Et hus er ikke et hjem

Det vi aldri trodde skulle skje. Det vi hadde sluttet å tro på. Det vi håpet på, men kun tenkte på som en ønskedrøm. Vår egen stadion. Vi har spilt vår siste kamp på hjemme-borte bane og nå flytter vi hjem. Farvel Ullevål, vi ses en gang i blant, når vi kommer for å hente Haralds pokal.

Åpningshelgen den 9. og 10 september setter stopp på 104 års ventetid. Da er den her, Vålerenga Stadion åpnes og vi har offisielt flyttet hjem. Jeg gleder meg, jeg vet at veldig mange andre gleder seg. Det er mange som har sett frem mot denne dagen og det er mange som har forventninger til vår nye stadion.

Nå kjære venner må vi gjøre et hus om til et hjem. Vålerenga Stadion er bare en bygning, en flott bygning med en fotballbane sentralt plassert. Det er nå opp til deg og meg og gjøre denne bygningen om til Vålerenga sitt hjem. I alle år har vi hørt om Vålerenga-sjela, men hva er dette? Sjela i Vålerenga er deg og meg, det er spillerne, det er administrasjonen og det er alle de frivillige som stiller opp og gjør en innsats. Men det stopper ikke der, det er breddeklubben med hundrevis av nasjonaliteter, det er Vålerenga mot rasisme og det er Jobbsjansen.

Nå starter en ny tidsalder

Vålerenga Stadion må fylles av mennesker, mennesker som kommer sammen for å ha det moro og for å se på Vålerenga. Vi kommer ikke til å vinne hver kamp, men sammen kan vi støtte Vålerenga så sterkt at motstanderne ikke synes det er spesielt moro å skulle møte oss.

Jeg vet at det er mange der ute som har meninger om hva det vil si å være Vålerenga supporter, og som har meninger om hvordan arrangementene skal være. Til alle sammen kan jeg si følgende «Det hjelper ikke å sitte hjemme og mene noe om hvordan det skal være på fotballkamp når Vålerenga spiller – skal DU få frem det du mener er Vålerenga sjela – da må du være der» Du må komme på kamp, du må ta i bruk stadion, du må benytte deg av fasilitetene og ta del i fellesskapet, da kommer sjela frem.

Vålerenga Stadion og støtten til Vålerenga er større enn bare deg sjæl. Det at vi nå får vår egen stadion handler også om andre ting. En liten arbeiderklubb har blitt en av Norges største klubber. Den lille klubben som har tradisjoner for å rote med alle mulige ting, fra økonomi til kontrakter har blitt voksen og forvalter store verdier på vegne av deg og meg.

Vålerenga Stadion handler om lokalmiljø og patriotisme, og er ikke avgrenset til bydelen Vålerenga. Klubben vår er også Oslo’s stolthet. Sammen kan vi vise hele Norge at patriotisme ikke bare er noe som finnes på bygda når ett eller annet pottit-lag spiller over evne. Vi kan komme sammen på Vålerenga Stadion, og ved å møte opp så kan vi fortelle verden at vi er stolte av byen vår, vi er stolte av Oslo og vi støtter Vålerenga.

Klubben har lagt til rette for at det er ulike tribuneseksjoner som passer for mange ulike type supportere. Her er det opp til deg og finne deg til rette i det miljøet som passer deg best.

Helt til slutt – Vålerenga Stadion er også stedet for grenseløs glede og support for Vålerenga. Den nye supportertribunen blir de dedikerte supporternes hjem. Det snakkes om den blå veggen, om tribunen som kommer til å støtte Vålerenga aller mest høylytt. Vi har investert i tribunevegger for at lyden fra tribunen skal bli mest mulig inne på stadion. Det er solgt masse sesongkort og vallekort, og det er igangsatt salg av enkeltbilletter. Hvis du har lyst til å være med på å skape liv er du hjertelig velkommen. Vi ønsker oss enda flere supportere som er med på å synge, men er du fersk, så kan du jo bare stille deg litt ut på siden mens du lærer deg sangene.

Er du en som fortsatt vurderer å bli med på kamp, så vit dette, på supportertribunen kommer det til å være høylytt, der er TIFO, der er pyro og røyk, der er det flagging og trommer og der er det mange kaller kaos, mens jeg kaller det kunst. Liker du ikke kaos så har klubben utformet andre konsepter som passer bedre for deg for er det en ting jeg ikke ønsker å høre på den tribunen så er det «Ta ned flagga»

Her er litt mer om ting som skjer i åpningshelga: Børst og BallTogtur til Gjøvik på fredagenAlt om billetter

Nyeste innlegg