Overblikket: Samling i bunn!

Det var med knappest mulig margin at Vålerenga torsdag gav bort seieren til Storhamar. Men sånn går det når du spiller kreativ ishockey bare de fire-fem siste minuttene av kampen. Noen regner sikkert med at det ble gitt noen «hårfønere» i garderoben i går – jeg håper ikke det, det er ikke unger vi snakker om her, det er mer eller mindre voksne folk som skjønner hvor de kom til kort.

Den som mener Vålerenga spilte gnistrende god ishockey frem til det var igjen 4-5 minutter bør sporenstreks sette kursen for Synsam.

Seriøst.

Men så har vi de selvfremmende han, hun og hen som mellom sangstrofene piper om hvem som er dust som ikke synger, om at alt var mye bedre under krigen (i Kuwait). Selv satt jeg i Båtsfjord da den krigen starta og sang ikke. Så alt var bedre under krigen ja, eller kanskje egentlig litt senere. Når Furuset imploderte, OL var over og Hamar/Vålerenga startet sitt 15-årige rivaleri på toppen av ligaen og sluttspillene hvor man broderlig delte på Haralds pokal år ut og år inn.

Da var det sang, og skøy og moro. For det var det. Og det var blod og karriereødeleggende taklinger. Og det var supportere som solgte hasj, og vakter som førsøkte jage fandenskapen men som ble møtt med tilbakedrivende snøballer.

Snøballer laget med teknologi fra Oslo øst gjør vondt.

I morgen er det kamp igjen altså. Kl. 16:00 i siloen på Hamar. Tar du turen opp kan du jo syte over hvor rævvva Klanen er, og om hvor mye Klanen hater hockey – eller du kan la det ligge og heller være med på å bygge god stemning på feltet vårt i en møkkahall.

Det er en sterk misoppfatning og en kraftig farging av sannheten at Klanen hater ishockey. Dette er en spinnvill påstand fremsatt folk som ikke vet bedre og som ikke vet hva Klanen er. Folk som ikke gidder å sette seg inn i en sak kan du få billig av meg hver gang de åpner nebbet om gitt sak. Og i denne saken er det dessverre folk som påberoper seg professorat i Klanen som ytrer seg. Jovisst har vi ytringsfrihet i Norge, men du gjør deg svært lite spiselig når du ytrer deg basert på bare feil og så påberoper deg sannheten!

Klanen hater ikke ishockey.

Klanen elsker det som medlemmene elsker! Det som medlemmene elsker ambulerer. Det går opp og ned med interessen i de største grenene. Men noen sannheter er det. Majoriteten i Klanen elsker fotball. En mindre gjeng elsker ishockey, jeg liker å si 10 % av medlemsmassen uten å være helt på vidda, men uten å ha en markedsundersøkelse å slå i bordet med. En slik undersøkelse burde klubbene gå i sammen om å kjøre.

Det er aldri dumt å ha markedsdata over dine mest innbitte følgere. Nok om det.

Men altså, det er slik at Klanen til enhver tid er og gjør det medlemmene vil. Innimellom kommer det et slags folkeopprør, noen bryter ut fordi Klanen ikke fyller deres behøv og ønsker om hvordan tribuneliv skal leves. Dem om det. Noen etablerer seg, andre imploderer og blir bare et vagt minne om en #fail.

Og med all respekt. Hockeyfolket i (og utenfor) Klanen har ikke brukt de demokratiske veier de har til rådighet til å vri Klanen i den retning de mener den bør vris. Ovenfor valgkomitéen, om å møte opp på generalforsamlingen generelt og på valget spesielt – nei der er det tyst som i graven.

Ingen som fremmer hockeyens sak.

Hvorfor er det sånn? Hvorfor har det vært sånn i sum i 30 år? Hvorfor møter ikke hockeyfolket opp og krever sin plass ved bordet?

Klanen er en etablert organisasjon med mange fungerende ledd. TIFO f.eks. Vil hockey lage TIFO - come on! Vi har nettredaksjonen Klanen.No. Har du meninger? Vil du oppildne folk? Come on!

Just come on! Du skjønner hva jeg mener.

I rest my case.

Og til deg som føler deg urettferdig behandlet av denne artikkelen. Don’t! Just don’t!

Det er ikke deg jeg skriver til. Du som stående står og synger dine tapres strofer fra din faste plass, du er ikke denne artikkels skyteskive. Du er sannsynligvis blant våre mest trofaste og verdifulle. Du er der år ut og år inn. Laget trenger deg.

Du er Vålerenga!

Vi er nå midt i sluttspillet og hu feite dama har begynt å renske røsten. Vi ligger under, og det er krise om Hamar vinner i morgen. Flere spillere har sagt det flere ganger opp gjennom historien vi har med Hamar og siloen: bortefans på tribunen utgjør en enorm forskjell for spillerne. Rop og sanger hjemmefra som lyder i siloen er med å gi oss den pushen vi trenger er det sagt.

I morgen må det smelles. På.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Nyeste innlegg