© EngaTifo

La oss reise kjerringa mot Comet

Det var forståelig mye skuffelse etter nederlaget på Hamar sist. Og på toppen av skalaen var det de som ønsket at laget rett og slett bare skulle legges ned.

 

For i sosiale medier flommet det med alt annet enn konstruktiv kritikk. Trenerne må ut, samtlige spillere må vekk, alle er en skam og dette er det dårligste laget noen hadde sett (og de hadde sett SÅÅÅÅÅ mye ishockey, altså....).

Skuffelse, frustrasjon og sinne er hverdag for de aller fleste supportere, men noen få har det egentlig bedre enn alle de andre. Og disse heldige er delt opp i noen grupper.
Det er gruppen med de som ikke forventer seg så mye. De som forventer nedrykk, men ender som middelhavsfarere. Det er de som har lag som vinner mer enn de taper og ser helheten i en sesong. Så er det de som er storfornøyde og 'får løfte trofeer', hvor sesongen ender med pokal, jubel og feiring.

På den andre siden har du de supporterne som ikke føler seg så heldige, de som mener alt burde være bedre uansett hva som skjer. Det er vanligvis også de som skriker høyest. Og som oftest sliter med å begrunne sine bombastiske utsagn.

Vi spiller mot Comet idag. En kamp som vi egentlig burde vinne og vinne ganske lett. Vi har et trenerteam og spillere som har bevist at de duger mer enn nok for å ta andreplassen i serien. Nest best av samtlige hockeylag på seniornivå i hele landet.

Hva om...
I et parallelt univers derimot, vinner Comet idag fordi vi rett og slett ikke har spillere eller trenere.
Endelig tok sportslig utvalg supporternes ord og gjorde virkelighet ut av de. Klubben kvittet seg med hele gjengen, ubrukelige som de alle var.

Så får vi bare ta noen stygge smeller i målprotokollen, skrape oss inn til tredjeplassen og ryke ut på raskeste og mest ydmykende måte, uten en eneste seier i sluttspillet. Troligvis uten et mål, resten av sesongen.

Om noen år, så vil dette bli bra, vøtt. Våre supportere har tålmodigheten til å vente noen sesonger på å nærme seg sluttspill igjen, selv om alle spillere skal skiftes ut pga ett forsmedelig tap. Nytt lag skal etableres uten en eneste av de som er seriens nest beste lag så langt i sesongen.
Og alle andre lag sine supportere koser seg med å banke Enga uke inn og uke ut.
For det er slik de ville ha det, de som kan mest om hockey, de som har fulgt laget lengst og de som skrek høyest på lørdag eller søndag.

Kom, la oss laga show
Heldigvis for resten av oss, er det kamp og stor sjanse for seier idag. Mot et lag hvis supportere har kun jublet for tre seiere i år (samt to i overtid) og sett 227 pucker blitt plukka ut av eget mål. Som fortsatt støtter laget sitt med stolthet. Selv i et parallelt univers - der de kun var nest dårligst og nå hadde mulighet til to seire til og begge mot Vål'enga, som hadde sparket alle i klubben - hadde de støttet opp om laget sitt, okke som.

La oss løfte gutta idag. Spesielt for Mikkel Eriksen. 16-åringen som får sin debut på A-laget idag. Nevø av en av landets beste hockeyspillere noensinne og trolig landets dårligste sanger som har gitt ut plate, er det selvfølgelig knyttet endel forventninger til Eriksen og han er sikkert spent på oss.
Så la oss vise oss fra vår beste side. Synge høyere og renere enn onkelen til Mikkel. Vise at vi alltid er der for de. Okke som.

Så tar vi andreplassen i serien, runder 100 poeng og kjemper om bøtta et par måneder til. Og kanskje får vi oss en fest i slutten av april. Men det skjer kun om vi står sammen og løfter gutta når de trenger det som mest.
Og idag er en gyllen mulighet for begge parter til å bevise at vi elsker klubben. Og hverandre.

Billetter til dagens kamp mot Comet finner du her

Nyeste innlegg