640px-Pillory_PON.jpeg
© Wiki

Ut med pakket! Hver gang!

Derby betyr følelser. Kjærlighet til egen klubb, hat mot “dem”, og enorm skuffelse over billetthaier. 

2024 - året der vi har både forkjøpsrett til billetter på bortekamp, og samtidig kan kjenne på en ekstrem billettangst. I skrivende stund er det en drøy uke til derbyet mot Lyn, og det er lenge siden det ble utsolgt på Ullevaal. 

I utgangspunktet er det all mulig grunn til å juble. Aldri før har så mange ønsket å se en kamp i OBOS-ligaen. Ikke siden 2009 har gutta våre fått en sjanse til å vinne mot skiklubben i seriekamp. Det går mot fotballfest i Oslo. Vi er en enorm skare fans som følger klubben, og alt ser lyst ut. Eller. Alt kunne sett lyst ut.  

Om det ikke var for “den gjengen”. De som enten utgir seg for å være parasitter, eller som faktisk er det. Vi snakker såklart om gjengen som mer enn gjerne flår andre supportere.. 

Men er dette noe å ta sånn på vei for da? Svartebørs er jo vanlig på kamper der det er stor etterspørsel etter billettene. 

Svaret er ja. Så klart vi skal reagere! 

For det første, så er reglene forbanna enkle. Skal du selge billett til kampen, så skal du selge den for maks det du selv betalte. Alt over kjøpesum plasserer deg i et jævlig dårlig selskap. 

Du er ikke bare kriminell. Du er en kriminell, uten ære. 

Så kan vi mene mye om at det ble lagt opp til at folk kunne kjøpe 30 billetter i en og samme transaksjon, at folk burde vært mer frampå, osv. osv. For det er det andre som er hakket mer alvorlig! 

Det er ikke lenge siden sist noen valgte samme sti som disse rottene. I stedet for å sørge for at folk kommer seg på kamp for å støtte laget, velger de å grafse til seg mest mulig cash. Vi så det borte mot Lillestrøm i fjor. Noen av våre egne valgte å ta på seg rollen som haier.  

Alle hater snut i Vål’enga. Men billetthaier står lavere i kurs enn politiet. Er det en posisjon du er klar for å innta? 

Indrejustisen skal være sterk hos oss. Om du velger å bli rotte og hai, og utnytte de du står på tribuna med… Da bryter du også med oss, og du bryter med felleskapet. Du verken står med oss, eller kjemper, eller vinner til slutt.  

For oss er dette selve livet. Og om du liker å tro at du er en av oss, men samtidig prøver deg som hai… Ta deg sammen. Vend om. Selg billettene til ordinær pris om du ikke skal bruke dem sjæl. Gi det til en bekjent som elsker Enga, men som sliter med økonomien i dyrtida og ikke har råd til å gå på kamp.  

For vit dette! Budskapet og holdningen til Klanen er helt klart. Dersom du velger å være ei rotte som setter egen lommebok over dine medsupportere: 

Du er aldri helt anonym. Alias, mobilnummer og profiler kan sjekkes. Det er mulig å spore hvem som har solgt billetter. Det vil bli anmeldt, og forhåpentligvis ender det med at du har sett din siste Vålerenga-kamp. 

Ut med pakket! 

Nyeste innlegg