Damene feirer seriegullet

Damene feirer seriegullet etter seieren mot Arna-Bjørnar.

© Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Vålerenga jager CL-finale

Sesongen er i gang, torsdag skal danske Brøndby knuses.

Torsdag spiller Vålerenga Damer 16-delsfinale mot Brøndby i Danmark. Det som skulle vært et dobbeltoppgjør hjemme/borte er redusert til gedigen og konkurransevridende fordel for Brøndby. Det er synd og skam, men jeg er sikker på at det motiverer jentene våre ekstra. Du kødder ikke ustraffa med Vålerenga og jentene skal vise det til fulle. 

En vrien oppladning til kampen  

Kampene  skulle vært spilt i desember men Brøndby syntes det var en god idè å ta med koronasmitta jenter til Norge så både vår hjemmekamp og returoppgjøret i Danmark ble naturligvis utsatt. Det betyr at Brøndby som var i vinterpause og ute av kampform slapp å møte et Vålerenga i sesong og i kanonform. 

Videre betydde flyttingen at kampene spilles i ny sesong for Vålerenga. Det medfører at spillere som Ajara Njoya, Sherida Spitse og Maruschka Waldus har reist videre til sine nye klubber fordi kontrakta med Vålerenga utløp ved nyttår. Vålerenga har naturligvis erstattet spillerne med nye men de nye er ikke registrert for CL-spill fordi fristen for registrering gikk ut før kampene ble utsatt. De nye er dermed ikke spilleberettiget i Champions League og kan ikke meldes inn før 25. februar. Det er ikke bare fordeler med at sesongen i Norge er vår-høst og de fleste i Europa har høst-vår.  

Vålerenga søkte om dispensasjon for de nye spillerne siden flyttingen av kampene lå utenfor Vålerengas kontroll men fikk en lang finger og nei i retur fra UEFA. 

De norske restriksjonene grunnet korona gjør at det ikke er mulig å spille kamper i Norge nå. Det ble derfor vurdert å spille vår hjemmekamp på Kypros men det er naturligvis svært kostbart for en klubb som allerede sliter voldsomt grunnet koronaen og Vålerenga har ikke råd. Løsningen ble dermed at Brøndby favoriseres ved at de får spille hjemmekamp og Vålerenga ikke. De kunne kanskje vurdert å arrangere kampen på nøytral grunn i Danmark, men neida. Sånne hensyn er visst ikke så viktig.

Det er ikke enkelt å være liten ferskingklubb fra Norge og skulle leke med de store ute i Europa tydeligvis. Alt er nytt når du ikke har vært med på europacup før og det føles som om Vålerenga Damer har blir tråkka kraftig på av arrangøren.

Ta med at jentene ikke har fått den beste oppkjøringa der deler har vært egentrening fordi de ikke fikk lov til å trene sammen grunnet Follopesten og at de aller fleste treningskampene er avlyst av samme grunn så tegner det seg et dystert bilde. 

Det kan ha vært en rekke uheldige omstendigheter alt dette, men det er merkelig at alle har skjedd Vålerenga Damer og ingen andre klubber i Europa. Om så er tilfelle bør uflaks-kvota til jentene være brukt opp for en del år framover. 

 Sånn, nok sutring!

Enga er i Europa!

Nå vet du premissene for kampen - det er et vanskelig utgangspunkt, men fortvil ikke. Vi gleder oss stort over at jentene har kvalifisert seg til Champions League i sitt historiske første forsøk etter å ha slått Ki Klaksvik og FC Gintra 7-0 i kvaliken begge to. Jentene er i CL fordi de er et sabla godt fotballag og fordi de har noe der å gjøre. 

Det betyr at Brøndby skal være veldig fornøyd med utviklinga av denne CL-farsen men det varer bare til torsdag litt før fem. Da er de slått ut og våre jenter kan forberede seg på 8-delsfinaler. Danskene er ute, borte, exit, ferdige, slått ut. 

Vårt lag er knallbra, med stram defensiv organisering og en herlig angrepsrekke som skal gjøre livet surt for de danske piker. Danskene skal tross alt overliste Stine Ballisager Pedersen og Ingibjørg Sigrdardottir i midtforsvaret vårt, komme seg forbi Andrine Tomter og Janni Thompsen eller CJ Bott på backen for å score.

Midtbanen vår er den sterkeste i Norge. Få norske lag klarte å lure på jentene baklengs i fjor og vår serie er bedre enn den danske. Ta med at våre jenter elsker å spille kamper som betyr noe og at denne kampen er vinn eller forsvinn så gleder jeg meg til kamp. Jeg tipper seier 3-1 og regner med at både Marie Dølvik og Synne Jensen er på scoringslista etter kampen.

Som plaster på såret for alt røret denne 16-delsfinalen har gitt oss ønsker jeg meg Barcelona i 8-delsfinalen. Tenk deg å få se Lyn-jente og Vålerenga-hater Caroline Graham Hansen gå gråtende av banen på Valle fordi vi har feid laget henne ut av Champions League. Det hadde vært noe!        

Kampen mot Brøndby spilles torsdag 15.00 og streames av Direktesport.no. Har du abbo på Avisa Oslo eller andre Amedia-aviser har du tilgang.   

God kamp, og heia VIF! 

Nyeste innlegg