Feiring

Damene feirer seriegullet etter seieren mot Arna-Bjørnar.

© Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Europacup på Valle onsdag - slå svenskene

For andre gang spilles det europacup på Valle i sommer, for en tid å være i live! 

Det var en aldeles fantastisk opplevelse å se Vålerenga vinne mot Gent på Valle tidligere i sommer. At det ikke holdt til avansement kan vi takke en svak bortekamp for. Jentene våre gjør ikke den samme feilen. 

For nå er det Vålerenga Damers tur til å spille europacup på Valle og det er selveste Champions League vi snakker om. Kvalik mot Häcken over to kamper der vinneren går inn i tidenes første CL-gruppespill på kvinnesiden. 

Foruten store sportslige utfordringer betyr CL klingende mynt i kassa til klubben. Mynter de kan bruke på utviklingsarbeid så vi kan se oslojenter herje i Vålerengas kongeblå drakter om noen år slik gutta driver nå. Det er langt mer futt i det enn leiesoldater fra utlandet. Suksess er kult men suksess med nabojenter på laget er kulere, sånn er det bare. 

Å sammenligne pengesummer med herrenes CL går dog ikke, men det er faktisk kvantesprang fra tidligere år så pengene er meget vel verdt å ta med seg. Å komme til gruppespill gir garantert minst 4,1 millioner kroner i tillegg til ca 1,8 millioner tjent på å vinne første kvalikrunde og komme til den andre. Det utgjør mye penger i dameball. 

Svenske Häcken er siste hinder og vi møter dem hjemme og borte. Onsdag 1. september sees vi på Valle klokka 19. Du slipper koronatest, grønt pass og alt det der siden det slippes inn maks 2000 tilskuere. Kjøp billett her og kom! 

En av fordelene med å være sent ute med å skrive er at man kan lene seg på andre og når FrankO hos våre venner i Aperopet har begått en fin sak om Häcken lenker jeg dit i stedet for å skrive det samme med litt andre ord. Litt synd at han rappa overskrifta jeg hadde tenkt å bruke men det får gå, jeg er seint ute. *kremt* 

Kortversjonen er at Häcken er gode, har flere landslagsspillere som spilte OL-finalen i sommer og at vi må høyt opp i ringa for å slå dem over to kamper. Å slå dem er ikke umulig - du kan hjelpe jentene  ved å møte opp på tribunen og gjerne bli med på den verbale støtten vi gir dem underveis i kampen. De setter stor pris på oppmøtet og det hjelper dem til å få ut det lille ekstra som kan være tunga på vektskåla. Ditt oppmøte er viktig, ta med deg unger, svigermor og alle naboer du ikke krangler med og kom.

Så da sees vi da, på onsdag klokka sju - vær med å knuse svenskene så innstendig at de ikke engang gidder å møte opp på hjemmekampen sin om ei drøy uke. Så tar vi dem i Häcken og jager dem til Moss før vi skriver norsk historie ved å bli det første damelaget i gruppespillet i CL. Historiske hendelser kler Vålerenga godt. 

Heia VIF!

Billetter til kampen kjøper du her.

 

 

 

  

Nyeste innlegg