© Klanen

Klansstyrets uttalelse om gårsdagens hendelser i Fredrikstad

Klansstyret med uttalelse etter gårsdagens hendelser under hockeykampen i Fredrikstad


Vi ble i går vitner til uønskede hendelser i forbindelse med avvikling av kampen mellom Stjernen og Vålerenga.
Klanen, Vålerengens Idrettsforenings uavhengige supporteres klubb, har til formål å støtte Vålerengens Idrettsforening samt alle særidrettslag under denne foreningen. Videre er Klanen den største og mest kjente supportergrupperingen rundt Vålerenga. Utad er derimot Klanen ikke bare dette, vi er også et samlebegrep for alle Vålerengas supportere, og det gjør at vi får både fortjent og ufortjent ris og ros. Dette er vi i styret klar over.

Slik kommer det også frem i et leserbrev i Avisa Oslo hvor skribent skriver at hun er flau over å si at hun er medlem i Klanen, og er irritert over at hun igjen har latt godviljen overtale henne til å betale medlemskap. Videre skriver hun ved å være medlem gjør det mulig å sette opp supporterbuss, som igjen gjør at det er enkelt for dem som kun drar på kamp for å lage kvalme.

Fra Klanens manifest kan man lese at «vi skal sørge for flest mulige stående, syngende supportere på kamp». Dette medfører at Klanen med hjelp av medlemsinntekter subsidierer bussreise til kamp for våre medlemmer. Det betyr ikke at Klanen er alene om å sette opp buss til Vålerengas kamper.

I Klanens manifest kan man videre lese at «som medlem i Klanen er du Vålerengas ansikt utad, ikke oppfør deg som en dust», og «vi er antirasistiske, ikke voldelige og inkluderende».
I Klanens vedtekter fremkommer det at «rasisme, nazisme og vold er uforenelig med medlemskap i Klanen». Ser man dette opp mot hverandre, så er det klinkende klart at Klanen tar avstand fra slike hendelser vi var vitne til i går.

Når det er sagt, så er ikke situasjonen svart-hvitt, og Klanstyret startet allerede igår arbeidet med å skaffe oversikt over hendelsene og vil jobbe sammen med Vålerenga Ishockey Elite om reaksjoner på disse hendelsene.Klanen på tur skal være store, høylytte og ta vare på sitt dårlige rykte, men alt dette på en jovial måte.

Vi oppfordrer alle Vålerengas supportere til å respektere klubben og andre supportere.
Syng høyt, syng Vålerenga!
 

 


Fra Klanens vedtekter:
9. Rasisme, nazisme og voldVålerengens Idrettsforening er Norges mest fargerike idrettslag med medlemmer av ulik nasjonal, etnisk og religiøs bakgrunn. Klanen er stolte over å støtte en slik klubb, og tar avstand fra enhver form for fordommer basert på hudfarge, nasjonalitet, legning og tro. Rasisme, nazisme og vold er uforenlig med medlemskap i Klanen.
 

Fra Klanens manifest:

• Vi er antirasistiske, ikkevoldelige og inkluderende, samtidig som vi har et dårlig rykte å ta vare på.
• Som medlem i Klanen er du Vålerengas ansikt utad, ikke oppfør deg som en dust.
• Vi skal sørge for flest mulig stående, syngende supportere på kamp.

 

Nyeste innlegg