© Klanen

Så stolt, så Vålerenga

Enga på topp i hockey og dameball - og vi jakter medalje i Eliteserien. Vålerenga er over alt og over alle! 

Vi opplever framgang på alle bauger og kanter så det digre gliset du går rundt med er helt på sin plass. Bydelsklubben som har stjålet så mange hjerter opp gjennom historien kommer bare til å stjæle flere. Det er på tide å oppsummere denne herlige tiden - og samtidig minne deg på hvor heldig du er som holder med Vålerenga akkurat nå. 

Vi har lært oss å leve med korona. Vi vasker henda, bruker munnbind, følger regler og går på kamp de sjeldne gangene vi får muligheten. Vi forsaker mye vi har lyst til og veit at det blir sånn framover også. Selv om vi veldig gjerne skulle vært på kamper og støtta laget vårt alle sammen er det fortsatt mulig å finne stor glede i det Vålerengens Idrettsforening holder på med for tida - uansett om du sverger til damefotball, ishockey eller herrefotball.     

Enga på topp - Vålerenga Damer

Vi starter med damene, selvsagt - det er alltid damene først. Det er også et naturlig sted å starte for det er jentene våre som er nærmest å løfte pokal. De har igjen to serierunder etter å ha grilla fugl i 2 x 45 minutter på Valle i går. Jentene ga seg ikke før det sto 4-2 på tavla. Grusinga medførte fortsatt tabelltopp poenget foran Rosenborg. Seieren sørget også for at LSK ikke lenger kan vinne serien og det føles meget godt å holde med laget som ordna det. Togstasjonen har tross alt vunnet toppserien seks år på rad.

Nå har vi revet dem ned fra tronen og kjemper mot Rosenborg og Avaldsnes om å bli de nye dronningene på haugen. Vi møter Lyn borte og Arna Bjørnar hjemme i de to siste kampene og er to seire unna klubbens første seriegull på damesiden. La oss bli historiske i år!

Men det er mer. På onsdag skriver jentene seg inn i historiebøkene på nytt. Da skal det for første gang spilles kvalik til Champions League på Valle og det er første gang jentene har kommet til kvalik. De har som mål å komme seg til sluttspillet og må vinne to kvalikkamper for å få til det. Ki Klaksvik fra Færøyene er første hinder og det skal være meget overkommelig motstand for våre jenter. Jeg mener vi skal være såpass overlegne at jeg vurderer å ta med kuleramme på kampen.

Legg til at jentene snart møter Stabæk til kamp om plass i semifinale i cupen så ser du at det er en herlig sesong jentene er i ferd med å avslutte. Gårsdagens seier innleda en kamprekke på sju kamper på tre uker om jentene går videre i cupene. Serien skal avgjøres, det er CL-kvalik og det kan ende med cupfinale 6. desember og 16-delsfinale i Champions League neste år.

Det er nå det gjelder, jenter. Dette har vi drømt om og venta på!

 

Enga på topp - Vålerenga Hockey

Iskrigerne har flytta inn i fantastisk flotte Jordal amfi i sommer. Det har åpenbart hatt god effekt på gutta for de skøyt ut av startblokkene i serien og står med bare seire om vi ser vekk fra et feilskjær oppe på Lillehammer. Gutta leder dermed serien med 24 av 27 mulige poeng etter ni serieomganger. I tilfelle deler av serien må kanselleres grunnet korona har Norges ishockeyforbund har besluttet at det må spilles minst 18 kamper for å kåre en seriemester. En god start på sesongen er dermed ekstra viktig i år. 

Torsdag var de i Grünerhallen, vant 6-0 og henta tre poeng før de vant 3-1 og sendte Narvik tomhendte hjem med første fly fra Jordal på lørdag. Det flyter bra i Vålerenga Hockey når vi ikke engang er i nærheten av å skli på sånne åpenbare bananskall. Vi liker`e!  

Gutta spiller bra hockey og dominerer kampene sine. De har fått sving på forsvarsspillet og gjør det vanskelig for de andre lagene å score. Framover er det godt å se at alle fire rekker leverer selv om tredjerekka henger litt etter de andre. Vi trenger å bli litt giftigere foran kassa og må bli bedre i overtallspillet så nærmer vi oss å være uslåelige i Norge.

Smak på den! Uslåelige i Norge.

Føyer du til at laget med suverent størst budsjett, bredest stall og dyre utlendinger kaver nest nederst på tabellen etter ynkelige to seire på åtte forsøk er det herlig å være hockeysupporter om dagen. Ja, jeg peker på dere og ler Stavanger Oilers - fortsett gjerne med underpresteringa en stund til.

Jakta på europaspill og medaljer - Vålerenga Fotball

Dag-Eilev Fagermo kan signere så mange spillere han vil men han vil fortsatt bli stående som årets signering for meg. Breibeint og breial entra han podiet på den første pressekonferansen i januar og siden har ingen sett seg tilbake. Teamet hans har sørga for at unggutta våre utvikler seg i rekordfart og endelig har vi spillerlogistikk som gjør at vi treffer godt på signeringene. Riktige spillere til riktig tid er flotte saker. Herrene Ørn Kjartansson og Bjørdal har gått rett inn på laget og har hevet det fra dag èn. Stemninga i troppen ser ut til å være meget god og alle gutta jobber for hverandre på banen. Vi har blitt et fotballag å regne med og begynner å bli fryktet landet rundt. Det er herlig å se!

Vi vant komfortabelt 2-0 mot Strømsgodset i går og seieren sørger for en fortsatt habil poengfangst. Gutta kjemper om sølv og bronse som begge gir europaspill neste sesong, og siden cupen er avlyst vil fjerdeplassen også gi Europa. Vi drømmer om å klå rikingene Molde og RBK og hente sølvet når sesongen er over. Hvem i all verden trodde at vi skulle ligge an til toppkamp sju runder før slutt etter fjorårets begredelige sesong?

Ikke jeg i alle fall - og vi spiller bra fotball attpåtil!           

Dette er altså status en grå og regntung 2. november 2020. Damene leder serien og er to seire unna seriegull, to kamper unna 16-delsfinale i CL og to kamper unna cupfinale. Vålerenga Hockey leder serien etter ni serierunder og har flytta inn på flotte Jordal amfi. Vålerenga Fotball jager medaljer i Eliteserien.

Som gammel og gretten grinebiter er det min plikt å minne om at ingenting er i boks for noen av lagene ennå. Mye kan ennå gå galt og noe vil sikkert gjøre det. Derfor er det så viktig å ta vare på de fine øyeblikkene.

Alle lagene er med helt der oppe, helga ga oss to seire til hockey og to seire i fotball. Vi vant alt vi stilte opp i denne helgen rett og slett. Bedre blir det ikke og det er definitivt øyeblikk å ta med seg - fortsett å smile stolte Vålerengasupporter, du har all grunn til det.

Helga har vært terning 6 men nå er mandagen her. Ha en strålende uke! 

      

© Klanen

  

Nyeste innlegg