Nyheter om pyro på tribuna

Vålerenga har tatt ett standpunkt, Vålerenga stiller seg på supporterne side og Vålerenga går foran og viser vei. Vålerenga tar i bruk nytt reglement, til tross for at det nye reglementet enda ikke helt avklart.

Dermed er det nå slutt på store bøter til klubben i forbindelse med bruk av pyro.

Diskusjonen rundt pyro har pågått i årevis, det har vært utvikling i regelverket, for så å bli kontra med enda mere restriksjoner. Vi kan nå rapportere om fremdrift. Som supportere og grupperinger som ønsker enda mere frihet til å skape tribuneliv så må vi tilføye at vi enda ikke i mål, men vi har tatt steg i rett retning.

Som du kanskje husker så var supportere og klubb i møte med justisministeren. Det var i desember i fjor. Temaet for det møtet var hvordan komme til en løsning der det siste hinderet kan forseres. Det aller siste hinderet er nå altså at DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) også tillater bruk av pyro.

Det nye reglementet, hva er det?

I år har supporterne anledning til å søke om såkalt displaylisens til å gjennomføre pyroshow. Det er noen forutsetninger, og det er at pyro kan benyttes enten ved innmarsj før kampstart, ved innmarsj i pausa eller etter kampen.

At vi nå har dette regelverket å forholde oss til gir store muligheter til å gjennomføre store, mektige show på våre tribuner.

Spontanblussing som for eksempel ved målfeiring er altså ikke på listen over tillatte aktiviteter. Bruk av pyro er ei heller tillatt på bortefeltene, men det jobbes med å få til en prøveordning på dette. Vålerenga har også her meldt seg frivillig til å delta i denne prøveordningen.  

Vi skal ikke slå oss selv på brystet og bastant si at dette er et direkte resultat av supporter aksjonene i fjor høst. Jeg vil våge påstanden at aksjonene har bidratt, men at klubbene har aktivt bidratt, støtte til supporterne i media, dialog mellom NSA og forbund er forhold som til sammen har gitt positivt resultat.

Pyroshowet må gjennomføres på en trygg og forsvarlig måte, slik at det ikke skjer skader. I tillegg må søknaden inn før kampen, slik at de forskjellige deltagende partene i kampen får tid til å forberede seg.

Det finnes selvsagt et ris bak speilet, gjør det ikke alltid det? I denne sammenhengen så er det at dersom vi har gjentatte brudd på det nye reglementet så kan vi miste retten til å gjennomføre lovlig pyro.

Når vi snakker om ris bak speilet så har vi jo hatt både stadion reglement og sanksjonsreglement å forholde oss til i flere år. Nytt av året er at de andre klubbene i både Eliteserien og OBOS ligaen har tatt Vålerenga sitt sanksjonsreglement og nærmest ordrett implementert dette i alle de gjeldende klubbene.

Vi er glade for at Vålerenga aktivt tar en rolle sammen med supporterne og i denne saken viser tydelig at ord blir til handling.

 

 

 

Nyeste innlegg