrettsklubben Vålerenga Ishockey Elite. Det var sistnevnte som hadde sitt årsmøte fredag ettermiddag. Kort og forenklet.

Vålerenga Ishockey Elites årsmøte gikk altså av stabelen fredag ettermiddag. Det som var varslet å skulle bli rene gateslag med steining, skudd av gummikuler, bil- og ku-velting, og ikke minst kasting av Molotov-cocktails ble i grunn relativt rolig sånn sett og mikroperiodisk gemyttlig.

Men ikke misforstå uteblivelsen av Molotov-cocktails med at det ble røyka fredspipe.

Anyway…

Jeg skal ikke referere hele årsmøtet, det har jeg neppe anledning til, men et par punkter kan man nå tillate seg å trekke opp av hatten.

For det første, og det viktigste veldig mye gammel moro og ting som var mindre moro for å si det mildt forsvant ut av dørene da profilerte Jan Tore Kjær innså tapet i forkant av valget og ikke stilte til gjenvalg. Tidligere hadde styremedlem Rune Syversen, Crayon-sponsor, blitt funnet ikke valgbar til styret, og da var det slutt for de to våpendragernes del.

               Bakgrunn

Arnold Nybo (leder), Anders Myhrvold (medlem), Brede Csiszar (vara) og Andreas Stene (vara) ble valg inn som nye i styret. Jeg vet ikke med Nybo, men de tre andre er kjente skikkelser om man har hatt blikket på isen.

Det nye styret skal beslutte om det skal iverksettes en eksternt kontrollert gransking med Norges Ishockeyforbund ved roret for å se på forholdet mellom AS og klubb, og denne skal danne grunnlag for et langt og lykkelig liv dem imellom.

Og så det viktigste; sport i eliteklubben skal ikke gå og vente på resultatet fra denne granskingen, men gønne på det remmer og tøy kan holde. …under forsvarlige budsjettrammer. Og her kommer jokeren; får Frikk Juell & Co. et budsjett de kan leve med for å få Vålerenga opp de siste centimeterne til Haralds pokal – da blir det atter gøy på Oslo indre øst!

For det er ikke mye som mangler på sport. På arrangement har Vålerenga en mil å gå, men på sport er vi close, o’ so close. La deg ikke narre at vi røyk ut av kvartfinalene i siloen på Hamar. Kampene mellom disse to lagene lever sine egne liv, uansett hvor mye Asker og Stavanger forsøker å skape seg et erkerival-bilde og skulle ønske de fikk samme status.

Frikk Juell må få ha frie tøyler – innen rimelighetens grenser selvfølgelig. Da bør alle bønder og annet riff raff skjelve i Felleskjøpet-dressene og Tommy Hilfiger-genserene.

Og så er altså sommerferien ankommet relativt tidlig denne våren. Her er det bare å iføre seg bikinien, parkere parasollen og nyte late dager. «Overblikket» tillater seg litt R & R, men kommer plutselig til et device nær deg…

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er

Nyeste innlegg