Vålerenga Damer sier nei til sluttspill i Toppserien

Nå må andre klubber engasjere seg og supporterne stå sammen

Vålerenga Damer sendte ut en pressemelding i dag. En pressemelding som på sikt kan vise seg å bli veldig viktig for norsk dameball.

Litt overraskende men desto mer gledelig har styret i Vålerenga Fotball nå et vedtak på at de ikke vil ha sluttspill i Toppserien.

Vi bifaller vedtaket, det gjør oss både stolte og glade. Det er en viktig start for å få tilbake dobbel serie for å kåre en serievinner men det er ikke nok til å endre noe som helst.

Skal vi klare å endre tilbake til dobbel serie og en verdig vinner allerede neste sesong er det mange som må svinge seg. Det er vanskelig å få til men ikke umulig. Fotballtinget bestemmer format og mye må på plass innen neste vårs ting for å få endringen vi ønsker.

Vi oppfordrer alle supporterklubber til å påvirke sin klubb slik at også deres styrer får på plass vedtak mot sluttspill i seriespill. Dette gjelder spesielt de andre klubbene i Toppserien og damenes førstedivisjon selvsagt. Er det noen stemmer som må høres er det de viktigste stemmene.

Som supporter kan du påvirke styret i klubben i ditt hjerte til å gjøre det rette valget. At de sier at de er i mot sluttspill er ikke nok, de må faktisk gjøre noe også.

Klubbene må målbringe til Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball at de ønsker endring tilbake til dobbelt serie og at de ønsker endring allerede fra sesongen 2023.

Klubben din må gjerne fortelle om det til allmennheten også, det har ofte en forsterkende effekt for andre klubber og det gir supporterne deres noe å være stolte av og glade over.

Forbundet og NTF har ingen planer om å droppe sluttspillmodellen. De vil bare gjøre noen få endringer på dagens modell og kjøre på videre. Dette til tross for at spillerne, supporterne, trenerne og støtteapparat ikke vil ha sluttspill. At NFF og NTF ønsker sluttspill fremgår klart av pressemeldinga til Vålerenga Damer i dag.

Derfor må klubbene stå sammen for å stoppe dårskapen. Bare ved å være samlet og enige kan Vålerenga og de andre klubbene få gjennomslag og fjerne sluttspill før neste sesong.

Vi er en del av en stille boikott av sluttspillet i år sammen med Brannbataljonen, Kjernen i Rosenborg og Stabæksupport. Det har ikke vært organisert noe som helst fra supporternes side i sluttspillet og stemninga på tribunene har vært deretter - meget laber. Uten fans er fotball ingenting.

La oss endre damefotballen tilbake tilbake til dobbelt serie neste år så kan forbund, klubber og NTF se på andre måter å spisse Toppserien uten sluttspill. Alle vil at damefotballen skal heve nivået og gjøre det bra i Europa men vi har åpenbart ikke funnet den rette veien å gå ennå.

Spillerne vil ikke ha sluttspill, supporterne vil ikke ha sluttspill, trenerne vil ikke ha sluttspill og støtteapparat vil ikke ha sluttspill. Nå vil ikke styret i Vålerenga Fotball ha sluttspill lenger heller.

Jeg håper de får med seg resten av klubbene i landet.

Nyeste innlegg