© Klanen

Om uverdighet og respekt

«Jeg synes ikke det står noe særlig respekt av Klanen som står der og roper «ut med Fagermo», sa Trøim og fortsatte «Det er ikke noe vits i å tråkke på folk».

Vel vitende om Fagermo sin skjebne...


Og han fortsatte med å ikke tråkke på Fagermo, men gi ytterlig verdig og respektfull klapp på skuldra med å si at Trøim selv har ønsket å bygge klubben for fremtiden med unge Oslo-spillere, i motsetning til Fagermo som tenkt litt mer kortsiktig, gulpet Trøim opp på Tv2s reporter.
I en tro på at vi supportere tror på hans visjoner som 'fotballekspert'.

Og la oss ikke glemme den verdige og respektfulle kommentaren «Han vet selv hvor dårlig han har gjort det de siste ukene» som Tor Olav også meddelte medias fremmøtte og avsluttet "Han fortjener ikke noe mer, men honnør for at han prøvde". "Ut med..." er så uverdig og respektløst i forhold...

Jeg syns det ikke står noe respekt eller verdighet av Tor Olav Trøim. Sånn helt generellt, men spesielt i tilknytning til Vålerenga. Ikke var du respektfull overfor Dag-Eilev på møtet med supporterne etter avskjedigelsen og ikke var det verdig å si at han har jobbet imot din strategi til media etterpå.

Du var med på ansettelsen og har siden fulgt Fagermo 'bryte' med ditt sterke ønske om å 'bygge lag for fremtiden med unge Oslo-gutter' hver eneste bidige dag, men allikevel ikke ymtet frempå om dette en eneste gang slik du ellers har gjort når du vil ha viljen din. Er du en løgner eller bare ubrukelig på sannheten?
Årets stall er vel den yngste på lang tid, så noe må jo han vi sang om og du ga sparken til ha gjort riktig i forhold til din strategi, men allikevel er det hans feil alene for å forsøke og bygge for fremtiden, men allikevel måtte levere til enhver til i tillegg...

Jeg syns det ikke står noe respekt av Trøim som sjelden eller aldri dukker opp på kamp, i sterk motsetning til oss uverdige og respektløse klansmedlemmer (og andre supportergrupperinger) gjør på hver eneste bidige kamp. Land og strand rundt.
Supportere som legger igjen betydelige summer for å følge laget de elsker. Penger som i prosentdel tar et større jafs av beholdningen til hver enkelt sin lommebok, siden samtlige av oss er enda mer skammelig lavt nede på Norges rikingliste enn din 168. plass, Tor Olav. Så vi merker vår dedikasjon - i tillegg til det fysiske og psykiske med å være trofast følger- i kroner og øre mer enn hva du gjør. 

Jeg syns det ikke står noe respekt av Tor Olav som grein seg til å få fjernet observasjonsposten denne uverdige gjengen kalt Klanen hadde på styremøtene i klubben, selv om det aldri hadde lekket noe informasjon ut til media eller andre, som man kan være redd for i slike situasjoner. Samme frykten hadde Tor Olav for åpenhet om klubben, styrets virke og ikke minst sine egne avtaler og 'forhandlingsmetoder' overfor klubben. Og spesielt supporterne.
«De må aldri få vite sannheten! Få de ut!».

Jeg syns det ikke står noe respekt av Trøim når han 'donerer' en gave til klubben i form av en spiller, men krever så pengene tilbake for spillerkjøpet senere.

Jeg syns det er respektløst og uverdig av Tor Olav Trøim å rakke ned på alle oss som har fulgt denne klubben i tykt og tynt i alle år og vil fortsette med det lenge etter at pengemannen vil være død og glemt. Det fåtallet som jublet etter at styreleder deklarerte Fagermo sin oppsigelse på supportermøtet igår, vil være et stille vindpust i forhold til den dagen vi er kvitt deg og det kvelertaket du har på vår klubb.

Du er en uverdig eier, en respektløs dott og et dårlig fungerende verktøy for en fotballklubb når du velger nettopp samme strategien du beskylder Dag-Eilev for å ta.
Du velger den kortsiktige løsningen med å sparke en trener og ignorere den langsiktige løsningen som består av å fjerne den stadig voksende kreftsvulsen som ligger i styre og administrasjonen. 
Jobben med å gjøre klubben "uavhengig av en eier og investor" viser at styret og øverste ledelse er uverdig for å bevare sine posisjoner med nesten 50 millioner i underskudd siste sesong alene.

De samme egoistiske menneskene som heller vil posisjonere seg for fremtidige jobber og verv ved å bruke Vålerenga, enn å gi fem flate øre om å hjelpe selve klubben, sette krav til deres ansatte, følge opp sine ansatte og ære de som lever og ånder for at vi en dag igjen skal få løfte trofeer og virkelig smykke oss med tittelen 'Oslos stolthet', nemlig oss supportere.

Det er ingen merkbar endring etter Martin Andresen, etter Kjetil Rekdal, etter Ronny Deila og ikke etter Dag-Eilev Fagermo. Og samtlige har uttrykt det samme, at det ikke bare er spillere og trenere som skal ta sin del av skylden for at suksessen uteblir.
Den langsiktige planen blir spist opp av egoistiske meg-meg-meg'ere som heller peker finger på spillere og trenere, enn å ville innrømme hvor skoen egentlig trykker.
Vålerenga vil ikke hevde seg når våre ledere ignorerer og misbruker sine ansatte. Vi har mistet og fortsetter å miste utrolige folk som gjør nesten underverker i sine stillinger, genuint gode mennesker i så mange posisjoner innad i klubben, men som alle blir tråkket på og holdt nede av noen som tydligvis hverken vil vise hva de slev gjør og hva de tydeligvis ikke presterer i sine egne stillinger.

Det er ingen respekt eller verdighet til Tor Olav Trøim, når man ignorerer varsler på varsler, medarbeidersamtaler, oppsigelser og oppsigelsesgrunner, men heller velger å gi all den skylden på Dag-Eilev Fagermo og hans forgjengere i jobben som hovedtrener.

Til og med tidligere kaptein, Jonatan Tollås Nation er enig. "Det er mer enn at bare spillerne og trenerne ikke er gode nok. Det er for lettvint. Historien er full av veldig gode spillere og trenere som ikke har blomstret" sa han til VG. Men den ærlige kritikken preller nok bare av. Igjen.

"Hvis vi skal prøve å vinne en fotballkamp, er det vel en fordel å heie på laget sitt, er det ikke?" forsøkte Trøim seg.  Jo, men det å 'heie' alene hjalp ikke for Martin, Kjetil, Ronny og Dag Eilef. Eller alle de som har forsvunnet fra klubben, være det seg økonomi, marked, speidere, spillere, trenere osv. Listen begynner å bli skremmende lang.
Om styret ikke gjør en bra nok jobb og daglig leder ikke gjør en bra nok jobb, vil ikke de andre ansatte i administrasjonen og nedover få en bra nok arbeidsplass, arbeidskmiljøet forsures og moralen faller, slik at trenere og sportslig ledelse ikke kan få gjøre sitt, som gjør at spillerne ikke får yte sitt beste og igjen gjør at en velstående kuk i menneskeham peker finger på oss som stiller om vi vinner eller taper, i Eliteserien eller fjerde divisjon, for uverdige og respektløse.

Så, Tor Olav Trøim, vis at du virkelig bryr deg hvor pengene går og hva de går til, vis at du er en verdig 'eier', en med oversikt, innsikt og kontroll. Vis at John Fredriksen ikke kvitta seg med deg fordi du var en 'følger' og ikke en 'beslutningstager'. 
Vi oss verdighet og respekt.
 
Så kanskje skal du få det tilbake

Nyeste innlegg