Veien tilbakeVeien tilbake: Så ble veien lang igjen

Sist gang jeg skrev, for ca. en mannsalder siden var rett før pesten slo til og samfunnet gikk i lockdown. Plutselig var det ikke noe å melde, sluttspillet ble avlyst og alt var bare sorgen. Et lyspunkt var at klubbene ble kompensert av NIHF/regjeringen for manglende inntekter fra sluttspillet som ikke ble noe av, men ut over det var det nada.

Les mer...

Veien tilbake: Nå er veien kort

Jeg synes ikke det er lenge siden jeg satt med hodet i fanget og håpløsheten nesten tok overhånd; vi hadde fått beskjed om nok en utsettelse og en uendelig tilværelse i Furuset Forum skulle forlenges. Det føltes som en ny evighet.

Les mer...

Veien tilbake: Det mørkeste kapittelet i klubbens historie

Det er ikke lett å være assosiert med Vålerenga Ishockey om dagen. Hverken som spiller, støtteapparat eller patriot/supporter. Vi er inne i en av klubbens mørkeste perioder, kanskje kun overgått av konkursen på 90-tallet.

Les mer...

Veien tilbake: En dramatisk situasjon

Vålerenga har lagt bak seg en uke med suksess, og den kan forlenges ytterligere med seier over Narvik hjemme i Furuset Forum søndag.

Les mer...

 

Veien tilbake: Det er ikke mørkt, bare litt skumring

At det er «skumring» peker i retning av at vi er på vei inn i natta, tjukkeste, mørkeste natta. Vi har selvfølgelig lyskastere, så helt mørkt blir det ikke. Men vi må regne med å kunne falle litt mer på tabellen enn der vi er nå, og vi må tåle flere smeller lik den vi fikk i Askerhallen lørdag.

Les mer...

Veien tilbake: En meldt katastrofe

Så er det den tida på året igjen, den tida hvor vi kan tape seriemesterskapet. Ok, jeg skal innrømme det først som sist; selv om det akkurat nå er mye poeng igjen å spille om, kan det se ut som seriemesterskapet kan snuble inn døra i oljetanken.

Les mer...

 

Veien tilbake: Et bananskall, en halv seier og en drømmedebut

Det ville seg ikke for Vålerenga i nord, og det ville seg ikke lørdag aften heller mens fotballguttene spilte knokkel i stasjonsbyen. En som derimot gjorde sakene sine med bravur er Tobias «Tuben» Johansen Breivold.

Les mer...

Veien tilbake: En lang og potensielt bulkete vei

Det ville seg ikke for Vålerenga i Stjernehallen tirsdag aften. Kollektivt hadde man en dårlig dag på jobb, og det straffer seg selv mot antatt langt dårligere motstand.

Les mer...

Veien tilbake: 4 poeng tapt

Straffer er bambus. Det sies at dem som har trent mest vinner de konkurransene. Det er neppe langt fra sannheten uten at jeg derved sier Vålerenga er dårlig trente, tvert imot. Lørdag var det én straffe som skilte lagene, og de gule fra nowhere satte denne ene mer enn oss. De hadde sågar en til gode på oss også når vi ikke satte vår 4.

Les mer...

Veien tilbake: Til seters, til seters

Vi har sneket oss seks kamper inn i sesongen, og vi har fått de første indikasjonene på hvordan vi ligger an, men den store testen kommer lørdag da Storhamar kommer på besøk til Furuset Forum. Dette vil gi oss en pekepinn om hvordan turen til Gjøvik kan bli.

Les mer...

Veien tilbake: Vi reiser hatten og bøyer oss i kjerringa, Gjøvik neste

Vi hadde et dårlig utgangspunkt etter å ha tapt 3-0 i Askerhallen sist lørdag. Sparta slo Stjernen i sin serieåpning i Stjernehallen og hadde go’følelsen å surfe på, det og drøyt 1900 tilskuere i ryggen. Det var ikke nok, alle tre poengene ble med hjem til Oslo Øst. Og så skal vi til Gjøvik igjen.

Les mer...

Veien tilbake: Og vi er (snart) i gang

Det er ikke mange timene til pucken droppes for vår del for første gang i Get-ligaen 2019/20. Vi er tittelforsvarere hva serien angår, men klarer Vålerenga gjenta bedriften?

Les mer...

Veien tilbake: Exit Martin Laumann Ylven

Jeg har lukta lunta, men allikevel slo det ned som en liten bombe; Martin legger skøytene på hylla. Den siste sesongen spesielt ble det mye alternativ trening på grunn av skader, og nå var det altså nok. Motivasjonen sviktet.

Les mer...

Veien tilbake: Og vi fortsetter mot verdensherredømme

Vi vant altså mot regjerende norgesmester Frisk Asker hjemme i ungdomshallen på Jordal. Tar vi da en Sparta-logikk er vi norgesmestere i august. Sånn tenker de i Sarpsborg. Supporterne altså. For all del, det er bra å være sterk i troen, det så vi sist sesong. Og det er greit å kaste all realisme over rekka.

Les mer...

Veien tilbake: Verdensnyhet om Vålerenga Ishockey

Det har være en lang sommer. Hver sommer er det en lang sommer, men nå er endelig tiden inne for å hylle isen igjen. I dag skal jeg ta tak i en stor nyhet, Vålerenga Ishockey får sin egen podcast, og jeg skal gi dere et par hint om hva dere kan forvente der å finne i den.

Les mer...

Veien tilbake: Keep calm and carry on

Mange har sikkert sett akkurat den setningen på ymse klenodier fra balløya. Well, om enn ikke like dramatisk som opphavet gjelder det i høyeste grad for sfæren rundt Vålerenga. Jeg skal ikke påstå at panikken brer seg, men tilsynelatende brer panikken seg…

Les mer...

Veien tilbake: Lagbyggingen fortsetter

«Småfrosten brer seg og nå er det kaldt» starter en kjent Vålerenga-låt fra cupfinalen i 2002. Ser man på kalenderen så er jo det riv ruskende galskap (men det har snødd i mai i år!), men så lenge lagbyggingen pågår er det litt sånn feeling av høst her i gården, og ventetida blir litt kortere.

Les mer...

Veien tilbake: En æra er over - Brede legger opp

Tirsdag kom nyheten om at «den siste bohem», Brede Csiszar legger opp. Det er, unnskyld språkbruken, jævla trist. Så trist at jeg måtte ta en time-out før jeg satte meg ned for å skrive denne lille «nekrologen».

Les mer...

Veien tilbake: En blir – en annen flyr

Det er den tida på året. Da folk forsvinner, da folk blir og da folk kommer. Silly season er over oss med full kraft, og de første nyhetene har allerede landet. Sist gang meldte vi om kolossen Villiam Strøm som signerte for fire nye år, denne gang er det to andre figurer det handler om.

Les mer...

Veien tilbake: Sudden death, men Vålerenga er ikke død

Det er noen dager siden vi snublet rett ut av sluttspillet, og den verste skuffelsen har begynt å legge seg. Det er på tide å få huet ut av ræva, være glad for sesongen og se frem mot en ny.

Les mer...

Veien tilbake: Det er nå samholdet settes på prøve

Onsdag røk vi på et av de pinligste tapene i moderne historie. Frisk Asker raserte oss 7-1 i pengebingen Asker, alt gikk galt. Nå må vi vinne hjemme fredag, og spørsmålet er hvordan vi går løs på den oppgaven…

Les mer...

Veien tilbake: Semifinalene skal i gang, Frisk Asker er motstander

De av oss som fulgte Lillehammer – Frisk Asker på TV 2 Sport something fikk rett etter kampslutt høre Shampos fløyelsmyke røst uttale blant annet «Frisk». Og dermed var det klart det de fleste antok, Vålerenga ville velge vinneren av Lillehammer - Frisk Asker, ikke Stavanger Oilers.

Les mer...

Veien tilbake: Kvartfinalene er bygones, nå venter vi i spenning

Som kjent satte Vålerenga den berømte spikeren i kista til Manglerud Star sist fredag. 6-2 på tavla, 4-1 i kamper, og vips var det sommerferie for Manglerud Star.

Les mer...

Veien tilbake: Planen om verdensherredømme lever

Nei da, seriegullet er ikke glemt, noe bildet under artikkelen viser. Gleden står å lese i ansiktene til gutta. Men mens serien vi vant hårfint handlet om å være best over tid så handler Norgesmesterskapet om å være best når det gjelder. Sånn enkelt sagt. Og allerede i norgesmesterskapet har vi opplev både glede og sorg allerede etter tre kamper, og akkurat i sorgen er sånne bilder gode å ha.

Les mer...

Veien tilbake: Tallene er 30 og 61

Tallet 30 har vel de fleste fått med seg nå. Søndag sikret vi det 30. seriemesterskapet for A-laget da vi slo Stjernen 5-2 i Stjernehallen. Stjernen er en av to mulige motstandere i kvartfinalene, den andre er Manglerud Star. Men hva er det jeg rører med 61 for oppi gleden?

Les mer...