Overblikket: Maskinen glapp i siste sekund

Noen har fått det for seg at Vålerenga bare har en plass igjen i stallen. Dette er selvfølgelig ville fantasier, sprøyt og vås. Utbasunert av folk som ikke vet bedre. Vi har én plass igjen til en utlending, men vi kan bare gønne på og signere så mange nordmenn vi bare vil ha.

Nå er markedet i Norge ganske støvsugd, det er stort sett bare skrot igjen. Ingen er som kjent gode nok for Vålerenga annet enn Vålerengas egne spillere. Men en mann var god nok, og sekunder fra å signere: maskinen Christian Kåsastul. En mer kompromissløs jernmann skal du lete lege etter. Backen var en hårsbredd fra å signere for St. Halvards menn – men det ble AHL i stedet.

Veldig synd, vi skulle likt å se ham rasere motstandernes angrep.

Men dette viser noe veldig viktig i nåtid. Vi har som kjent ikke noen sportssjef for A-laget nu til dags. En litt spesiell situasjon. Men det har sannsynligvis ikke vært gode kandidater tilgjengelig i markedet, og coach Andersson var sikkert ment å skulle ha et ord med i den beslutningen. Vi savner Frikk Juell bare så det er sagt, vi tror han og Andersson ville blitt en duo for historiebøkene.

Men sånn ble det ikke.

Det vi i stedet fikk som et resultat av et par ordentlig virrvarr generalforsamlinger var et sportslig utvalg som nå virker. Frontet av Anders «Myra» Myrvold. I manko av en sportssjef har de i det stille jobbet utrettelig med å bygge stallen for den kommende sesongen. Og det har de klart, og enda har vi altså en ledig plass til en utlending.

Og som om ikke det var nok; info har dukket opp på hjemmesiden til klubben – og Facebook og Instagram. Vi vet, det er til å dåne av. Både om signering og annet. Vi var i vinter redde for at ansettelsen av Mette Winther skulle ende i at hun ble assimilert inn i den gamle kulturen, men hun har gjort vår frykt om til glede over enda et bevis på at vi er i ferd med å legge det gamle bak oss.

For å stjele et uttrykk fra sykkelverden: chapeu! Mye utrettet på kort tid, vi gleder oss til fortsettelsen.

Forøvrig var Vålerenga i Lillehammer lørdag. 3-0. Treningskamp. Mangla 7 seniorer. Bygones.

Tirsdag er det Hamar. Hjemmelaget vinner i sudden. 6-5. Du leste det dessverre først her.

Lørdag er det kick-off med fest & moro på Jordal. Og kamp mot Södertälje i Jordal mfi. Mer info om det arrangementet finner du på klubbens hjemmeside, men vi blir overrasket om det ikke blir en pølse eller to, og kanskje en pokal eller fire.

En sånn du drikker av.

Og bare for å toppe det hele; Mark Auk lander på Gardermoen onsdag, og spiller mot Södertälje lørdag. «Myra» lover en publikumsfavoritt fra første dropp.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Nyeste innlegg