Lagbilde europacup laget photos by Stephen Meinich-Bache.jpg

Vålerenga Baseball sikret historisk sølv i Europa!

Vålerenga Baseball tok sølv i The Baseball European Federation Cup Qualifiers i Ljubljana i Slovenia.

I en turnering fylt med nervepirrende spenning og historiske øyeblikk, har Vålerenga Baseball virkelig satt Norge på kartet i europeisk baseball. Etter å ha sikret tre imponerende seire i gruppespillet, kjempet Vålerenga seg frem til sin aller første finale i European Federation Cup qualifier, hvor de møtte det slovenske laget Kranjski Lisjaki.  
 

© Jakob Mai

Turneringen viste et Vålerenga-lag som har lært av fjorårets forsmedelige tap i bronsefinalen, noe Vålerenga-spillerne viste med både solid forsvar og angrep. Med to homeruns fra henholdsvis Yanni Orfanidis og Joe Rollwagen, samt en pitching-prestasjon som er på europeisk toppnivå, har laget virkelig gjort seg bemerket. Trener Alex Guilford, som ble kåret til turneringens beste pitcher, delte sine tanker om lagets prestasjon etter finalen: Selv om det er lett å kjenne på skuffelsen over å ikke ta gullet hjem, må vi ikke glemme den historiske bragden vi har oppnådd. Vi har skrevet norsk baseballhistorie og jeg kan ikke være mer stolt over spillernes innsats! 
 

Feiringen ble kortvarig i Slovenia, da laget da laget måtte tilbake til den norske eliteserien for å kjempe om nye titler. Støtten fra fansen og VIF-miljøet har vært enorm, og vi har fått nye følgere fra både innland og utland. 
 

Denne turneringen markerer ikke bare en milepæl for Vålerenga Baseball, men også for norsk baseball generelt. Det er en bekreftelse på at Norge kan konkurrere på høyt nivå i internasjonal baseball, og det legger grunnlaget for fremtidig suksess. Klubben og laget har som mål å gjenta suksessen i Europa og har et klart mål om å vinne turneringen i fremtiden. 
 

Vi ser frem til å bygge videre på denne suksessen og fortsette å fremme baseballsporten i Norge. 


Foto: Stephen Meinich-Bache/ 

© Stephen Meinich-Bache

Nyeste innlegg