© Vif-hockey.no

Vålerenga Ishockey Elite er under kuppforsøk

Vålerengapatriot, du må melde deg inn i klubben og vi må stoppe kuppforsøket sammen.

Vålerengavenner - nå må vi slå ring om hockeyklubben vår.

Vålerenga Hockey trenger din hjelp. Vår hjelp. Klanen oppfordrer deg til å melde deg inn i klubben og bli med oss på årsmøtet 25 mars. Vi må sørge for å gjeninnføre medlemsdemokratiet i klubben og gjenopprette respekten for vedtekter, lover og regler.

 

Hva foregår i klubben nå?

Vi har i lang tid vært vant til at folk med ulike motiver har brukt penger på å være «klubbeiere», både i fotball og hockey. Det har foregått gjennom avtalefestet samarbeid mellom klubben og et aksjeselskap, hvor AS’et har dekket sin del av kostnadene basert på en avtale. Klubben ledes av medlemmene og et valgt styre – og aksjeselskapet ledes av aksjonærene.

 For to år siden gjorde Jan Tore Kjær entré i styret i Vålerenga ishockey elite etter å ha blitt avskjediget som klubbdirektør på grått papir - fem år tidligere. Mange av oss satt som doble spørsmålstegn ved dette valget. 

Ennå større var spørsmålstegnet over at Kjær fikk med seg Rune Syversen inn i styret. Syversen er sjefen til Kjær og også hovedeier i Crayon – hovedsponsoren til hockeyklubben.

Klubbens lover er krystallklare på at denne type dobbeltroller er uakseptable. Syversen valgte å fratre som styreleder i Crayon, sikkert for å late som at ting dermed er greit. 

Men han er like herlig styreleder i morselskapet til Crayon, så alt blir et forsøksvis spill for galleriet – lovens motiv vil unngå dobbeltroller – og Syversen er ikke valgbar og burde aldri fått lov å sette sine bein i klubbstyret.

Ikke misforstå, Syversen er sikkert en drivende dyktig forretningsmann og har sekken full av dollar, men skal han være klubbeier må han bli med i aksjeselskapet. 

Det siste året har han opptrådt som eneveldig president hvor han tar alle sportslige beslutninger på egenhånd og desperat prøver å fjerne aksjeselskapet ved å forsøke å annullere samarbeidsavtalen. Han tenker kanskje at han skal finansiere klubben med egen penger? Beklager Syversen, du kan ikke bruke klubben vår som din lille sandkasse hvor du kan spille Tommy ball og leke eneveldig hersker.

Vi er Vålerenga og vi – medlemmene og supporterne – bestemmer hvordan klubbene drives gjennom lover, vedtekter og avtaler som besluttes på årsmøtene.

De siste månedene har Klanen via diskusjoner og møter valgt å melde oss inn i Vålerenga Hockey Elite for å fortelle hva vi synes om måten klubben drives på. Cirka 30 – 40 av oss meldte oss inn. 

To dager før fristen for innmelding gikk ut sjekket Kjær medlemstallet og forstod at han måtte verve alt som kunne krype og gå av koner, barn, naboer og venner. Han fikk vel inn 60 medlemmer så Kjær/Syversen har sikkert kontroll på årsmøtet 25. mars. 

Men gleden blir kortvarig, vi kommer naturligvis til å kreve et ekstraordinært årsmøte. Og ved din hjelp – og en del andre nye medlemmer – vil vi selvfølgelig ta kontrollen og stanse galskapen som foregår.

Så hvor mange kreves? Om du og et par hundre andre melder dere inn uka før årsmøtet har du møterett og talerett på årsmøtet, men du har ikke stemmerett. Til det må du ha vært medlem en måned. 

Det er uansett et ganske kraftig signal om et par hundre nyinnmeldte møter opp på årsmøtet og det er lett å kreve ekstraordinært årsmøte. Kanskje vi til og med kan få dem til å stoppe tøyset og innse nederlaget 25. mars og således slippe et vanærende ekstraordinært årsmøte hvor klubbens omdømme er den største taperen. 

På det ekstraordinære møtet har du som medlem stemmerett. Og da er det spiker ’n i kista for Syversen å leke nessekonge i vår klubb.

Hele Klansstyret er medlemmer i Vålerenga Ishockey elite. Det burde du òg være.

Bli medlem!

Send en e-post til: oyvind@vif-hockey.no og skriv som tekst: «Jeg ønsker å bli medlem.

Hilsen Navn, adresse, telefon, fødselsdato».

Så får du tilsendt faktura. Medlemskapet koster 300 kroner og etter betaling er du medlem.

 

Nyeste innlegg