©Per G. Storrø
© Klanen

JuleENGAeliet 2021

Til glede for gamle og nye lesere…. Jesus har forlatt oss og det har Berre, Freddy og Dønnum også, men vi fortsetter en årlig tradisjon som kun har vært førstnevnte forundt tidligere. Om vi ikke legger dette ut hvert år, vil Berre gå i glemmeboka som Jesus sin eldre bror, Jøran. Og det er det ingen som vil

Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Espeseth om at alle kongeblå skulle innskrives som sesongkortinnehavere. Denne første innskrivning ble holdt mens Tuva Ørbeck Sørheim var styreleder i Vålerenga Fotball Elite. Og alle drog av sted for å la seg innskrive, hver til sitt sted. Steinar drog da fra Bislett i Vest opp til Valle, til Klanen’s butikk Sjappa, siden han var av Dag Eilefs følgere, for å la seg innskrive sammen med Kjersti, sin trolovede, som ventet barn. Og mens de var der, kom de på at siden hun skulle føde, om hun fødte sin sønn eller sin datter, den førstefødte, skulle de svøpe ham, henne eller hen i Vål'enga supportereffekter. For det var ikke rom for andre babyklær.

Det var noen klansmenn der i nærheten som var ute og holdt nattevakt over klansdamene sine. Med et stod Vidar Ørn Kjartansson foran dem, og Ørnens herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. Men islendingen sa til dem: «Frykt ikke! I kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket: I skal spille videre sammen med Jonathan, Henrik, Odin og Osame.» Med ett var toppscoreren omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Berre og sang:

«Berre på landslaget»

Da Kjartansson hadde forlatt dem og vendt tilbake til heimen, sa klansfolket til hverandre: «La oss gå inn på Vertshuset for å drekka øl, og fortelle som Vidar har kunngjort oss.» Og de skyndte seg av sted og fant Steinar og Kjersti og det lille barnet som lå i magen. Da de fikk se «kulen», fortalte de alt som var blitt sagt dem om dette barnets fremtidige helter. Alle som hørte på, undret seg over det klansfolket fortalte. Men Kjersti gjemte alt dette i sitt hjerte og grunnet på det. Hva enn det betyr.Klansmedlemmene dro så på Øst, mens de priste og lovet, æret og været klubben, for det de hadde hørt og sett; alt var slik som det var blitt sagt dem.

 

 

Nyeste innlegg