thumbnail_Joe Rollwagen batting.jpg
© VIF Baseball

VIF Baseball nær historisk medalje

Vålerenga Baseball spilte European Federation Cup Qualifier 20 – 24 juni 2023 

 

Det er nærmere 15 år siden en norsk baseball klubb har vært representert på den internasjonale baseball arenaen. Det var derfor med stor spenning at fjorårets seriemester og norgesmester Vålerenga nå skulle delta under European Federation Cup Qualifier som ble avhold i Sundbyberg i Sverige. 

 

I den første kampen var laget opp mot hjemmelaget Sundbyberg i en kamp viste at klubben kan hamle opp med lag som har vist gode takter både i Sverige og internasjonalt tidligere. Allikevel så ble det hjemmelaget som tok det lengste strået og seieren i denne kampen, selv om det var en tett batalje og viktig erfaring for Vålerenga. 

 

Men en skulle ikke lenger enn til kamp nummer to i gruppespillet før klubben skrev historie med sin første internasjonale seier mot London Capitals. Dette var en kamp hvor blant annet pitcher Emil Fjellvang hadde 7 strikeouts og hvor spillere som Alex Guillford, Joe Rollwagen og Alberto Danzie bidro sterkt til det som ble en 4 – 3 seier. 

 

Seieren mot London Capitals bidro til at klubben gikk videre til semifinale mot Mariners Baseball fra Irland. Dette ble en tett og jevn kamp, men dessverre for Vålerenga så tippet seieren over i favør av Mariners Baseball. Lagets som senere også vant finalen mot Sundyberg. 

 

Pitcher Emil Fjellvang
© VIF Baseball

Resultatet i semifinalen medførte at det ble bronsefinale og der møtte laget Beisbolo Klubas Vilnius som tapte den andre semifinalen. Igjen ble det en tett og spennende kamp, men hvor laget fra Litauen fikk inn de nødvendige poengene mot slutten av kampen og fratok Vålerenga mulighetene for medalje. 

 

Til tross for skuffelsen med å ikke ta med seg medalje hjem fra Sverige, viste laget at en har noe i Europa å gjøre. Det var flere tette kamper og med en litt mer kynisk tilnærming, så kunne både semifinalen og bronsefinalen hatt andre resultater. Erfaringen har gitt mersmak og nyttig erfaring, noe som vil være viktig om Vålerenga skulle klare å kvalifisere seg til nytt europacupspill i 2024. 

 

Baseball er fortsatt en liten idrett i Norge, men Vålerenga Baseball er fast bestemt på å gjøre noe med dette. Både ved å satse videre på elitesatsingen, hvor en i den Norske serien har 10 seire av 10 mulige så langt. Men også ved å satse på barn og unge for å sikre fremtidig rekruttering til idretten.  

 

Vålerenga Baseball ble etablert i 2022 og er en del av Vålerengens Idrettsforening.  

Nyeste innlegg