Apestreken 1/1991
© Klanen

Nå får du Apestreken og Klansropet digitalt

Klansstyret innvilget penger til digitalisering av Klanens gamle fanziner og nå er de endelig tilgjengelig på nett

"Det startet vel egentlig med at jeg ønsket å puste liv i den gamle fanzina Klansropet. Ønsket om å få den opp på beina igjen var stort, men viljen til å levere leservennlige saker viste seg å være mindre enn en 7.plass verdig" sier en lattermild Lasse Lukacs, Klansstyrets mann bak digitaliseringen av de gamle fanzinene Apestreken og Klansropet.

"Historiene fra alle som har vært med på å lage disse blekkene oppgjennom årene er nok til å fylle flere showkvelder på Bohemen, Øst og Vertshuset med anekdoter og rølpejournalistikk på sitt ypperste" fortsetter Lukacs.

Da som nå var det etterspørsel etter folk som kunne bidra for å skrive artikler og innlegg. Det er noen ildsjeler som alltid leverer, men blekkene fikk dessverre også sin slutt for cirka ti år siden når det ble for tungt for fåtallet å snekre sammen bladene med ujevne mellomrom. Da får vi heller nyte det gamle arbeidet og håper at det kanskje inspirerer en ny generasjon til å se den rustikke og røffe stilen fanziner ofte har og at det er et fabelaktig medium for fotballsupportere å delta i.

Det var under vårrengjøringa på Klanskontoret at Lukacs fikk for seg at Apestreken og Klansropet ikke kunne bli liggende i et filskap på bakrommet, men heller måtte digitaliseres og deles på Klanen.no. "Når de fleste blekkene lå fint stablet i filskapet på Klanskontoret, var det egentlig bare å begynne prosessen med å mase om penger. Det gikk lettere enn forventet, så den historiske æren er i hevd hos våre styrekvinner og -menn. Nå kan vi alle nyte Apestreken og Klansropet når vi vil" avslutter den selvskrytende Lasse Lukacs.

Du finner linkene til pdf-filene nederste i menyen (høyre side på Klanen.no) under emnet Klanen eller for enkelhetsskyld, kan du bare følge denne linken https://klanen.no/klansropet/apestreken-og-klansropet

Nyeste innlegg