Vidvinkel clean
© Atle Enersen

Vidvinkel: Det er ganske bra egentlig

Det har gått en stund, men det gjør vel ikke noe. Klanen.no har gjennomgått en kraftig husvask teknisk sett, og alt skal være såre vel selv om noe innhold dessverre forsvant. Nok om det.

Hvordan står det til med ishockeyen da? Vålerenga tuppa ut head coach Kenneth Larsen, og det var første trener i moderne tid som fikk lov å slutte innenfor sesong. Så får man selv definere hva som er moderne tid. Anyway, jeg synes det var trist at Kenneth måtte gå såpass tidlig i sesongen.

For det første er jo Kenneth en gammal helt med et trillebårlass gull kapret i Vålerengas tjeneste. Kenneth var rett og slett umulig å få tak i ofte på isen. Og en særegen skøyteteknikk hadde han, det så ut som han skulle ramle fra hverandre når han satt fart. Vakkert var det! …på sin egen måte.

Så til trenergjerningen. Nei, han fikk ikke banka inn noe nytt system fort. Det kan være mange grunner til det. Avansert system, kom sent inn i rollen, motstand fra systemets brikker (spillerne), etc. – det vites ikke. Og jeg gidder ikke spekulere i det, Kenneth er bygones og kommer ikke tilbake som trener.

Men nå har Espen «Shampo» Knutsen tatt over med en kombinasjon av Joakim Svendsen («gammel» keeper) og sportsjef Frikk Juell sammen på sidelinja. Svendsen er et ubeskrevet blad som trener, han har alt igjen å bevise. Sportsjef Juell vant ganske mye med Vålerengas U20-lag og har i så måte bevist at han har potensiale også i A-laget.

Espen «Shampo» Knutsen trenger ingen inngående presentasjon. Legende som spiller, var head coach og assistent i mange år. Eneste som vel kan brukes «mot» «Shampo» er at han vant litt lite som coach for å være litt moderat. Vi dveler ikke ved årsakene til det, bare konstaterer at Espen var med på å lose Vålerenga gjennom de vanskelige årene i Furuset Forum.

Men det er vann under brua nå.

Og etter at trioen tok over har det går akseptabelt bra i forhold til utgangspunktet. Vålerenga ser ut som et lag igjen, men det er fortsatt mye å hente inn og det spørs om det ikke er for sent for serien. Det er ingen stor skandale. Serien er et langt gjesp av et plasseringsspill til NM-sluttspillet mener mange. Det er selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner. Serien handler om å være best over tid, NM-sluttspillet best når det gjelder.

Jeg har ikke gravd frem statistikk på det, men sitter med en bestemt følelse at det ca. 50 % av årene så er det samsvar mellom serie og NM-sluttspill, at det er samme seierherre. Jeg tenker meg at lag kjører seg tomme for å vinne serien, og når NM-sluttspillet kommer er det ikke nok krefter igjen til å kapre «potta». Dette selv om man får fordel av hjemmebane i sluttspillet ved å vinne serien.

Skal Vålerenga ta «potta» neste år – og måtte det ved alle Guder endelig bli sluttspill igjen slik at Frisk Asker ikke vinner serien på tombola – må alle ledd mobiliseres. Støtteapparat, trenere, laget, supportere – ingen er fritatt for ansvar. Å kan man bitche om at man som publikum betaler og derfor har krav på bli underholdt. Javel, men det er rasende mye enklere å underholde, finne spilleglede når man har et livat publikum i ryggen.

Ikke som i biblioteket i siloen på Hamar. Mer som i oljetanken i Stavanger. Ja da, de er totalt kulturløse i Stavanger. Eller rettere sagt, de har laget sin egen kultur med import av mange elementer fra Nord-Amerika.

Og jeg ber dere frykte fremtiden. Klarer vi ikke vinne tilbake tribunen kan det fort bli kiss-cam på storskjermen og klappere i Nye Jordal Amfi. For noen år siden fant vi en eske klappere med logo og greier i det gamle amfiet. Nuværende styreleder i eliteklubben Jan Tore Kjær påstod hardnakket at de ikke var ment til å brukes.

Yeah right. Be afraid…

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…
 

Nyeste innlegg