#Overblikket: NM-gull 2032

Tilstanden i Vålerenga er alvorlig. Først ble målvakt Steffen Søberg informert over telefon at han ikke kom til å få noe nytt kontraktilbud av Vålerenga. Etter 10 år i klubben var alt han fikk en telefon, ikke engang et møte.

Og før det verste sinnet over Søbergs forferdelige avslutning av karrieren i Vålerenga kom nyheten om at Alexander Bonsaksen hadde signert en 2-års avtale med gutta i pengebingen i Asker. Med ny arena og så videre har de tydeligvis fått type anabole steroider økonomiske-muskler der ute.

Anders Myrvold, samme mann som samtalte med Steffen Søberg noen dager tidligere, fortalte til TV 2 at Vålerenga ikke kunne matche tilbudet «Bonsa» fikk fra Asker. Spekulativt av meg, men jeg kjøper ikke den forklaringen. Vålerenga mangler en hærfører, og den jobben var tiltenkt «Bonsa», nå står vi uten en slik.

Disse to hendelsene er fakta.

Det som ikke er et opplest og vedtatt faktum er at Vålerenga har «henvendt seg direkte til» spillere bak ryggen på deres agent. En agent som visstnok har forsynt Vålerenga med mange spillere. Vålerenga er nå i fryseboksen der i gården. Hva «henvendt seg direkte til» innebærer i denne sammenhengen er litt ullent… Men agenter nekter neppe spillerne sine å snakke med potensielle arbeidsgivere.

Når det kommer til rene tilbud der i mot, da skal agenten på banen… Man kan si og mene mye om agenter, men de er nå en gang der. Vi må leve med dem.

Hadde vi hatt Frikk Juell som sportssjef i klubben fortsatt hadde det aldri skjedd. Hadde vi hatt en sportssjef generelt hadde det neppe skjedd. Og der er kanskje skandalen komplett. Hvorfor har vi ingen sportssjef?

Well; det er ikke så lenge siden Juell sa opp jobben og spant ut av bygget – det tar tid å få den mannen man vil ha inn dørene i havariet Jordal Amfi. Oppsigelsen fra Juell kom visst som lyn fra klar himmel på enkelte. Andre så den komme.

Så, hvor er Håkan Södergren eller Anders Blegeberg? Her er det bare å bla opp! Ta penga vi angivelig sparte på å ikke hyre inn «Bonsa» og kline til med et tilbud en av dem ikke kan si nei til. Rammene er kjente; vinn NM-gull. Nå.

Jeg skal ikke vekte de to, jeg tar en av de any day.

Og hva med trener… Jadda, vi kan klare oss uten en slik en ca. en måneds tid til. Gutta bedriver barmarkstrening, og der klarer de kjøre opplegget selv. Det går på ren rutine. Men hvor leter Vålerenga?

Jeg ble glad da Anders Gjøse ble presentert som ny trener for U20-landslaget. Jeg pustet lettet ut faktisk. Gjøse er sikkert en knakandes god kar, men i Vålerenga blir han for lett.

Personlig vil jeg ha en kompromissløs finne eller en kynisk nord-amerikaner. Ikke en svenske fra en av de svenske ligaene. Er han finnen fra «Hockeyfeber» ledig? Hva med å ringe Blake Evans? Eller trenger vi en gærning eller to?

Send bud på The Donatis!

Skal vi være litt mer moderate spanderer vi en så klekkelig sum i tillegg til den sportslige utfordringen at Niklas Gällstedt ikke kan si nei. Han var i klubben i to sesonger nede på starten av 2000-tallet. Han gjorde det såpass bra som spiller, og har gjort det såpass bra som Dan Tangnes’ assistent at mange peker på ham.

Ja?

Akkurat nå ser Vålerenga ut som et havari. Skjer det ikke noe fort blir det neppe NM-gull før i 2032. Jo lenger tid det tar å få klubben på stell jo mindre attraktiv blir vi for spillere, sponsorer og samarbeidspartnere.

Det nye styret i eliteklubben har nå en unik mulighet til å spyle ut de siste rester av gammel drit. De har fått en litt rufsete start, men nå kan de stå opp. Benytte den sjansen dere har nå, få det ut! Ikke gå og vase i gammel møkk. Ikke la det gå nye ti år før vi hever «potte».

Vi skal aldri glemme historien, vår stolte historie, men nå må den få være det – historie. Sagnomsuste tider da Vålerenga vant alt de ville. Da vi var bekledd med helter som leverte år ut og år inn. Og da futen stod og skrapa på døra hver morgen, men ingen kunne senke Vålerenga, selv ikke staten.

Så fikk vi noen små smeller underveis, men alltid kunne vi peke på premieskapet å be kritikerne holde kjeft.

Det kan vi enda.

Hilsen påtatt #optimist.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

 

Nyeste innlegg