Overblikket: Endelig en bulker!

Vi har etterlyst en finsk tømmerhogger av en back. Det har vi ikke fått (enda). I stedet gir klubben oss en bulldoser av en forward, en som bulker alt ut av fatning og stil. Velkommen Didrik Nøkleby Svendsen! For det er han virkelig, velkommen.

At vi nå får inn en busemann som skremmer selv fanden betyr ikke at resten av troppen er kyllinger av den grunn. Men Svendsen har rendyrket rollen (og fysikken) som en fysisk knallhard spiller. En det gjør vondt å møte, en spiller alle andre lags supportere elsker å hate.

Litt sånn som Martin L. Ylven.

På 28 kamper for Comet sist sesong dro Svendsen inn 120 minutter i fryseboksen. Statistikkverktøyet til Norges Ishockeyforbund (som ikke er noe statistikkverktøy) er for tungvint til å finne ut hva slags utvisninger vi snakker om, men vi ville blitt overrasket om det ikke var noen 20-minuttere inni der.

- Jeg gleder meg til å kunne være med å bidra med mitt fysiske spill. Det skal være vondt å være motstanderlag på Jordal Amfi, sier Svendsen til klubbens nettsider.

Han legger ikke lista lavt, 27-åringen. Hvordan vårt nye trenerteam Fredrik Andersson og Mats Trygg skal temme denne 115 kilo tunge biffen som rager 190 cm over havet gjenstår å se. Svendsen har en litt spesiell kontrakt, ett år med to måneders tryout. Det betyr at han må prestere og bulke fra dag én.

Det tror vi skjer.

Dette er en spillertype vi har savnet i mange, mange år. Ergo er dette julaften for alle oss som elsker Vålerenga. Tenk deg selv denne murbrekkeren foran Mika Partanen! Ja, for du vet at målmaskinen Partanen har signert kontrakt for kommende sesong også?

En del av oss har vært utålmodige når det gjelder å skru sammen laget. Naturlig nok har mye stått på vent i påvent av at ny hovedtrener skulle sette seg i stolen i Jordal Amfi. Og det har skjedd nå. Fredrik Andersson er svensk og har en god dose erfaring å slå i bordet med. Ond ser han ut også.

Det har ikke vært så svart som mange har skreket om. Men tunge valg ble håndtert på en litt klønete måte. Det har skjedd, men nå er det bygones. Vi kan ikke dvele ved det, vi må ta lærdom og move on.

Og sånn er det med den saken.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Nyeste innlegg