359584495_181803688207981_4281155029984228869_n.jpg
© Klanen

Selvmotsigelser og hykleri

De fleste har vel fått sagt sitt i denne lille sagaen om Geir Bakkes ferd fra stasjonsbyen til hovedstaden, så kanskje på tide å oppsummere de hysterisk morsomme reaksjonene den siste uka.

 

Sosiale medier fosset lørdag kveld over av folk som bryr seg mer om Vålerenga, enn 'sitt eget' lag.
Det har blitt laget minst to nettsider mot Geir Bakke, hvor den ene smartingen stoppet kommentarfeltet fordi han opprettet den for moro skyld, men ikke står inne for hetsen mot Bakke.

Du er ganske lavpanna når du starter nettsiden geirbakke.no, med innholdet «Skriv en beskjed til Geir Bakke» og et kommentarfelt under bilde av Bakke og logoen til tv-programmet Forræder, deler det innad i fugleburet, men ikke forventer noen form for hets, samme dagen som dompappene -samt Jesper Mathisen- gikk av skaftet fordi overgangsvinduet ennå ikke var åpnet når årets største og beste overgang ble gjennomført.

Når media trenger en riksklovn til å uttale seg, vender de seg til fotballens svar på Carl I. Hagen, nemlig Ivar Hoff. Lysluggen mente at han hverken blir overrasket eller sjokkert, men ble samtidig lamslått og «vekket i nuet». Nå er det ingenting som heter «å bli vekket i nuet», men heller leve i nuet, som betyr å være bevisst på hva som skjer akkurat nå. Så 'vekket i nuet' er å bli overrasket, noe Hoff ikke blir lenger, men det er sikkert pga sjokket over å ha blitt lamslått....

«Han burde koste 40 millioner å løse ut» fortsatte Hagen-imitatoren til Tv2, etter at han hadde spydd ut noen kommentarer om at verden har blitt slik at penga rår og at klausulen var på 3 millioner.
Selvmotsigelsene fortsatte når Hoffnarren bombastisk proklamerer at han ikke gidder å bruke mer energi på Geir Bakke.
Men så følger han opp med «Jeg skal gi faen i å prate om den mannen mer», før han svarte på henvendelser fra Nettavisen, Dagbladet, VG, Romerikes blad og alle andre som tok kontakt. 

Pippippenes sportslige leder fortsetter selvmotsigelsene, da han påstod søndag at han ikke kommenterer andre klubbers trenere, på spørsmål om de skal gjøre denne forferdelige forbrytelsen med å hente en trener midt i sesongen fra et annet lag selv, etter å selv ha snakket om et annet lags trener i fem dager.

Femåringene i kvegbestanden i stasjonsbyen skrev et brev at det var lumpent gjort av Bakke, så etter at han hadde pakket sakene sine og dratt til Vålerenga, mente de at han måtte han pakke sakene sine og aldri skulle vise seg igjen på Romerike. "Du er ikke velkommen". Ulikt alle andre Vålerenga-trenere opp gjennom tidene.
At de nevner Geir sin uttalelse om at han er «gul og blå» uten å si at han blir det om han viser seg på Romerike, er ganske vagt når de deler slike kommentarer i alle andre mulige fora. 

Så er det en ekstrem fokus på pengene her. Det er som at det ikke finnes noen annen form for utfordring, som feks den samme type utfordring som da Bakke tok over svakstrømslaget for drøye 3 år siden.
«Han har fått dobbel lønn» og «han er sikkert lovet masse penger til uendelige spillerkjøp» er så småklubbmentalitet som det går an å få det.
Judas, Quizling, sviker og forræder er jo innafor når man føler seg så skuffa som bare fotballsupportere kan, men å tro at laget sitt er så unikt at pengene ikke rår i samtlige spillerkjøp eller trenersigneringer dere selv har gjort, er historieløst og ikke minst totalt hjernedødt.

Simon Mesfin sa at Bakke ikke ville ha vært i klubben om det ikke var for klausulen. Trolig det samme gjelder alle andre trenere som har en klausul. En klausul som gjør at penga rår og man kan kjøpe ut treneren midt i kontrakten. Som feks da Gaute Helstrup gikk fra Ham-Kam til Tromsø. Han har visstnok en klausul på 1 million kroner for å kjøpe han fri fra Tromsø.
Jeg tipper løsfuglene ikke skjønner hvordan fotball-Norge har fått nettopp den informasjonen om Helstrup i all viraket rundt at det er en dødssynd å ta en annen klubbs trener midt i sesongen, det er penga som rår og at man ikke går til en klubb lavere plassert uten at man får minst dobbel lønn.

Og så denne greia med Judas. Når dere først kaller Geir for Judas, blir det ikke litt dumt å tro han skal utøve mirakler et par dager etter han tiltrådde som trener, siden dere uttaler dere så bombastisk om den første kampen?
Eller er han frelseren, som dere frykter?

Så utenom selvmotsigelsene, dobbeltmoralen og småklubbmentaliteten, er det litt kanariblindhet i uttalelser som at Bakke skaper en illusjon om at det har vært gnissninger mellom trenerne og spillergruppa. Selv om det kommer frem at spillerne ønsket at Bakke ble mer sjef og Petter Myhre ble mindre likestilt sjef og mer assistent.
Det er ikke gnissning eller uenighet. På Romerike er dette respekt, kameratskap og en dans på roser.
Og at Myhre tok ut permisjon skyldes ene og alene sølvpenger han ennå ikke er tilbudt. Forstå det de som kanarifugl.

Jeg skjønner jo om det var skuffelse og sorg over å ha mistet en god trener, men de påstår at det er hverken skuffelse, sjokk eller overraskende, selv om det tydligvis er overraskende, sjokkerende og skuffende. I tillegg til å bli lamslått, er det ganske soleklart at det er aller mest frykt de viser. De spinner opp masse unnskyldninger for å skule at Enga er størst, mens de tekster styggdom til Bakkes mobiltelefon, i påvente av at Tromsø sin trener skal ta lønnskutt og inntre stillingen på Åråsen etter endt sesong...

For en gjeng med bønder

Nyeste innlegg