© Foto: Sportfoto.no/ Morten Mitchell Larød

Enga på topp!!!

Fotball er gøy. Det er jo derfor vi følger sporten. Fotball er ekstra gøy når laget ditt vinner. Men fotball er krampelattergøy når motstanderen rakner totalt etter kampen.

For å være helt ærlig, så begynte det å rakne lenge før kampen var ferdig. Ja, trolig sådde skarre r'ene frøet til nederlaget selv og det allerede i pausen. De frådet om dårlige dommeravgjørelser både i pauseintervjuene og etter kampen, så de bar tydeligvis på unødvendig støy. Helt greit for vår del.

«Vi har vært elendige, men heldige» sa Nils Lexerød i pausen og viste at iallefall ett av lagene hadde selvinnsikt på Brann stadion igår.

Alt var alle andres feil ifølge hjemmelaget, i motsetning til litt mer ydmyk fremtoning som vi hadde etter tapet for Lyn, da oppsummeringen på vif-damefotball.no leste «Vi hadde i utgangspunktet full kontroll på kampen, men så går det sånn det ofte går når man ikke setter sjansene».

Som stort sett på alle straffer, mener de som forårsaker den at det selvfølgelig ikke er noe straffe. Det gjør vi selv også, bevares, men det er allikevel litt skadefryd å høre rødtrøyene gjenta det. Gang etter gang. Igjen og igjen. Hakk i plata og enda mer hakk i plata.
De lurte på hvilke øyer dommeren ser med, men formoder det er nøyaktig de samme som han brukte for å dømme i deres favør også.

Det er da kanskje verdt å notere seg at Stenevik, Ho og resten av Brann mener det er greit å dytte spillere i ryggen, selv innenfor 16-meteren. Slike hendelser kalles «var ikke noe kontakt» i Bergen, i tilfelle noe lignende skulle dukke opp.

Apropos øynene som ser...

Jada, de hadde ballen mest og presset oss dypt, men i mangel på selvinnsikt, var dette også bare vår feil, da vi 'var feige' og 'la oss lavt i banen'.
Det er like frustrerende for oss hver eneste kamp hvor motstanderen presses mer og mer sammen rundt eget straffefelt, men det er lov å si at man presset på uten å finne åpninger, ikke bare klage over at vi ødela spillet deres ved å la spillerne våre gjøre jobben sin.
Klagingen var ikke ferdig med det, må vite.

For ordens skyld, siden ingen i Brann ser ut til å kunne denne regelen:
"En spiller er i offsideposisjon når en del av hodet, kroppen eller ben er nærmere motstanderens mållinje enn både ballen og nest siste motspiller".
Det var litt kleint å se surpomp etter surpomp grine over at de ikke kan offsideregelen og at dette da ikke er deres egen feil, men dommerens.

Det var god tv-underholdning når Martin Ho hoppet av frustrasjon under intervjuet etter kampen, pekte på skjermen og skrapte frem lyder som kan oversettes til «SE!!! Der er keeperen!!!!» og henviste til at Tove Enblom hadde satt Martine Østenstad i offside og samtidig påpeker at han heller ikke vet hvordan offside fungerer.

Dagens mest underlige uttalelse kom derimot ikke fra motstanderlaget, men fra kommentatoren på Tv2 like før slutt. "[Brann har]... skapt tilstrekkelig med sjanser, så det ikke hadde vært urettferdig om de tok tre poeng". Med slik fornuft hadde vi vunnet serien i 2022!
Brann vant riktignok sjansestatistikken med 11-9 igår, men med en mindre avslutning på mål og to færre mål.
I sluttspillet i '22 vant Brann 2-1 mot oss, men da var det vi som hadde statistikken på vår side med 16-10 (6-5 i avslutninger på mål), som er adskillig bedre enn de hadde på Brann stadion igår. Tv2 mener derfor at vi fortjente å vinne serien i 2022!

Uansett hva de syter om mellom de 7 fjell, er det en ting som er klinkende klart; vi er 11 poeng foran Brann, 8 foran Rosenborg og har landets beste damelag!!!