Adidas - drakta for alle
© 00nation (rappa fra VIF-fotball.no)

Klubben og drakta for alle

Lik drakt for alle - det er Vålerenga det!

En meget stor og gledelig nyhet ble frontet sterkt av både damelaget og herrelaget på sosiale medier denne uka - og at lagene gjør noe sammen er forsåvidt en nyhet i seg selv for det er  ikke ofte de gjør det. Herre og damelaget er som de fleste vet i to forskjellige klubber med forskjellige drakter, forskjellige sponsorer og fremfor alt kanskje, forskjellig markedsverdi.

Heldigvis har sponsorene begynt å sette krav til fotballklubber på en annen måte enn før. Krav om likebehandling og likestilling. Dette nyter breddeavdelingene og damelaget godt av siden de oftere og oftere inkluderes i sponsoravtalene herrelaget inngår. Markedsmessig er herrelaget lokomotivet og den store driveren så det er en meget gledelig utvikling jeg håper vi får se mer av. 

Det burde faktisk være en selvfølge i 2021, la oss håpe det blir standard i 2022

Men tilbake til nyheten, Vålerenga skifter draktleverandør. Vekk med Umbro og inn med Adidas. Jeg er (som en av få, kanskje) ikke så opptatt av hvem drakta er produsert av, jeg er mer opptatt av hva klubben får i tillegg til draktene og det er her den virkelige nyheten ligger. 

Alle lagene i Vålerenga skal spille i den samme drakta. Jeg sier det en gang til, alle lagene i Vålerenga skal spille i den samme drakta.  Det er så jævlig kult og det har ikke skjedd før.

Det har ikke skjedd før fordi draktene er spesiallaget og dermed dyre. Breddeklubben (herunder damelaget som har vunnet tre av fire mulige titler i Norge de siste to åra og alle barnelaga) har ikke hatt råd til å spille i den drakta og har måttet nøye seg med en masseprodusert billigvariant - fram til nå.

Her skinner Adidas som den største stjerna på himmelen over taket der`a Vålerenga Fotball bor. Her skinner markedsavdelingene også fordi de ville få det til. Endelig ville de få det til, gudene skal vite at jeg har ønska meg det lenge. Takk Mehran og Jens August! 

Fra neste år spiller Jørn og Anette på 7 år, Omar og Hilde på 12, Synne på 25 år og Osame på 19 år i den samme drakta. John på gatelaget spiller i den han også. Symbolverdien i at alle tar på seg den samme drakta når de skal skal representere Vålerenga og logoen vår skal ikke undervurderes. En by, ett lag - og ei drakt. 

Det er herlig og gjør meg både stolt og intenst glad! 

Den drakta de viste fram nå er ei preseason-drakt forresten. Kampdraktene blir uten det skjemmende, LSD-trippende dilldallet og skal presenteres nærmere sesongstart. Om du liker å syretrippe vil preseason-drakta være til salgs i Sjappa et stykke ut på nyåret.

Adidas sitt inntog gjør at vi i tillegg til nye drakter får en merkevare som står langt sterkere enn den forrige. Adidas er et verdensnavn og har enorm bredde i sko, streetwear og merch. 

Klær og sko blir nok lettere for Sjappa å selge enn tidligere, kanskje blir det et bein til å stå på for dem. Det er viktig å merke seg at antallsbegrensninger på bestilling fra leverandør er borte så Sjappa står mye friere der de tidligere kanskje måtte kjøpe minst 1000 av et plagg for å få levering.

VålerengaSjappa skal selvsagt reflektere dette og det blir oppgradering av den rett over nyttår. Adidas går inn med noen hundre tusen for å ruste opp Sjappa både innvendig og utvendig.

Sjappa skal bli mer synlig utvendig. Innvendig har jeg ikke helt kontroll på ennå men jeg gleder meg til å besøke Sjappa når den åpner igjen i midten av januar. 

Dette er aldeles strålende nyheter så til dere som var skuffa over at det “bare var nye drakter” som ble lansert etter stor hausing på SoMe i et døgn - det er ikke bare nye drakter. Det er et veivalg og retningsforandring som sveiser klubbene sammen på en ny og bedre måte, det er inkludering og det er likestilling. 

Jeg elsker det! 

Hurra for markedsavdelingene i Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga Fotball, hurra for Adidas og velkommen tilbake til dere.

Kjør 2022!

Sesongkort til damelaget kjøper du her

Sesongkort til herrelaget kjøper du her

Link til sesongkort som inkluderer begge lagenes kamper skulle ligget her men det finnes ikke ennå. Kanskje neste sesong? 

Men gjør disse herlige nyhetene fra Vålerenga lagene bedre rustet til å vinne titler og bedre til å spille fotball da?   

Klart det! I 2022 tar vi alt!           

Nyeste innlegg