Støtt Vålerenga!
© EspenB

Mange motstandere - ingen motstand

Lørdag om ei snau uke er det endelig sesongstart i Toppserien.

Vålerenga må tåle å være favoritt til seriegullet i år. Brann har solgt et halvt landslag og klarer ikke å være gode nok i 27 serierunder. Rosenborg har helt glemt å forsterke laget før seriestart og kan ikke regne med å bli seriemester med de samme spillerne som i fjor minus Kanute Fornes. Troppen ser tynn ut og skader kommer.

Vålerenga er den naturlige vinneren av årets sesong - om jentene får opp balltempoet spiller de ut alle og klarer de den defensive organiseringa blir det kruttsterkt i år.

For hør bare her:

Bakerst låser keepertrioen Guro Pettersen, Jalen Tompkins og Klara Sporsem kassa. Trygghet og kompetanse uten sidestykke i Toppserien.

Forsvaret er bunnsolid med Stine Ballisager Pedersen, Ingibjørg Sigurdardottir og Andrine Tomter som de store kontinuitetsbærerne. Vi gleder oss til å se Malin Sunde kle av motstanderens angripere og supertalentene Emma Iversen (jada, det er 3. generasjon Iversen dette, Odd er bestefar og Steffen onkel) og Lina Klech utvikle seg videre.

Midtbanen må løpe sokkene av seg og gjør ofte det. Her har eminente Janni Thomsen, Thea Bjelde og Olaug Tvedten sitt revir fremover på banen og nyankomne Linn Vickius blir den defensive diamanten. Jeg tenker vi får det definitive gjennombruddet til Stine Brekken og Ylinn Tennebø i år også.

Foran herjer den ubestridte dronninga av Toppserien - Elise Thorsnes. Det er ingen over og ingen ved siden når det kommer til å trille ball over målstrek. Ingen.

Med seg har hun Karina Sævik - sett to streker under det navnet, du kommer til å lese mye om henne i år. Vi har henta i solide og erfarne Felicia Rogic og videre skal Agnete Nielsen og Runa Lillegård vise seg fram mer enn i fjor. Jammen får vi gjennombruddene til Mari Nyhagen og Mawa Sesay i år også.

For et sjukt bra og komplett lag vi har denne sesongen! Det oser kvalitet og her er bredde i alle ledd - det trengs virkelig. Vi skal vinne serien, cupen og kvale inn i Champions League i år. Mange motstandere - ingen motstand.

Glem sluttspillrøret - det er borte

Det var en del klansfolk som droppa hele sesongen i fjor og det var en del som droppa sluttspillet i protest mot elendig serieoppsett der kun de siste seks kampene var viktig. Glem det røret der nå - det er over.

Denne sesongen gleder vi oss til. Tåpelig sluttspill er bytta ut med en tredje runde slik at vi nå har 27 serierunder å glede oss til. Våre våpendragere på kvinnesiden har tatt mål av seg til å vinne serien, vinne cupen og kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. En hårete målsetting men fullt mulig å gjennomføre.

Og det starter førstkommende lørdag. En lørdag som byr på semifinale NM i hockey på Jordal, herrekamp i Sverige og seriestart Toppserien. Sånn er livet når man holder med verdens beste idrettsforening med topplag over alt. Du velger sjøl hva de vil gå på, men gå!

Damene serieåpner mot Arna Bjørnar fra Bergen. Lørdag 16.45 sparker de i gang. En kamp våre jenter skal vinne men så er det serieåpning, forventningspress og nerver så alt kan skje.

Vær der og støtt jentene fram til seier for en ting er sikkert: De prester langt bedre om du er der og viser dem støtte fra tribunen. Vi vinner kampene sammen, jentene på banen og vi publikummerne på tribunen.

Toppserien er i gang og i år oser det seriegull fra jentegarderoben på Valle. Bli med på ferden fra runde 1.

Mange motstandere - ingen motstand. Her er tabelltips Toppserien 2023:

  1. Vålerenga

     2. Bønda

     3. Bønda

     4. Bønda

     5. Bønda

    6. Bønda

    7. Bønda

    8. Bønda

    9. Bønda

 10. Bønda

Vi sees på tribunen - syng høyt, syng stolt!

Nyeste innlegg