Seedy Jatta gratuleres etter å ha scoret sitt første for A-laget.

© Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Uavgjort i livlig treningskamp

Årets første treningskamp er unnagjort, vi var best Godset filma mest. 

Sesongåpninga endte 1-1 etter strålende scoring av oss og strålende skuespill av dem. Det var uhyre gøy å se fotball igjen og juksemakeren som kasta seg til straffe i 89. minutt skal ikke få ødelegge den gleden.

Vålerenga var to helt forskjellige lag i første og andre omgang - bokstavelig talt. Bare Aron Dønnum og Sakarias Opsahl spilte hele kampen og i tillegg spilte Felix Horn Myhre høyreback i første og midtbane i andre omgang. 

I første omgang hadde vi full kontroll og Henrik Bjørdal, Seedy Jatta og S. Opsahl utmerket seg alle tre. Tollås god og trygg bakerst. Bjørdal BB i min bok. Scoringa vår kom etter at Bjørdal legger inn fra kant og debutant Jatta setter ballen nede i hjørnet med en godt plassert heading. Omgangen er absolutt godkjent og Godset hadde lite å by på. 

Andre omgang var et fyrverkeri av sjanser begge veier og at det bare ble ett mål er ufattelig. Gode keepere er noe av forklaringen. Det var gøy å se Amor Layouni skape kaos på kanten og han hadde hatt to mål i dag om han ikke var helt uten kamptrening - minst! Dønnum, Horn Myhre og Ivan Nâsberg våre beste i andre omgang. 

Det er deilig å endelig kunne se fotball man bryr seg om igjen - selv om det bare er treningskamp og det virker som om Vålerenga er der de skal være når vi skriver februar. Det er bare å glede seg til sesongstart og i mellomtiden kan du kjøpe sesongkort om du ikke ennå har gjort det.

Under finner du vårt live-referat, start nederst. 

Andre omgang

Kamp over, det ender 1-1. 

90. Layouni får en løpeball på overtid men keeper er ute og klarerer før hurtigtoget når fram. 

89 min. Billig, billig straffe til Godset etter at spilleren kaster seg i duell med Haug. 1-1 

88 min. Strålende reding av Haug etter at vi feiler i midtbaneleddet og de får overgang. 

87 min. Tendenser til angrepsspill av oss igjen men vi er upresise. Kjemper oss til en corner som heades utenfor.

83 min. Godset med skudd over fra distanse. 

81 min. Kvaliteten på kampen er synkende, det slurves litt mye og Vålerenga ligger langt lavere når de forsvarer seg. Godset klarer ikke å stelle i stand noe krøll for våre karer.  

78 min. Forsvarsspillet ser ut til å ha fått rangen foran angrepspillet for begge lag nå. Få sjanser skyldes godt forsvarsspill.  

74 min. Puh, referenten rekker å luke ut noen skrivefeil siden det ikke hamres løs mot målene akkurat nå, vi leder fortsatt 1-0. 

71 min. Dønnum spiller tilbake til S. Opsahl som skyter fra 16. Skruballen stryker tverrligger akkurat der den møter stanga. 

69 min. Majgaard skyter fra 30 meter men Haug redder. Så følger Godset opp umiddelbart med klink i stanga før nytt skudd som Haug redder. 

67 min. Dønnum - Opsahl - Layouni - corner etter nok en kvalifisert redning av Godsetkeeperen. Corneren blir det ikke noe ut av.  

65 min. Kontring der Dønnum spiller løs Layouni som er alene med keeper men keeper redder forsøket. Meget nære!  

64 min. Veggspill Dønnum - Nouri med hælflikk og alt tilbake til Dønnum som fyrer fra skrått hold men rett på keeper. 

63 min. Denne omgangen er lang mer sjanserik, jevn og spennende enn den første. Gøy å se på nå.

62 min. Corner Godset, de får avslutta men et tigersprang fra keeper Haug hindrer utligning. Strålende reding!  

59 min. Godt angrep med Layouni, Horn Myhre og Nouri gir corner. Den er resultatløs og vi leder fortsatt 1-0.  

58 min. En meket sterk Dønnum sliter seg løs fra oppasser og legger inn til Horn Myhre som skyter - men keeper redder igjen. Ingen tvil om hvem som er bestemann på Godset - det er Viljar Myhre. 

56 min. Layouni skaffer oss corner. Dønnum plukker opp en retur på 20 meter og får fulltreff på volley retning krysset. Meget god redning av keeper hindrer dobling av ledelsen. 

54 min. Godset med gnistrende angrep men Oslogutten Mawa klarer ikke å sette ballen i åpent mål. 

51 min. Redning på strek! Salvesen får stå umarkert og header forbi Haug. Ivan plasserer seg helt riktig og redder baklengs.

50 min. Nouri klinker til fra 16 men rett på keeper. 

48 min. Dønnum med tunnelpasning til S. Opsahl på blank med skrått hold men han klinker ballen i nettveggen. Stor sjanse! 1-0 

47 min. Godset best i gang i denne omgangen men har ikke satt gutta på skikkelig prøve ennå. 

Vi sparker i gang omgangen og leder 1-0 fra den forrige

Laget i andre omgang: 

Haug

Nouri, Skaret, Näsberg, O.Opsahl

S.Opsahl, Emilsen, Horn Myhre, Dønnum

Kjartansson, Layouni - kaos på kanten!

Til pause: Bjørdal vår beste i første omgang, Seedy Jatta er gøy å se på og er superrask. Sakarias Opsahl også meget god. Forsvaret har hatt få problemer og midtbanen styrer det meste utpå der. Ser bra ut til å være årets første kamp.  Regner med at de færreste kommer utpå igjen etter pause i og med at Fagermo vil se alle spillerne.   

Første omgang

Pause, vi leder fortjent 1-0 etter et herlig angrep. Seedy Jatta med pinnen. 

43 min. Corner som vi ikke utnytter på ønsket vis. Fortsatt 1-0 

42 min. Vi mister ballen i ugunstig posisjon og bare den aler lengste tåa til Tollås hindrer at godset er på blank kasse. 

41 min. Vi har hatt småsjanser og de også. Intet som har økt pulsen til referenten nevneverdig.  

35 min. Corner fra venstre. Den gir to-tre halvsjanser men skuddene blokkeres. 

34 min. Godset frampå men vi har keeper.  

33 min. Sahraoui tester skuddfoten men ballen går like utenfor.  

30 min. Godt spill på venstrekanten gir kjempesjanse men Udahl litt sent ute. Får corner men den blir det ingenting ut av. 

30 min. Halvtimen er spilt. Vi er klart best utpå der uten å imponere veldig. Ikke så rart kanskje, det er tross alt årets første kamp.  

27 min. Dønnum felles på ca 21, 87 meter. Skyter selv men prosjektilet skrues over. Fortsatt 1-0 

26 in. Vi styrer det meste utpå der nå. Aggressive i presset når Godset har ball og hindrer dem rom. Bra!   

24 min. Igjen kommer vi oss fri på høyrekanten men innlegget blokkeres og vi får corner. Dønnum slår den rett i klypene på på keeper. 

23 min. God sjanse Godset men vi klarerer etter upresist innlegg. 

20 min. MÅL! Bjørdal spilles gjennom og legger inn fra høyre kant. Seedy Jatta får stå umarkert på 10 meter og header kontrollert ned i hjørnet. 1-0!

16 min. Dønnum går seg fast og Godset kommer på overgang. De er ikke veldig presise de heller men får corner. Den klarerer vi.  

15 min. Vi har gira opp litt nå og kommer til sjanser, gjerne med innlegg fra kant. Så var det dette med presisjon da, den er ikke helt topp i den første treningskampen ser det ut til.  

12 min. Bjørdal og Dønnum-kombo ga corner til oss. Der får en av våre stå umarkert men strålende keeperredning hindrer nettsus. Omattcorneren er resutatløs.  

11 min. Lite futt i lengderetningen på våre karer. Velger ofte støttepasninger framfor folk på løp. 

9 min. Godset har mer ball nå men vi står høyt og de spiler til hverandre på egen halvdel. 

7 min. Corner som slåes rett i klypene til Godsetkeeperen 

6 min. Mawa neste gjennom men forbi Tollås er han ikke i nærheten av å komme. 

5 min. Vålerenga har hatt ball stort sett hele tiden men har ikke kommet til sjanse ennå. 

3 min. Udahl spilles gjennom  men avblåst for offside. 

2 min. Jatta spilles gjennom men er ikke helt oppi situasjonen og dytter Godsetspilleren unna. Frispark andre veien

Godset sparker kampen er i gang der! Vålerenga spiller fra Østblokka i første omgang.

Vålerenga i sine særdeles flotte blå, hvite og røde drakter, Godset i Hvite overdeler og blå shorts.

Seedy Jatta debuterer tror jeg,  men Henrik Udahl har kamper fra forrige gang han var her. Funfact: Da han scora mot Løten i cupen scora han på Mehran Amundsen-Ansari som i dag er salgssjef i Vålerenga. 

Matta er grønn selv om resten av verden er hvit - og veldig, veldig våt. Verden altså, her er slaps over alt. Fagermo sier på førkamp-intervju at han vil at alle skal spille i dag.  

Før kampen 

Det er årets første treningskamp så det er vanskelig å vite hva man skal forvente av fjorårets bronsemedaljør. Vi legger uansett ikke mye vekt på treningskampene utover at det er uanstendig lenge siden vi så kamp sist og gleder oss veldig til å se gutta i blått igjen. Vi har tatt farvel med en rekke spillere og nye har kommet inn.

Det er spennende å se om Amor Layouni og Henrik Udahl kan fylle tomrommet etter Lekven, Finne, Vilhjalmsson, Vega,  Werni og Stokke. I tillegg til Layouni og Udahl venter vi å se bra ting fra Mathias Emilsen, Magnus Bech Riisnes og kanskje også Seedy Jatta etterhvert. De kommer opp fra egen stall men må forvente å ta steg for å få spilletid. Brage Skaret og Sakarias Opsahl har kommet hjem etter låneopphold og det blir gøy å se om de ungfutta har tatt steg siden sist.

Det er altså en rekke nye navn å forholde seg til og for å forvirre oss ytterligere har en del rutinerte spillere bytta nummer internt før denne sesongen. Lett skal det ikke være men vi ønsker unggutta lykke til med utviklinga og håper de en dag blir markante bidragsytere på a-laget. Du finner oversikt over hvilke spillere som har hvilket nummer nederst i denne saken. 

Godset: Jeg veit ikke en dritt om årets utgave av Godset men jeg veit at de står på den andre siden av midtlinja når dommer blåser i gang kampen klokka ett. 

Har du abbo på Direktesport eller VG+ kan du se kampen sjøl, om ikke er Klanen her for deg, fordi du fortjener det. Bli medlem!

Vålerenga starter med disse 11, men kjenner jeg treningskamper rett får vi sikkert se alle tilgjengelige spillere i løpet av kampen.

Klaesson

Horn Myhre - Tollås - Holmè - Adekugbe

Dønnum - Bjørdal - S. Opsahl - Sahraoui

Udahl - Jatta 

Benken: Haug, Skaret, Nãsberg, O. Opsahl, Layouni, Ørn, Nouri, Emilsen, Sandmoen og Traourè. Sistnevnte må være prøvespiller.  

God kamp! 

Spillernummer sesongen 2021

1 Kjetil Haug
2 Christian Borchgrevink
3 Brage Skaret
4 Jonatan Tollås Nation
6 Sakarias Opsahl
7 Fredrik Oldrup Jensen
8 Henrik Bjørdal
9 Vidar Örn Kjartansson
10 Aron Dønnum
11 Amor Layouni
12 Klanen
13 Kristoffer Klaesson
14 Henrik Udahl
15 Odin Thiago Holm
16 Mathias Emilsen
18 Fredrik Holmé
20 Magnus Bech Riisnæs
22 Ivan Näsberg
23 Felix Horn Myhre
25 Samuel Adekugbe
26 Osame Sahraoui
29 Oskar Opsahl
33 Amin Nouri
39 Seedy Jatta    

Nyeste innlegg