Overblikket: Det er nå det gjelder!

Det gjelder selvfølgelig alltid. Hvert skøytetak teller. Men noen skøytetak har mer verdi enn andre. Det er nå Vålerenga må få frem de gode stegene, og legge igjen de dårlige i garderoben, eller enda bedre; hjemme i Jordal Amfi.

Men hallo?

Noen hjemme?

Det var følelsen jeg satt igjen med mandag kveld. Etter to fiin-fine perioder så det ut til taktikken ble lagt om til å holde på puck i egen sone, og når det ble truet så dump pucken opp i offensiv sone og skate litt sånn for halv maskin etter. Spille på resultatet.

Eller så var det bare tomt for krefter. Eller en kombinasjon. Jeg heller til å tro det siste, for det første alternativet er utenkelig. Sånn kan man ikke forsøke på i 2022 når man ikke møter Grüner eller Frisk Asker.

3-1 ble til 3-4, og kampen ble historie på det resultatet. Storhamar leder 3-2 i kamper og kan avgjøre kvartfinaleserien hjemme i siloen onsdag. Det bør de ikke få lov til. Man kan peke på at Vålerenga har hatt en litt trøblete og skuffende seriesesong, og at dette har forplantet seg videre inn i kvartfinaleserien. Men Storhamar har hatt en enda verre sesong enn St. Hallvards menn, og slik sett skulle vi ha tatt dem allerede.

Vi har hatt mindre trøbbel.

Men så er det sånn med kampene disse to lagene imellom. Floskelen «lever sine egne liv» er for disse oppgjørene helt sann. Spesielt i sluttspill.

Nå har det seg slik når vi oppsummerer sesongen så langt uten å kaste inn håndkledet at Vålerenga i en del tilfeller har stått med ryggen mot veggen, som et såret dyr. Da har du intet å tape. Etter hvert som serien skred frem ble Vålerenga litt underdogs i en del kamper. De slo nedenfra. Ikke i alle kamper, men noen. Og så var det kamper som gikk helt ad dundas.

Men kampene med ryggen mot veggen altså, der hentet laget en del poeng.

Som mot Frisk Asker, fem av fem. Asker er ingen varig utfordrer på noe vis. De er en døgnflue som våkner (litt) hvert 20. år for så å bli glemt helt kjønnsløse i en krok av norsk ishockey. Ny arena? Bare et flott sted å sove. Og nå legger vel «Basse» opp snart, og da har de ingen til å stupe heller.

Trist.

4600 gærninger og 400 tilreisende så kampen mandag. Ny rekord. Det burde inspirere på tross av et begredelig resultat. Blir det en 7. kvartfinale i Jordal Amfi fredag blir det utsolgt. Da lukter det god, gammal stemning slik det var før alternativkultur-forvalterne i vest surfet inn i ligaen på et sjekkhefte.

Bring it on!

Men først onsdag. Slå nedenfra. Vær et såret dyr.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Nyeste innlegg