© Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

For et år det blir

Vi skulle ha starta i går, det ble utsatt

Det skulle være Molde hjemme i første runde, men det har blitt endra. Nå ser det ut til at vi skal møte Rosenborg hjemme søndag 9. mai. Blir dette med tilskuere på tribunen? Aner ikke – men jeg gleder meg helt vilt!

To ting jeg driter loddrett i:

At Rosenborg skal finne tilbake til røttene (igjen) – i år er ikke det året jeg frykter dem (holdt på å skrive trønderne, men trøndere har de slett ikke mange av lengre). At Bodø/Glimt kommer solbrune hjem klar til å utfordre Molde som landets mest usympatiske klubb.

Det starta med at Dag Eilev Fagermo råkjørte via en pressekonferanse og så videre til flyplassen for å dra til Spania med laget før 2020 sesongen. Han lovet at han skulle satse på unge spillere, han lovet at Vålerenga skulle bli bedre trent, han lovet at Vålerenga i 2020 skulle være bedre enn Vålerenga i 2019. Han innfridde på alle punkter.

Nå står vi ovenfor en ny sesong. Målsetningen er å bli bedre enn i fjor så hvis vi skal bli bedre enn i fjor er det duket for gull-strid på Valle. Smak på den du – vi er tittelutfordrer. Joda, det er lett på papiret. Jobben skal gjøres, men når kunne du sist, realistisk, se for deg en slik sesong?

Her er oppskriften: Bli kvitt korona à Gullstrid på Valle à Fulle tribuner

  1. Koronaen tar vaksinen seg av – så lenge den kommer i økt antall og at du faktisk tar den når det er din tur
  2. Gullstrid på Valle. Her må vi lene oss på Dag Eilev Fagermo og alle gutta på laget.

I målet vil jeg se at Kristoffer Klaesson fortsette den gode utviklingen. Med plass i A-landslags troppen til Norge så kan jeg ikke se at det skulle skorte på motivasjon for å ta nye steg.

Defensivt vil jeg se aggressivitet på dødballer imot, første halvdel av 2020-sesongen var vi helt vilt gode på f.eks corner imot. Ja takk, mer av det. Ivan fremstod som en bauta i fjor – i år vil jeg se ham enda mer som sjef. Tollås Nation har all verdens erfaring og må også i år stå frem som en av våre beste menn. Borchgrevink må få anledning til flere gode innlegg. Jeg tror Adekugbe kommer til å miste plassen til Horn Myhre, men det sitter faktisk mest i topplokket til Horn Myhre.

Offensivt vil jeg se at alle de offensive spillerne fortsette, men vi må bli bedre til å utnytte spisskompetansen til Kjartansson. Alle offensive spilleres første tanke må være «Hvor er Vidar?» Vi har verdens beste en-touch-avslutter og det må vi utnytte bedre. Så Aron og Osame – dere blir enda større helter for oss om dere er nest sist på målene. Superenkel forskning sier at dersom dere setter opp Vidar til 1, og 2-0 så får dere enda mer plass selv til å sette noen spektakulære mål utover i kampen.

Fulle tribuner, det kommer – det er flere 100 000 mennesker i Oslo som anser seg som Vålerenga sympatisører. Dessverre er det alt for mange av disse som lever etter Jokkes strofer «Glad i sport, men bare når vi vinner».

Når vi snakker om å gå på kamp - kan vi ikke herved bare bli enig om at det er ikke kult å gå på kamp i gamle drakter. Liker du å gå på kamp i drakt, stikk innom Sjappa og kjøp årets drakt. Dessverre har det i Vålerengakretser vært slik at folk tror de flotter seg på tribunen med gamle drakter. Sånn er det definitivt ikke. Liker du Vålerenga så bidrar du til klubbens fremtid ved å kjøpe drakt ikke ved å være en som tenker at alt var mye bedre før.

Kjell Grønningens elegante ord for noen år siden var noe sånt som «Løser du ikke kampbillett så er du null verdt for klubben» og dette gjelder like fullt i dag. Det handler om å støtte klubben, både ved å kjøpe sesongkort/billett og drakt. Hvis du er litt som meg og ønsker deg en kulere utstyrsleverandør så hjelper du klubben med å kjøpe drakt, for det er ikke et godt salgsargument til eventuell ny leverandør at i 1978 så solgte vi bra med drakter.

Ikke glem at vi skal til Europa i år – mer om det senere   

   

Nyeste innlegg