Aron Dønnum
© Morten M. Larød/Sportfoto

På gjensyn, Aron

Tidspunktet vi har grua oss til og gleda oss over er kommet.

Nå er det et faktum, Aron Dønnum er Standard Liege-spiller.

Det kommer og går spillere i Vålerenga hele tiden. Vi er en selgende klubb og det er en del av hverdagen vår som supportere. Innimellom dukker det opp spillere som på en eller annen måte gjør seg bemerket og en sjelden gang kommer det spillere som tikker av i samtlige bokser vi supportere har for bra Vålerengaspiller.

Aron er en sånn.

Elsket av fansen, elsket av pressen, fryktet av motspillere og hatet av motstandernes fans. Aron er alt dette og mer. En fyr som gjerne byr på seg sjøl og har opparbeidet et helt spesielt forhold til oss fans.

Jeg husker han kom til Vålerenga som unggutt for en haug år siden. Han hadde med seg et voldsomt talent, en voldsom vilje og et voldsomt temperament. Han reiste tur-retur Oslo fra Eidsvoll etter skolen hver dag for å trene. En spiller man umiddelbart merka seg fordi han var så talentfull men også fordi han gjorde dumme ting på banen. Han var heit i toppen og gjorde mange uoverveide ting som ga ham kort men samtidig var han veldig morsom å se på.

Vålerenga plukka av ham unotene, lærte ham å bli smart og utvikla teknikken og farten hans. Gjorde ham til en fryktet motspiller, en smart og ekstremt god spiller som i år har vist at han er for god for Eliteserien. Aron og Vålerenga har vært en helt suveren miks, talentet har han alltid hatt men det var hos oss han ble virkelig god.

Han kunne reist i fjor, Lecce i Italia lå langflate etter ham og Vålerenga hadde akseptert budet men Aron følte at det ikke var rett klubb for ham og takket nei. Her kommer det som sendte ham rett inn i hjertet til de av supporterne som ennå ikke hadde tatt ham helt til seg: han signerte en ny treårskontrakt slik at Vålerenga skulle få klekkelig betalt når han reiste ut. Det er så klasse og verdt langt mer enn alle Rolexer i verden for oss. Fotballen er full av Bosman-spillere men Aron er hel ved.

Vi elsker Aron Dønnum vi nå. Vi elsker ham!

Så det er selvsagt trist at vi mister vår beste spiller men gud bedre som han fortjener denne sjansen. Aron har gjort alt rett hos oss og vi ønsker ham all mulig hell og lykke i framtiden. Vi håper han får det til og har en lang og opplevelsesrik karriere fordi det er så fortjent på alle vis. Dette har Aron gjort seg fortjent til. 

Ikke glem oss, Aron. Vi glemmer ikke deg og vi skal følge med på deg hele veien. Derfor sier vi ikke farvel, men vi sier på gjensyn. Det har vært en ære  å ha deg her, du er Vålerenga du nå - og vi håper og tror at vi ser deg igjen som Vålerengaspiller om noen år.

For du er en av oss.

Takk for alt du ga for Vålerenga, lykke til i Standard Liege og på gjensyn.   

       

Nyeste innlegg