© Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Vidvinkel: Åpne og blødende, verkende sår

Nei, det er ikke innholdsfortegnelsen til en dårlig horror-movie, det er tilstanden Fjordkraft-ligaen befinner seg i. Det er krise, klubbene blør penger og det er akkurat nå ikke så veldig lyst i horisonten.

Selv gladlaksen Tore Christiansen går ikke av veien for å risse inn fanden på veggen. Han er krystallklar; uten kompensasjonsordning blir det med høy grad av sannsynlighet kroken på døra. Og det nytter ikke for Abid Raja å komme luskende med sparegrisen hjemmefra, her trengs det sekker med stål.

For å holde hjulene i gang trengs økonomisk doping fra Hr. Staten himself.

Jeg er evig optimist. Jeg tror stadig at Vålerenga er rett rundt hjørnet for verdensherredømme. Jeg tror også at Abid vil komme med en løsning – jeg bare håper den er god nok. Og at den er proporsjonal. Det koster mer å drive Vålerenga enn Grüner. Da må kompensasjonen stå i forhold, den må passe i det økonomiske landskapet den er ment for.

Så kan man lure på hvorfor man bare ikke kan gjøre som «alle andre», skru ned driften til et minimum, permittere, og bare gjenoppta driften når det blir lysere tider? Mange deler av samfunnet har måttet gjøre det, så hvorfor ikke ishockey? I Oslo får man ikke engang ha publikum, så hvor dramatisk er en nedstenging egentlig?

Veldig.

Nå er serien stoppet. Men når den kommer i gang igjen vil det være helt hinsides om for eksempel 5 av lagene var tatt av vinden. Konkursstormen. Det vil sette ligaen 30 år tilbake i tid. For ikke å snakke om skjebnene til alle som blir kastet ut i arbeidsledighet osv.

Og det på tross av at å få til en kompensasjonsordning for ishockey er relativt enkle greier. Det er snakk om vilje.

Jeg tenker kun ishockey. Det er enkelt for meg. Men det finnes andre idretter som er i samme båt. Og det finnes andre bransjer som lider. Klanens tre puber for eksempel. Jeg skal ikke gjøre noe dypdykk i den materien annet enn å stadfeste at det ikke akkurat er en fest der i gårdene heller.

Så Abid, du var med på å åpne nye Jordal Amfi – please vær med på å holde liv i den. Gi oss plaster nå!

God natt Vålerenga. Hvor hen du er…

Nyeste innlegg