© Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Klanen støtter grasrot-opprop

Et initiativ startet av fotballsupportere ser dagens lys og Klanen stiller seg bak kravene

I dag ble nettstedet www.vaarfotball.no lansert. Klanen har vært kjent med initiativet og har i dag også offisielt besluttet å stille oss bak kravene. Dette er et supporterdrevet initiativ for å endre fotballen nedenfra.

Vi sier nei til sportsvasking

Målsetningen er i første omgang å fremme forslag på Vålerenga Fotball Elite sitt årsmøte og få det vedtatt for klubben. Videre målsetning er at initiativet sprer seg til flere supporterklubber og fotballklubber slik at man kan løfte det opp på Fotballtinget og dermed tvinge NFF til å prioritere arbeidet mot sportsvasking.

Vi har i årevis kunnet observere korrupsjon i organer som FIFA og UEFA og det kan se ut til at denne korrupsjonen er bunnløs. Et eksempel på dette er at FIFA valgte slavestaten Qatar som sted for det neste Fotball-VM. Vi har alle kunnet lese nyhetssaker om hvordan Qatar behandler fremmedarbeiderne som er hentet inn for å bygge infrastrukturen som kreves for å arrangere VM.

Vi er lei av å se sportsvasking!

Hva er sportsvasking

Det er når en stat arrangerer, sponser eller tar eierskap til høyprofilerte sportsbegivenheter eller sportsorganisasjoner for å avlede oppmerksomhet bort fra forhold som den samme stat er under sterk kritikk for, fra andre stater og tunge menneskerettighetsorganisasjoner.

Det gir seg utslag som at Qatar arrangerer Fotball-VM, de er verter for klubb-VM, sponsor for PSG og som ikke det er nok så har denne slavestaten kjøpt seg så mye innflytelse i UEFA og FIFA at deres landslag skal delta i Europas VM kvalifisering, ikke som tellende deltaker, men for å møte Europeisk motstand.

Når man tillater dette, hva er poenget med å ha geografiske kvalifiseringer i det hele tatt – da kan man jo gjøre kvalifiseringen global og så er det kun lag fra Europa som kvalifiserer seg (med noen unntak selvsagt)

Som sagt er dette et supporterdrevet forslag, Klanen har valgt å støtte dette for vi har ingen ønsker om at Vålerenga skal legge sine treningsleirer, eller treningskamper i autoritære regimer.

Les hele forslaget på www.vaarfotball.no

Nyeste innlegg