© EngaTifo

Super lørdag i vente!!!

Såret og vonbråtne bønder freser over at det endelig blir gøy på landet og gjengen fra petroleumsbygda inntar Jordal for å få deng på isen.

Det er ikke første og absolutt ikke siste gang at agronomene dasser rundt i kjeledressen fra Felleskjøpet og irriterer seg for at vi kaller alle som ikke er Vål'enga-supportere for bønder. Nå er det gøy med storfint besøk fra hovedstaden, så da fyrer lokalpressen opp de innfødte med å ta ting ut av kontekst for å få oss til å virke som de slemme ungene, men ender opp med et patetisk syn på storbybeboere som at alle drikker kaffelatte med soyamelk.
Hver. Eneste. Gang.

Det er større sjanse å bo et år i Trondheim uten å se en bart, enn at bønder skal hisse seg opp i lokalavisa over at vi kaller folk fra Rio de Janeiro, Melbourne, Roma, Shanghai, Lagos, Skoppum eller Oslo - ja, faktisk alle uten et kongeblått hjerte- for bønder. Og vi diskriminerer ikke mot de som har laktoseallergi eller skiller 'bønder' på noen annen måte enn klubbtilhørigheten, slik gjødselsprederne gjør med sitt stakkarslige syn på bybefolkninger. Hver. Eneste. Gang.

Pussig nok har ikke totningene dratt frem at uten kornet de dyrker, så får vi ikke øl (ikke at det blir produsert malt av totenkorn lenger, siden man må ha maltet bygg for å brygge ølet de snakker om, men hvorfor ødelegge ignoranse med fakta?), ei heller at potetene som ikke blir til mat, trolig ender som potetsprit.
Der er vi evig takknemlig, men det tar seg lite ut i en tribunesang. "Øl og vold og takknemlighet til potetbønder som ikke får solgt ukurrante poteter og må selge de for under en krone kiloen til potetbonde-eide Hoff for å lage sprit, som vi også er glade i" runger liksom ikke helt på samme måten som trudelutten som nå synges. Og så blir det kronglete å holde styr på hva slags bønder som vi synger om fra gang til gang, siden 'våre' bønder gror poteter, korn og ku, jobber innen IT, oljesektoren, i kassa på Kiwi, bedriver elscooterutleie, er veiarbeider eller bønder som drikker latte med soyamelk på kaffebar før de går på pilates hver tirsdag og torsdag i storbyen de bor i. 

Fyr her!
Vi solgte ut de første 500 billettene på 13 minutter og etter administrasjonsbøndene la ut 400 til, var samtlige bortebilletter borte før halvtimen var gått. I tillegg skal du ikke se bort ifra at både lokale og langveisfarende klansmenn og -kvinner tar opp plasser på andre steder rundt på ammunisjonsstadion i Raufoss.
Våre supportere leverer alltid til gull og det ryktes at hjemmebøndene har fått tak i både bluss og presenning de har malt ord på, så dette blir det tredje største arrangementet på de kantene i år, etter husdyrutstilling og kaffelatte-drikkende Oslo-totninger som setter opp show i nærleiken til sommeren.

Selv om uavgjort mot saftpressera var dårligere enn vi håpet i sesongstarten, hadde vi god kontroll og skapte endel sjanser. Deres beste spiller -og trolig den eneste spilleren de hadde uten multiple kramper underveis i kampen- stilte med noen feberredninger av høy klasse, som forhindret full pott til våre gutter og lot gjestene ta med seg ett poeng over Sognefjellet igjen. 

Vi kan nok forvente mye av det samme, ikke bare mot Raufoss, men de aller fleste vi spiller mot denne sesongen. Parkere bussen og håpe vi ikke får utnyttet sjansene før de får et billig kontringsmål og legger seg enda dypere.
Håper å se at vi fyrer av flere skudd (jada, ser ironien med stadionsponsoren) fra utsiden av boksen, eventuelt noen harde, lave innlegg fra kanten, da høye baller inn på landets minste nederlender ikke akkurat er rakettforskning (igjen, ser linken med Nammo) eller den beste taktikken.

Tipper det blir seier og full fest.

PS! De som skal på ekspressbussen (Vertshusbussen buss 1) fra Raufoss til Jordal, gå øyeblikkelig til bussen når dommeren blåser av kampen. Bussen blir ikke stående og vente lenge på sinker, den skal tross alt tilbake til sivilisasjonen.


Fjerde semi i hockey

Oljesølet kommer for kamp fire av semifinalene og her er det bare seier for våre gutter som er godt nok. Det er sent i sesongen, men det er maks to håndfuller med kamper igjen, så da er det bare å klinke til. Bare dere ikke kliner til og får dustete to-minuttere som kostet oss dyrt på sørvestlandet på torsdag.
Vi er bedre enn Oilers på skøyter og med puck på vårt beste, så det er bare å ta det frem og vise stoltheten med å bære den blå Vålerenga-drakta.

Kampen starter 18.30 på Jordal, så du kan få med deg fotballkampen først på Vertshuset, Øst eller Bohemen, eller bare drikke deg til mot for å støtte laget og lage endel mer liv enn sist. Vi har fantastiske folk som synger seg hese hver eneste kamp, så kast den med i sangen selv om du ikke står eller sitter blant dem. 
Om ikke annet enn å støtte laget, så gjør du fremtidige generasjoner en enorm tjeneste ved at vi slipper føkkings clappere, om stemningen blir for laber.
Gutta fortjener høylytt støtte nå, så bli med og skap en fabelaktig ramme for gutta på isen, så de kan ta sin andre seier i semifinalene.

Billetter finner du her

Så da er det klart for super lørdag med to seire og masse fest før, underveis og ikke minst etterpå!

Kom igjen, Enga!!!

Nyeste innlegg