© Inga-Lise Nordlys/ VIF Trolls

VIF Trolls U17s vant NM-finalen

Endelig var dagen her som spillere og trenere har hatt nedmerket i kalenderen siden oppsettet kom ut. NM-finale 15 juni var målet, og ettersom sesongen gikk ble det tydelig at her hadde Trolls U-17 fortjent å være. Etter 5 seiere og 1 tap skulle vi nå spille den første NM-finalen på nye Jordal. Vår hjemmebane, vårt hus.

Siden Lillestrøm Starfighters (LAFK) vant seriespillet på flere scorede poeng var de riktignok hjemmelag i svarte drakter, og Trolls spilte i hvitt. 

Gutta var spente, men fokuserte da nasjonalsangen ble spilt og etter vi tok plass ved sidelinjen var det tid for myntkastet. Det vant LAFK, og de valgte å ta imot ballen. Vår solide kicker Truls Wenli sparket til det han hadde, og ballen gikk over LAFK sin returmann. Han virket ikke som han hadde helt kontroll på reglene og lot ballen ligge. #15 Arman Zanbili-Mokri var først nede og recovret ballen. Trolls ball første og mål på 6-yardlinjen! Trolls hadde momentum og neste spill ble det scoring. #11 Arin Enersen stod imot tacklingsforsøkene og strakk ballen over linja for en touchdown. Etter ekstrapoenget fra Truls Wenli stod det 8-0 til Trolls på tavla.

Etter neste kickoff startet LAFK sin drive på egen 35-yardlinje. Etter noen tunge løp, og en ganske kostbar offside på 3rd down får LAFK fire nye forsøk nære midtbanen. Etter dette er det stopp, og godt arbeid av defensiv linje og linebackere stopper driven til LAFK. Den ender med en tjustart på 4th down, og en punt vi ikke returnerer. 

Den neste driven spiser mye klokke og inneholder mange gode spill av et godt angrep. Den starter med signaturspillet til Trolls, en reverse. #83 Jeppe Bogen tar den 9 yards og starter en meget god drive for Trolls. På tredje og kort får #8 Lance de los Reyes ballen på en kort pitch, og selv om han blir kontaktet 5 yards bak nytt første forsøk kjemper han seg gjennom to mann og faller tung forover. Etter korte spill får vi så en pasningsinterference hvor #1 Louis Onshus blir direkte løpt ned av Lillestrømspilleren. Vi banker på døra og er på det nærmeste 9 yards fra en ny scoring og har fjerde forsøk. Vi går for det, men LAFK gjør et bra spill og tar over ballen dypt på egen halvdel.

© Inga-Lise Nordlys/ VIF Trolls

Etter ett nytt førsteforsøk får de minimalt med yards, og på fjerde forsøk skal de punte. #11 og #8 hos oss vil det annerledes, og sammen hindrer de punter fra å punte og stripper ballen fra hendene hans. Lillestrøm faller på ballen, men Trolls tar over på LAFK sin 4-yardlinje. To ekstremt gode blocker av # 78 Sivert Sølvberg-Øien og # 74 Markus McCurley gjør at QB #14 Oliver Nygaard kan spasere uhindret inn i målsonen, og Trolls leder 14-0.

LAFK fortsatte med tunge løpespill av #45, men #22 Lukas Emre Morønning stupte i beina på han og hindret nytt første forsøk. Etter to løpespill kunne det se ut som at LAFK ville punte igjen. Det var fjerde forsøk med 2 yards til ny første. De prøvde seg på et nytt løp til #45, men #23 Truls Wenli ville det annerledes. Han møtte han bak line of scrimmage og holdt han igjen til hele Trollslaget fikk han i bakken. Dermed fikk Trolls igjen ballen dypt på motstanderen sin banehalvdel. Etter en pasning og to løp var vi innenfor 4 yards av målsonen. Med en fullback lead hvor #48 Elias Akuamuah gjør en utrolig god block løper #11 Arin Enersen inn i målsonen, HELT URØRT. Trolls leder 22-0 etter ekstrapoengsforsøket og det er snart pause!

Etter et spark utover sidelinjen starter LAFK på egen 35 yardlinje. De kommer ut i en veldig tung formasjon med #20 Tobias Gadeberg som QB. Dette er en formasjon Trolls er forberedt på, men som er vanskelig å stoppe. Denne driven er bare Gadeberg, og han hopper til og med over en Trollsspiller på vei mot enda en ny første. Men løping spiser klokke, og LAFK begynner å få dårlig tid. #77 Trym Nicolaysen og #11 Arin Enersen stopper LAFK sitt løp, og sidelinjen aner håp om å gå til pause med 0 poeng i sekken. Desverre for Trolls får vi en straff for usportslig oppførsel ingen forstår noe særlig av, men LAFK flytter chainen og banker på døren. To spill senere scorer #20 og etter ekstrapoeng står det 22-8. Det er nå under 1 minutt igjen til pause, og her tenker nok Trolls at lite skal skje. Dessverre mister vi ballen på returen og LAFK står igjen veldig nærme Trolls sin målsone på Trolls 17-yardline. Heldigvis har LAFK liten tid, og etter noen mislykkede pasninger og et godt løp er det 3 sekunder igjen og ballen ligger på Trolls sin 6- yard linje. En pasning som er på vei mot en åpen LAFK-spiller blir heldigvis slått ned av cornerback #28 Jonathan Sundby Hagen og Trolls går til pause med to scoringers ledelse.

I pausen er gutta rolige og fokuserte. Våre kapteiner snakker godt til spillerne sine, og alle motiverer hverandre til fortsatt innsats. Holder vi det oppe sånn vi har spilt er det ingen tvil om at vi skal vinne NM-gullet. 

Vi får ballen i andre omgang, og etter en 15 yard retur er det tid for en meget god Trolls-drive! Den starter med en DPI som gir 15 yards, før vi mister 5 yards på neste pasningsspill. Det er likevel løpespillet til Trolls som sitter denne kampen, og med en solid innsats i alle ledd driver vi ballen fremover. På tredje forsøk kaster QB #14 Oliver en interception, men vi er heldige og får et “røffing mot passeren” flagg som gjør at vi får ballen tilbake. Siden vi har løpt så mye åpner det seg noen muligheter i pasningsspillet, og etter et mislykket løp har vi en fin pasning til #23 Truls Wenli. Videre et ekstremt godt løp av #14 Oliver sikrer fire nye forsøk. Men #11 Arin er ikke ferdig, og med et tungt løp på 10 yards er Trolls på tre-yardlinja. QB # 14 Oliver beholder ballen selv, og igjen er en Trolls-spiller i målsonen uten at noen har vært borti han. Den offensive linja til Trolls blocket ekstremt fysisk og godt. I tillegg til gode blocker av Fullbacks og wide receivers. Trolls leder 30-8 og Jordal eksploderer i jubel fra Trolls-siden av tribunen

© Inga-Lise Nordlys/ VIF Trolls

Etter en kort retur fra LAFK får vi raskt beina nedpå jorden. Et 73 yard løp til TD følger og plutselig står det 30-16. En ledelse på 3 touchdowns har blitt til 2 og nå er det LAFK som har litt momentum. Heldigvis for Trolls nekter #23 Truls Wenli å gå ned på returen, og når han reverser og nærmer seg publikumssiden på Jordal stiger lydnivået på stadion. Trolls har fått tilbake troen! Det er 5 minutter igjen av 3. Periode og Trolls bruker opp all tiden uten at driven blir ferdig. Med 3 gode løp av #48 Elias Akuamuhr er det fjerde forsøk og 4 yards å gå på LAFK sin 35 yard linje. En lang pasning kastes mot #83 Jeppe Bogen som haler inn ballen og tar den imot mellom lårene for et nytt første forsøk! Etter sidebytte prøver Trolls seg på en fieldgoal for å øke ledelsen, men snappen er ikke god og LAFK tar over på egen 15-yardlinje

På de neste 3 spillene mister LAFK 8 yards. Trolls sitt defence stopper de, mye takket være #78 Tinius Aalefjær, #8 Lance og #23 Truls. Tre og ut og LAFK må punte. Dessverre får de en Roughing av punteren call fra dommerne, og 15 yards med et nytt første forsøk. Igjen må Trolls Defence ut på banen, og mange begynner å bli slitne. LAFK fortsetter i heavy-formasjonen sin, og Trolls putter fire linjemenn på D-line. De får to første forsøk og kommer seg inn på vår halvdel men så er det STOPP. På andre forsøk fumler LAFK ballen, og #58 Siver Sølvberg-Øien får tak i den. Trolls ball med bare 5 minutter å spille! 

© Inga-Lise Nordlys/ VIF Trolls

Trolls starter med signaturspillet, en reverse til #83 Jeppe Bogen som løper rett frem i over 20 yards før han blir taklet av LAFK. Trolls #15 Arman Zanbili-Mokri er den tredje RBen fra Trolls som får carries i kampen. Han brøyter seg vei og får 5 yards på to løp. Når QB #14 Oliver Nygaard løper for 21 yards og sikrer et nytt første forsøk er det mange som puster lettet ut. Nå er det under 3 minutter igjen av kampen! Trolls mister 4 yards, før vi på tredje forsøk får en sidelinjeforstyrrelse som knapt kunne vært klarer. Vi er tilbake på midtbanen og må punte for første gang i kampen. LAFK kommer seg til sin egen 40-yardline. De to første lange pasningene blir nesten tatt imot, men Trolls slipper med skrekken, mye takket være Cornerbacks #90 Dennis Bobaric og #28 Jonathan Sundby Hagen. På tredje forsøk prøver de seg på en pasning, men Trolls sitt forsvar slår det ned. Fjerde og 10 yards med 1:30 igjen. En lang desperasjonspasning blir KONTANT slått ned av #23 Truls Wenli, og Trolls sin sidelinje vet at nå har de sikret seieren! Trolls tar et kne tre ganger, og kan juble for et nytt NM-gull på U-17!

 

Følg VIF Trolls på sosiale medier
Facebook
Instagram
TikTok
X


Nettsiden til Trolls

Trolls U17s TikTok

 

Nyeste innlegg