1913 på blått og rødt
© EspenB

Gratulerer med dagen, Vålerenga

110 år med håp, tro og kjærlighet.

Det er en meget vital og oppegående 110-åring som i dag skal feires. Vår kjære Vålerengens Idrettsforening er uten sidestykke i norsk historie og betyr mye for så mange mennesker at det er vanskelig å ta innover seg. Jeg tror ingen egentlig klarer å se betydningen foreninga har for folk. Det er for stort, det er for mye. Bli med i toget som går fra Jordal amfi til Valle 12.30 og i dag og se selv.

Grunnpillaren og alles stolthet er Vålerenga samfunn sin utrettelige innsats for byen vår med bla jobbsjansen, integrering og arbeid mot rasisme samt perlen gatelaget som består av rusmisbrukere. Vålerenga gjør Oslo til en bedre by å bo i.

Så må vi innom alt arbeidet som legges ned for at unge skal drive idretten de ønsker. Foreninga vår rommer åtte idretter - så det er god mulighet for unga til å finne sin sport hos oss. Jeg lurer på hvor mange hundre tusen mennesker som har vært innom Vålerenga i løpet av 110 år. Kanskje er det millioner som har konkurrert med logoen vår på brystet i løpet av de 110 åra.

Toppidretten ruller på og vi hevder oss godt i mange av idrettene foreningen består av. Foreningen har lag i den øverste divisjonen i en rekke idretter og er med det unike i Norge.

Alle har hørt om Vålerengens idrettsforening til tross for at vi “bare” er en bydelsklubb fra Gamle Oslo. Alle har et forhold til oss. Mange elsker oss, mange hater oss, ytterst få er likegyldige.

Vålerenga og Vålerengens idrettsforening betyr noe for folk!

Vålerenga betyr nok aller mest for oss som følger en eller flere av idrettene tett. Spillere og ansatte i klubbene kommer og går - for mange er det en arbeidsplass, for oss andre betyr Vålerenga langt mer. Vi på tribunen er der hele veien, noen er på tribunen hele livsløpet.

For oss på tribunen betyr klubben ofte svært mye. Jeg kan bruke meg sjøl som eksempel, jeg bruker mange timer på klubben i mitt hjerte hver eneste uke og omgangskretsen min består av vanvittig mange fine folk jeg har møtt gjennom Vålerenga. Jeg er så glad for at jeg har møtt så mange strålende mennesker som deler min kjærlighet til klubben, livet hadde vært tomt uten dere.

Jeg er så heldig at jeg får gitt litt tilbake også Som frivillig for Vålerenga Hockey, rekruttlaget til Vålerenga Fotball Elite og for damelaget til Vålerenga Fotball er det alltid noe som skjer. Eller - gi og gi tilbake, fru Blom. Jeg får mer igjen enn jeg gir - å bruke fritiden min til å hjelpe Vålerenga gir meg glede og mening.

Det finnes frivillige som har vært der for klubben i over 40 år og da er det klart at den betyr mye for folk.

Da er det ikke lenger bare en interesse, det er en livsstil. Man tilpasser livet slik at man har mulighet til å bidra når Vålerenga trenger det og møter på kamp når Vålerenga spiller.. En livsstil som gir oppturer og nedturer slik de fleste livsstiler gjør - men den handler som du vet om langt mer enn seier og tap på banen.

Det er vi rundt klubben som holder klubben levende og relevant, det er vi rundt klubben som holder interessen for klubben vår oppe - det er vi som er sjela til klubben nå.

Å holde Vålerengas faner høyt er vårt ansvar uansett om vi er frivillige eller publikum på kampene. Vi tar det ansvaret for det er vi som er Vålerenga. Det er du og jeg som er Vålerenga - sammen med alle som møter trofast opp på kamp.

I dag har Vålerenga bursdag. 110 år skal feires og vi gleder oss til de neste 110 åra. Jeg får ikke med meg alle dem, men jeg har sørga for en arving som tar opp stafettpinnen når jeg leverer suppeskåla for godt - som jeg bar stafettpinnen videre da stefar ikke orka mer.

Vålerenga er 110 år og det er generasjon etter generasjon som lar seg forføre av denne magiske klubben og det den bringer med seg. Vålerenga er så mye mer enn bare et lag man følger med på.

Jeg elsker Vålerenga og vi er mange tusen som har det sånn. Kom deg ut og ta del i feiringa av vår flotte klubb. Jeg ønsker deg en fin dag uansett om du holder med Vålerenga i baseball, ski, basket, amerikansk fotball, innebandy, håndball, ishockey eller fotball - eller noen av dem eller alle sammen. Dette er vår dag, få mest mulig ut av den.

Jeg ønsker deg en fin dag - gratulerer med dagen og heia VIF!

Nyeste innlegg