Partanen
© Myhre Media

«Vi vil spille i undertall»

Det er morsomt på Jordal Amfi for tida og nye sanger dukker opp ettersom hva iskrigerne leverer på isen.

Nå sist er kravet at «Vi vil spille i undertall», for sjøl om Vålerenga var ligaens beste penaltykillere med hele 87% i fjor, viste de i denne kampen at de ikke bare unngår å slippe til motstanderne når gutta spiller i undertall. Nå har de jaggu begynt å score ofte i dem også.
 
Og etter to kamper står Vålerenga øverst på tabellen uten et eneste poengtap etter hele syv scoringer, inkludert et hattrick av han som pleier å score. Det starta allikevel på samme måte som i åpningskampen mot Frisk Asker på torsdag hjemme mot Lillehammer.
Etter halvspilt første periode slapp Vålerenga oppskriftsmessig mjøsbygdingene inn i kampen og lot dem få det trøstemålet og følelsen av å lede mot selveste Vålerenga – eller u-hjelp som det kalles på fagspråket.
 
Helt på tampen av perioden utligna Vålerenga i sitt første undertall for dagen. Det var Sebastian Johansen som snappa pucken og spilte fram Mathis Olimb aleine med Lillehammers målvakt Theo Rooseboom de Vries.
Olimb satte ut de Vries med ei vakker finte da han mellom beina sine la igjen pucken til Johansen som hadde små problemer med å sende gummiskiva inn i nettmaskene. 1 – 1 til første pause.
 
Gutta fulgte suksessoppskrifta fra åpningskampen mot Frisk. Men da midtperioden starta var det helt klart at Vålerenga nå har tatt et stort steg videre etter åpningskampen. Gutta gikk rett i angrep og Daniel Bøen Rokseth satte opp bursdagsgutten Tommi Taimi som hamra til fra blålinja. Pucken suste mot målet og etter en liten styring fra Mika Partanen var de Vries nok en gang utspilt og kampen var snudd.
 
Og videre utover i perioden tok Vålerenga mer over og viste en klasse vi ikke har sett av laget siden seriegullet i 2019. Pasningene satt godt og spillerne jobba hardt for hverandre. Flere store sjanser fulgte, men det skulle et lite kunststykke til før det sto 3 – 1. Partanen lekte seg bak Lillehammers mål, dro med seg tre spillere vekk fra kassa og serverte et rekesmørbrød på sølvfat til fjorårets toppscorer Thomas Olsen. Olsen la på en dillkvist og dunka skiva opp i redet.
 
Det lønner seg ikke å pushe røykepausene på Jordal, for også i tredje periode satte Vålerenga standarden før mange hadde rukket å finne seg til rette på setene sine. Denne gangen var det Olimb som serverte Olsen, som vakkert plasserte pucken inn i maskene via både stolpa og de Vries. Lillehammer fikk en mulighet til å redusere i overtallsspill etter at Taimi røyk på en slashing; men i stedet snappa Olsen opp ei pasning midt i egen sone, spilte vegg med Johansen og kom aleine med de Vries og fikk gravd inn sitt tredje mål for kvelden – Vålerengas andre i undertall. Og jaggu var det like før Martin Røymark la på enda ett mål i det samme undertallet, men pucken sklei litt av bladet i det han skulle dra av keeper de Vries.
 
Med Mark Auk i fryseboksen fortsatte Vålerenga med undertallsscoringer. Olimb og Johansen bydde et fulltallig lillehammerforsvar opp til engelsk vals. Mjøsbygdingene mangla både takt og tone, blei valsa over og Olimb kunne prikke inn det tredje undertallsmålet i mer eller mindre tomt bur; men for å virkelig markere det vakre spillet, plasserte han pucken opp i nettaket.

Stemninga på tribunen var magisk og «Vi vil spille i undertall» runga ut over amfien til melodien på Gatas «Vi er alle fra Vål’enga». Tre mål i undertall i samme kamp, det må være en slags rekord.
 
Det var bursdagsbarnet Taimi som fikk æren av å sette punktum for kvelden med et slagskudd fra blålinja. 7 – 1 over Lillehammer lar seg høre både hattrick av Olsen og i undertall gjør at folk virkelig trives på Jordal for tida. Vålerenga topper nå tabellen sammen med Storhamar i det gutta setter kursen sydvestover. Dit reiser også supporterne, for i år går det buss til nesten samtlige bortekamper.
 
En drøy time før soloppgang, lørdag klokka 06:00, satt Vertshusbussen kurs for Stavanger i jakta på tre nye poeng. Tur-retur for bare 600 speciedaler. Det er grisebillig. Det er lovet buss til nesten alle bortekamper denne sesongen!

Du trenger heller ikke vente lenge på neste anledning for en hjemmekamp. Laget fra skauen kjøpte førsterekka til Vålerenga hvert år i en tiårsperiode uten å vinne noe som helst.
Nå er dem tilbake på øverste nivå og gjester katedralen på Jordal allerede tirsdag klokka 18:30. Billetter til årets første hatoppgjør får du her.

Nyeste innlegg