31189976_107423190121660_5822722343264321536_n.jpg
© Skjermdump

Har du hørt den siste...?

En hedersmann har gått bort. Hvil i fred, Freddie 'Fender' Fausko!


Om du har vridd deg i smerte over en tørr vits på Bohemen eller Bohembussen har du garantert møtt Freddie. Høy, skalla og med elegant dandert bart spredde han sine knusktørre vitser til alle som ville og ikke ville høre på.

Har du hørt den siste? Det var han som ble truffet av en boks Cola i hue. Heldigvis var det lettbrus...
Og han smilte fra øre til øre og rettet på barten. Vi andre prøvde, veldig ofte forgjeves, å ikke le med. Han var kanskje ikke pappavitsenes far, men gudene skal vite at han var pappavitsenes budbringer.

Hørt du den siste? Om han som skulle opptre? Han forsov seg og kom seg ikke opp før halv fire...

Freddie tok busslappen for å hjelpe oss i Klanen i en tid hvor det var vanskelig å få tak i sjåfører. Utallige postkasser, hushjørner og rundkjøringer fikk gjennomgå. Gikk spesielt hardt utover rundkjøringen på Bislett. Alle skader dekket av egen lomme og vi kom alltid frem. Den siste tiden hadde han fast plass på Bohembussen ved siden av sjåføren som selvutnevnt muntrasjonsråd til glede for og ergrelse for noen.

Har du hørt den siste? Vet du hvilken hunderase som drikker mest vann? Olden Retriver....

Han var frisør av yrke og drev salongen Desiree i over 30 år. Han var en prisbelønnet showfrisør.
Han delte selvfølgelig broderlig av sin humor til kundene i salongen også. Men han var alltid lytter øre for andre. En som alltid lyttet til og hadde medfølelse for sine medmennesker. Freddie vil bli husket for sitt enormt store hjerte.

Har du hørt den siste? Hørt om selen som var selopptatt...

Og han var en hedersmann og stolt av sin kone. Han fikk oss, hele Bohembussen, til å kjøre oppom St. Hanshaugen for å synge bursdagssang til kona etter en kamp for noen år siden. Bare tanken på å gjøre noe sånt viser hvor stor den mannen var. Og at vi stilte, som viser hvor stor respekt han hadde hos oss.

Har du hørt den siste? Det var to epler som ble stoppet i døra av en eplenektar....

Så forsvant den velfriserte barten for en stund siden, men mannen, legenden og ikke minst gledessprederen Freddie levde videre. Nå har han pakket ned saks, kam og den knusketørre humoren sin og dratt for å underholde de andre legendene i skyene.

Har du hørt den siste? Uheldigvis så har vi nå det.

Hvil i fred, Freddie
 

Nyeste innlegg