© EngaTifo

Ikke bare ett, men to Oslo-derby!

Det er jevnt på tabellen, rivaliseringen er ekte og alle vil vinne. Det er duket for fotballfest i Tigerstaden!!!

Vi har masse å bevise. Det er viktig med en seier idag. Det vil løfte laget mot toppen av tabellen og legge grunnlaget for resten av sesongen med å slå en av erkerivalene. Topp motiverte. Masse på spill for begge klubbene, selv om det er tidlig i sesongen. 
Jeg tror det blir tøft, men at vi banker inn noen kjappe mål og ror seieren iland med godt og intenst lagarbeid.
Det blir nok en jevn batalje, men som  bortelaget går seirende ut av.
På Toppseriens minste bane.

Hva gutta angår derimot...

Ikke noe nedlatende mot damelaget, serievinnere og det beste fotballaget i klubben som de er, men byderbyet mot Røa faller nok litt i bakgrunnen for hva som vil utspille seg på et utsolgt Ullevål litt senere på dagen. At vi har full tro på damene og håper de setter standarden for dagen med seier over byrivalen, skal ingen betvile. Ja, noen av oss skal faktisk ha med oss begge kampene (Billetter finner du her). Avspark klokka 13.00 på Røa kunstgress.

Fokus mot landslagsarenaen...
At sesongstarten har vært forjævlig skuffende, er mildt sagt hvordan det har føltes. Ikke at vi spiller fryktelig dårlig fotball, snarere tvert imot, men det er dette med å sette den kula i nota, for ikke minst å snakke om kunststykket og ikke slippe inn mål på hvert jævla angrep motstanderen snubler seg til.

Man kan gneldre over hvordan det skulle ha vært, ressurser, hvor ille det er for resten av verden at Oslo er Europas fattigste klubbfotballhovedstad og fandens oldemor, men samtlige av oss som ikke lever av klikkhoreri som "ekspertene", så vi vet at fotballen ikke fungerer helt sånn. Ellers hadde vel Barnes og Richmond fortsatt flydd rundt og spilt uavgjort mot hverandre, Rosenborg vært lokomotivet i Norge fotball eller Sørlands-familien Mathisen vært best husket for fotballkunnskapene, ikke flaue utbrudd i media. "Tidenes dårligste OBOS-liga" liksom, din komplette fjols.

Uansett hvordan sesonginnledningen hadde vært, så lever denne kampen helt for seg selv. Begge lag vil på ingen måte tape. Jada, det kan høres rart ut, hvem er fornøyd med tap, liksom, men noen kamper er bare viktigere enn andre. For klubb, for spillerne og ikke minst, for oss supportere.
Dette er cupfinale for skiklubben. Årets viktigste kamp. Vinner de denne har de 'bragging rights' noen tiår til. 
Og media kommer til å fryde seg. Skadefryde seg, men dette er vi fullt klar over fra før.
Fallhøyden er enorm akkurat nå. Og for å være helt ærlig, noe så uskyldig som den fjerde ligakampen kan allikevel være den mentale spikeren i usikkerhets-kista vi så absolutt ikke trenger på noen som helst måte nå.

Og den største bekymringen er at vi er Vål'enga. De hjelpesløse hjelper. Føkker opp når det betyr som mest. 
Hele fjorårssesongen var skientusiastene mer opptatt av vårt andrelag, enn egne opptredener. 
I tillegg stiller sønnen til vår hjelpetrener på den andre banehalvdelen med skuddfoten klar. De søker poetisk rettferdighet i sitt ekkokammer.
Og det er så jævla typisk Vål'enga å gi de akkurat det. 

Men der igjen, så er det Vål'enga. Klubben vår. Våre gutter. Mange av de samme spillerne som var med og slå byrivalen i cupen. De har vært der før og ikke så veldig mye har egentlig forandret seg. Kringsjå-gjengen gjør det greit bra og Østkant-gutta sliter litt. At de er i samme divisjon, tar ikke ifra oss status som storebror. Opprykkskandidat. De som burde vise at sesongen ifjor var noen uheldige feilskjær som skal rettes opp denne sesongen.
Og som, etter en svak uttelling i starten, burde være katalisatoren for å finne målteften, seiersrekka og ikke minst den mentale positiviteten som gutta har virket drenert for så altfor lenge. 

Vi vet de kan. På sitt beste, spiller de nydelig fotball. Nesten ustoppelige når maskineriet går for fullt. Mye dyktighet, knallhard kjemping og ørlite grann flaks, så er vi der vi skal være denne sesongen.  

Jeg er pissnervøs før kampen, men har alltid trua på at våre gutter tar seieren hjem. Vi slo de siste gang vi møttes i seriespill og i årene etter har vi slått de fire ganger i cupen. Jeg ser ingen grunn til at vår ubeseirede rekke behøver å stanse hverken idag eller denne sesongen.

VAMOS!

 

PS! Det er planlagt corteo fra Lille Bislett klokka 15. Oppmøte fra 13. Sjekk mer på SLO sin FB https://www.facebook.com/SLOVIF

Nyeste innlegg