Vålerengabussene – et tilbud til deg og meg. #Ruter er ikke engang i nærheten

Du har sett de, bussene, utenfor stadion, i byen på vei til kamp eller på høyfjellet på vei til ett eller annet sted langt ute på landet. Vi supportere har all mulig grunn til å være glad i bussene, for uten dem så hadde det vært mye vanskeligere å komme seg på kamp. 

Det er ikke slik at bussene er uniformerte, og alle ser like ut, de er heller ikke veldig dekorerte med Vålerenga med symboler men du kjenner de igjen når du ser dem. Jeg har blitt veldig glad i å ta bussen til kamp, både hjemmekamp og bortekamp. Jeg skriver dette innlegget for både og dele gleden med busstur, og for å dele informasjon med deg slik at akkurat du kanskje blir inspirert til selv å hive deg med i en av bussene. 

Klanen har en buss, som man offisielt har et samarbeid med, dette er Bohembussen. Det er ikke Klanen som eier bussen, men der ligger en samarbeidsavtale i bunnen. Man valgt i sin tid å gjøre dette på denne måten for da kan man «garantere» at det går en buss til alle kampene. Samarbeid passer best når man ikke er spesielt opptatt av EU kontroller, dekkskifte og vedlikehold, men vil mest ha glede av selve reisen. Dette samarbeidet er med det man kan kalle «semi-proffe» og igjen handler det om at kostanden ved å leie en normal rutebuss for hver anledning blir for dyrt. 

Jeg synes du burde prøve en busstur, du blir kjent med andre supportere, du får oppleve stemningen, den kollektive gleden ved seier og du blir kjørt til døra. Om bord i bussene er det servering, så du kan få deg noe kaldt å drikke på veien. Er du av den typen som sverger til alkoholfri drikke så kan det være lurt å ta en tur innom kiosken før avreise. 

Husker du tilbake for noen uker siden, da skulle vi til Kristiansand, ned å ta alle poenga på Sørenga Arena – det gjorde vi også, men før den turen så skjedde det noe litt spesielt. Ett par dager før kamp så kjøpte spillergruppa til Vålerenga opp 20 plasser på Vertshusbussen, som de ga bort til supportere som hadde lyst å dra på tur.

En av de som tok i mot denne muligheten var Hans Nilsen, og jeg tok vare på hans oppsummering av denne opplevelsen – nettopp fordi jeg hadde lyst å dele den med dere, så håper jeg at Hans Nilsen ikke blir sinna på meg av den grunn. Her er det han sa etter turen:   

«Jeg var en av de heldige vinnere av tur med Vertshusbussen, turen sponset av spillerne, og jeg kan bekrefte at det er riktig som bussjåfør Geir sier: De heldige vinnerne koste seg. Jeg var kanskje ekstra heldig, for på setet ved siden av meg dumpet det ved avgang ned en av de rutinerte klansmedlemmer og utrolig nok visste jeg ikke hvem han var. Jeg kan tilføye at jeg sjøl ikke er noen nybegynner i Vålerenga, 40 års medlemskap i Aldermannsligaen skulle vel også fortelle litt om aldersgruppen jeg tilhører. Men jeg har aldri reist til bortekamp med Klanen, og må bare si til dere andre pensjonister, som heller ikke har prøvd det: Ta sjansen før det er for sent. Som foran nevnt, jeg fikk et klansmedlem ved min side, og han ble der i 6 timer (nedover) og 4 timer (hjemover), og bedre reisefølge har jeg aldri hatt (jeg må bare beklage til alle mine venner). Da vi ankom Vertshuset så hadde vi fortsatt ikke fått nok, så vi avrundet med et glass blant noen venner der før "gammel`n", undertegnede tok fatt på siste etappe på dagens lange reise hjemover til en, på det tidspunktet etterlengtet hodepute. Det utmerkede medlem av Klanen, som for anledningen ble mitt reisefølge, Alex Struve, skylder jeg en stor takk for å ha bidratt til at reisen virket så altfor kort, og en stor takk til spillerne som med sitt tiltak gjorde at jeg omsider gjorde noe nytt, en tur jeg aldri vil glemme. Det frister til gjentakelse. Nå lurer vel noen på om jeg har glemt resultatet av kampen. Neida, det gjorde dagen» 

Jeg synes dette oppsummerer opplevelsen du kan ha med å bli med på busstur, det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel – det er plass til deg også. De forskjellige bussene er jo litt ulike, og de «faste» reisende er jo også litt ulike på de forskjellige bussene, men oppfordrer jeg deg til å spørre deg litt rundt, og finne ut hvilken buss du tror du finner flest likesinnede.  

Jeg har forsøkt å lage en oversikt over bussene, slik at det skal bli lettere for deg å finne informasjon – og skulle det være en buss som mangler, du vil rette feil, legge til informasjon, bare skriv i kommentarfeltet på Facebook så skal vi sørge for at det blir gjort 

Buss Bohembussen 
Kjørerute Hjemmekamp Fra Bohemen direkte til Ullevaal 
Billetter hjemmekamp Selges på Bohemen 
Kjørerute Bortekamp Fra Bohemen til landsbygda 
Billetter Bortekamp Selges i Sjappa 
Informasjon på Internett http://www.klanen.no 
Facebookside https://www.facebook.com/bohembussen/?fref=ts 
  
Buss Blue Lagune 
Kjørerute Hjemmekamp Fra Nittedal, nedover Groruddalen 
Billetter hjemmekamp Påmelding på facebooksiden 
Kjørerute Bortekamp Fra Nittedal, nedover Groruddalen til landsbygda 
Billetter Bortekamp Påmelding på facebooksiden 
Informasjon på Internett   
Facebookside https://www.facebook.com/groups/258741686957/ 
  
Buss Romerikebussen 
Kjørerute Hjemmekamp Fra Jessheim -langs E6, via Vålerenga Vertshus til Ullevaal 
Billetter hjemmekamp Påmelding på facebooksiden 
Kjørerute Bortekamp Fra Jessheim til landsbygda 
Billetter Bortekamp Påmelding på facebooksiden 
Informasjon på Internett   
Facebookside https://www.facebook.com/ENGA-Romerike-Bussen-675553955839314/?fref=ts 
Buss Vertshusbussen 
Kjørerute Hjemmekamp Fra Vålerenga Vertshus direkte til Ullevaal 
Billetter hjemmekamp Selges på Vålerenga Vertshus 
Kjørerute Bortekamp Fra Vålerenga Vertshus til landsbygda 
Billetter Bortekamp Via Nina på tlf: 91755725
Informasjon på Internett   
Facebookside https://www.facebook.com/groups/vertshusbussen/?fref=ts 
  
Buss Drøbakbussen 
Kjørerute Hjemmekamp Fra Drøbak - forbi Klemetsrud, Mortensrud, Manglerud 
Billetter hjemmekamp Påmelding på facebooksiden 
Kjørerute Bortekamp Fra Drøbak - til landsbygda 
Billetter Bortekamp Påmelding på facebooksiden 
Informasjon på Internett http://drobaksbussen.no/ 
Facebookside https://www.facebook.com/Dr%C3%B8baksbussen-179702525376030/?fref=ts 
  
Buss Ultrasbussen 
Kjørerute Hjemmekamp   
Billetter hjemmekamp Påmelding på facebooksiden 
Kjørerute Bortekamp   
Billetter Bortekamp Påmelding på facebooksiden 
Informasjon på Internett   
Facebookside https://www.facebook.com/pages/Ultras-Bussen/320373854690879?ref=ts&fref=ts&qsefr=1 

Nyeste innlegg