© Klanen

Innkalling til årsmøte 24. mars 2021

Det blir gjennomført digitalt årsmøte da pesten ikke enda har forlatt vår by

Klanens årsmøte

24. mars 2021 - klokka 18:00

Årsmøtepapirer er klare: Årsmøtepapirer

 

Digitalt årsmøte

Siden smittesituasjonen og -regelverket ikke tillater å møtes fysisk, blir årets årsmøte i Klanen avholdt digitalt. Det blir selvsagt ikke helt det samme som å møtes fysisk, men med litt innsats vil det fungere godt nok.

Hva må du gjøre i forkant av årsmøtet?

Vedtektene slår fast at det bare er de som har betalt kontingent som har mulighet til å komme på årsmøtet og få tale-, forslags- og stemmerett. Vanligvis kontrollerer vi medlemskap i døra. Det kan vi ikke gjøre i år. Derfor må de som ønsker å delta send en mail til styret@klanen.no. Da kan vi sjekke at du faktisk er medlem, og ordne med medlemskap hvis du har glemt å betale kontingent. For at vi skal få tid til det, må du sende mail senest dagen før årsmøtet.

Når vi har sjekket at kontingenten er i orden, får du en mail med en lenke til møtet og et passord som kreves for deltakelse.

Hva må du gjøre når møtet starter?

Møtet holdes i Zoom. Hvordan det ser ut når du klikker på den tilsendte lenken, vil avhenge av om du hva slags enhet du bruker (pc, Mac, Android-telefon eller iphone), om du har programvare fra Zoom installert fra før og om du har en bruker registrert fra tidligere. For de fleste vil det gå raskt og enkelt å komme inn i møtet, men dersom du ikke har brukt Zoom tidligere og har lite erfaring med digitale møter, er det lurt om du trykker deg inn et kvarter før møtestart. Da er det rikelig med tid til å finne ut av eventuelt teknisk knot. Hvis du vil ha en innføring i hvordan Zoom fungerer, kan du finne det her.

Du må delta under ditt faktiske navn, sånn at vi vet at alle er medlemmer. Hvis du pleier å hete «Enga 4Ever!» i digitale sammenhenger, må du bytte det ut med ditt eget, trauste navn i dette møtet. Nederst på skjermen er det en verktøyrad, se bilde under. Noen ganger må man bevege musen over for å få den fram. Hvis man klikker på «Participants» får man opp en liste over møtedeltakerne. Hvis man fører musen over sitt eget navn, kan man klikke «More» og «Rename», dersom man må erstatte nicket sitt med et ordentlig navn.

 

Det er mulig å klikke seg inn i møtet en halvtime før oppsatt møtestart. Dersom du er usikker på det tekniske, kom tidlig. Om du ikke får det til, kan du kontakte Rune Soleng på tlf. 48124769.

Hvordan gjør vi det i møtet?

På verktøylinjen vist i bildet over, er det en chat. Man ber om ordet ved å skrive navnet sitt i denne chatten. Den brukes også til å fremme eventuelle skriftlige endringsforslag. Ikke bruk chatten til andre innlegg. Det er typisk ikke alle som har chatten åpen gjennom møtet, og det kan bli rotete om det er debatt i chatten parallelt med debatten på møtet.

Man er i utgangspunktet mutet, slik at det bare er den som har fått ordet av ordstyrer som kan snakke. Når symbolet nede til venstre ser ut som på verktøylinjen over, kan alle høre hva du sier. Når symbolet ser ut som på dette bildet, kan ingen høre deg: 

Voteringer foregår ved at et spørsmål dukker opp på skjermen, og man stemmer på det alternativet man foretrekker. Dette er selvforklarende. Men det kan ta litt tid for ordstyrer å opprette nye voteringer. Det er mulig å fremme forslag underveis i møtet også, men det er lettere hvis forslag sendes inn i forkant.

 

Heia VIF

  

Nyeste innlegg