Puck

Puck

© Klanen

Overblikket: 12 lag i serien? 14? 8?

Det er torsdag aften og oktober har lagt sin kjølige labb over folk og fe. I Jordal Amfi har nettopp Vålerenga sendt Comet hjem med 7 sure scoringer imot, for klarte de å lage et eneste mål.

World domination!

 

Og dette er ikke noe nytt fenomen. De 2-3 nederste lagene får jevnlig god gammaldags juling av de 7-8 lagene over. Det er det samme om de er fra hippe Grünerløkka, søvnige Manglerud, uredelige Lørenskog, nowhere Ringerike, bortgjemte Halden (ja da, det er et skilt på E6) eller stakkarslige Asker.

Like sikkert som at årstidene skifter får de så både hatten og lua passer. Det har nesten blitt en tradisjon flere steder å sende disse hjelpeløse lagene hjem i skam. Gjerne med negativt to-sifferet resultat.

Og vanligvis er det Lillehammer som er skrotnissene over prügelknabene, men nå har jammen meg Asker tatt over. Vi tenker på vår egen nær fortid da Jordal Amfi var ny og Vålerenga ikke fikk det til å stemme. Så kom Fredrik Andersson, og så etter en litt trøblete sesong hvor han til slutt kunne bygge lag etter egen filosofi ser det nå ut til at Sankt Halvards menn er på sporet av noe stort.

I stedet for å lære av Vålerenga setter Asker telemarksnedslag rett ut i søledammen.

Deilig.

Vi gidder ikke ramse opp for Asker hva Vålerenga ikke fikk løst på best mulig måte. Hvis Askerne fortsatt står og klør seg i hodet, og det eneste de får er flis i fingeren, ja da er de tapt. Det er de kanskje uansett.

Men så var det dette med 12 eller (gud hjelpe oss!) 14 lag i serien…

14 kan vi avskrive med en eneste gang. Det er gale menns utsagn. Vi behøver nesten ikke forklare det engang. Tenk selv da, 7 av 14 lag kvalitet, 7 av 14 lag oppsop.

Hva med 12 da?

Igjen dette med lag i den øverste divisjonen. Kan vi tåle at vi skal ha 5-6 ubrukelige lag som tror de kan utgjøre noen annen forskjell enn å lage målshow mot seg selv? Vi tror ikke det. Vi synes ikke vi skal ned til 8 lag, det blir for snevert. Og det kan hende man får økonomiske tilstander som gjør at tyngdepunktet i hele det sjiktet velter helt om.

Sånn som forrige sesong.

Men vi kan ikke ha det slik at 3-4 lag bare ligger som gjedda i sivet og venter på at en eller flere motstandere skal gå konkurs slik at de selv får rykke oppover.

Eller…?

Uansett suger vi på 7-1. Det er deilig, uansett lag.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Nyeste innlegg