Damene jubler over seriemesterskap 2020

Damene feirer seriegullet etter seieren mot Arna-Bjørnar.

© Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Dobbeltmesterne serieåpner lørdag

Vi ser på ståa før sesongen smeller i gang mot Avaldsnes 

Endelig kan jentene iføre seg den flotte drakta vår og kjempe for Vålerengas ære i Toppserien igjen. Vålerenga serieåpner mot fjorårets bronsevinner Avaldsnes lørdag klokka 17 og kampen ser du på  NRK 1.

Vålerenga skal ut og forsvare fjorårets seriegull og cupgull og det blir ingen lett oppgave. Sherida Spitse har reist til Ajax og Ajara Njoya har tatt turen til Atletico Madrid hvor hun scoret to i cupfinalen. Hun er altså både norsk og spansk cupmester av året. Jeg er ikke så bekymret for at vi mista Ajara for jeg holder erstatter Elise Thorsnes som en bedre spiss enn henne og er trygg på at Elise kommer til å levere mål jevnt og trutt for oss i år. Hun kan fort bli toppscorer i serien også.

Jeg tror skoene til Sherida blir langt vanskeligere å fylle. Treningskampene har vist at uten langtidsskadde Sigrid Heien Hansen på banen mangler en sterk leder på midtbanen. Det krever at de andre jentene tar mer ansvar og er tro mot spillesystemet. Det har de slitt med i treningskampene og det gjør at vi mister tempo i angrepsspillet vårt samtidig som forsvaret mister nødvendig støtte. Klarer de å ta det ansvaret er vi gode nok til å slå alle. Samtidig vet jeg at sportsjef Eli Landsem og leder Egil Ødegård jobber med å forsterke stallen før vinduet lukkes.   

Det sagt har vi en meget god og sterk tropp og vi kommer til å bite bra fra oss i år også. Se opp for ungjenta Amanda Andradottir (17) Født i Norge men oppvokst på Island. Hun har et helt enormt toppnivå og er det største talentet jeg har sett på svært lenge. Dog er hun ung og urutinert og vil svinge i prestasjonene. Jeg liker det jeg har sett av Mari Nyhagen i treningskampene også, men det spørs om angriperen får mye spilletid i serien.   

Tabellen

Vi har muligheten til å kopiere fjorårets historiske og hysterisk vellykkede sesong men da må alt klaffe hele veien. Sandviken fra Bergen og Rosenborg fra Trondheim ser meget sterke ut og utpeker seg som favoritter til seriegull i år. Bak der ligger vi og pipipene fra Lillestrøm og vaker i sivet, begge har tropp til å ta steget helt opp om Bergen og Trondheim snubler. Jeg blir overrasket om ikke vi, Sandviken, RBK og LSK utgjør topp fire etter sesongen men rekkefølgen innad skal jeg ikke si noe om. Topp to er viktig fordi det gir spill i Europa der man nå faktisk kan tjene noen kroner på å være med. 

Bak topp fire kommer nok Avaldsnes, Lyn og Stabæk til å ligge før bunntrioen Arna-Bjørnar, Kolbotn og Klepp får en tung sesong og må kjempe om å unngå nedrykk. Klepp ser hjelpeløst fortapt ut etter å ha blitt fullstendig ribbet for spillere i vinter.     

Serieåpninga

Endelig skal det spilles om poeng. Stine Ballisager Pedersen er årets kaptein og jeg gratulerer med utnevnelsen. Med seg i kampteinteamet har  hun midtstopperkollega Ingibjørg Sigurdardottir. Sigrid Heien Hansen og Marie "rett i krysset i ekstraomgangen i cupfinalen" Dølvik ute med langtidsskade men resten av troppen er fit for fight.

Jeg tror vi starter omtrent slik:

Hanna Seabert

Janni Thomsen - Stine Ballisager Pedersen (K) - Ingibjørg Sigurdardottir -  Andrine Tomter

Dejana Stefanovic - Rikke Nygard - Synne Jensen

Rikke Marie Madsen - Elise Thorsnes - Celin Bizet Ildhusøy 

Motstander Avaldsnes er vingeklippet etter at Elise Thorsnes (8 mål i fjor) pakket bagen og reiste til oss sammen med Ylinn Tennebø etter fjorårssesongen. Rasheedat Ajibade (7 mål i fjor) har reist til Atletico MAdrid og dermed er halvparten av målene deres fra i fjor borte. Sterkeste spiller inn er landslagsspiller Karina Sævik som kommer fra Wolfsburg. At de er vingeklippet betyr ikke at de ikke er skumle dog - det var ikke to spillere som fiksa bronsen i fjor så laget er godt og skal ikke undervurderes. Likevel har vi et godt tak på dem på Valle og bør vinne kampen. 

Jeg ønsker alle spillere, støtteapparat, ledere, trenere, frivillige og alle andre med Vålerenga i hjertet en god sesong og jeg gleder meg til vi kan sees på tribunen igjen. Det er i skrivende stund klart at Oslo åpner litt til uka, men ukjent om vi kan gå på kamp ennå. I morgen blir det dessverre tomt på tribunen uansett. 

Vi krysser fingrene for at vi snart sees igjen.

God kamp og heia VIF! 

 

Nyeste innlegg