Blueline
© Atle Enersen

Vidvinkel: Stjernen neste

Sist gang jeg skrev her, for ca. en mannsalder siden lovet jeg at det skulle bli et godt nytt år. Om jeg ikke har måttet spise det i meg har jeg i hvert fall fått høre at den spådommen ikke helt traff. Første halvdel av året var trasig på de fleste felt, så også for ishockeyen. Men nå er de nye tider, livet leker og Vålerenga skal til Fredrikstad igjen.

Men det er ikke så enge siden vi var i Fredrikstad spør kanskje du? Det er korrekt, det var i 1.serierunde. Grunnen til at serien i noen sammenhenger nå i en liten fase spilles away er fordi Vålerenga har glemt å betale regninga på Jordal, så vi må spille borte til noen en mørk og regnfull aften møter en mann i svart frakk og hatt og med en koffert full av penger i et smug i 0658 (Oslo).

Nei da.

Det kunne nok vært en realitet i en ikke altfor fjern fortid. Men nå er grunnen rett og slett at det har vært arrangert bryte-VM i Jordal. Vålerenga bare leier Jordal Amfi (og Ungdomshalen), så når kommunen får tilbud m sånne inntektsbringende arrangementer må de nesten si ja.

Resultatet er at Vålerenga må spille syv bortekamper på rad. Det tåler vi. Og derfor møter vi Stjernen borte igjen og håper at 3-1-resulatet fra sist gang kan snu denne gangen. Vår venn Dolph, han med tall og tabeller som forkjærlighet forteller oss at Vålerenga har putta 995 mål på Stjernen opp gjennom tidene, vi kan altså nå vårt tusende mål mot dem torsdag.

Vålerenga kommer fra å ha tatt et ekstra poeng i pengebingen i Asker da Frisk ble frarøvet det ekstra poenget i en ellevill kamp hvor det stod 6-6 til full tid. Sudden ble målløs, men så puttet vår golden boy på straffer Thomas Olsen den avgjørende straffen. En kuriositet var at både Frisk Asker og Vålerenga byttet målvakt på 5-5. For vår del gikk «Tuben» av og inn kom Steffen Søberg. Steffen fikk for øvrig brannmanns-hjelmen i garderoben etter kampen.

Det er rimelig seigt å dra seg nedover til Fredrikstad en hverdag midt i rushet, det vet vi mer enn godt. Og resultatet fra sist gang frister ikke, men vi oppfordrer alle til å ta turen. Når vi vinner nedi høgget der er det veldig morsomt.

For øvrig merker vi oss at hva diverse hockeyeksperter mener er en for dårlig spiller for Vålerenga, Mr. «katta i sekken» Mika Partanen, lager 2 mål og en assist i pengebingen. Og Tommi Taimi girer sakte opp til nivået fra forrige sesong med nok en assist. Og Mathis da dere, Mathis; 1 nytt mål og 2 assists.

Han vil virkelig ha den litt merkelig utseende potta på hodet.

Stjernen på sin side slo Sparta hjemme i Stjernehallen lørdag. 4-1. Normalt er de kampene veldig tette, i denne kontrollerte Stjernen etter sigende.

Vi tipper en tett batalje, men at Vålerenga med skrekken fra Askerhallen friskt i minne syr igjen foran keeper og går hardt til verks offensivt. Trykker Stjernen tilbake på isen. Vi er best trent fysisk er min påstand, og med litt push forover – og litt godlynte taklinger - fikser vi dette er min spådom. Jeg skal ikke driste meg uttpå noe tabelltips, det går som oftest virkelig galt, jeg nøyer meg med å synes at dette lukter det seier av.

Kampstart torsdag er kl. 19:00. Mer info finner du på klubbens hjemmesider, sider som for øvrig har fått et kraftig løft i innholdsproduksjonen. Da skulle det bare mangle at ikke vi i Klanen redaksjon skulle klemme til vi også.

Alle mann til pumpene! Kvinner også!

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

 

 

Nyeste innlegg