Østblokka tom
© Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

De endeløse dagene

Seriestarten er tre uker unna - kanskje

9. mai skal Eliteserien endelig starte for Vålerenga igjen. I alle fall sier de det, så da tror vi at det er sant. Vi håper, krysser fingre og alt vi  eier og har i vår vante, tvungne ensomhet mens vi krysser av en endeløs dag om gangen mens seriestart nærmer seg. 

Våger vi egentlig å tro på at Vålerenga og Rosenborg løper ut på stadion på Valle den søndagen? Er smittenivået slik at serien kan starte opp? Klarer lagene å holde seg smittefrie slik at de kan spille kamp?

Den usynlige pesten lurer på gatehjørnene, på Vaterlands bru og mellom blokkene på Enerhaugen. På håndtaket på døra til kjøleskapene i nærbutikken eller på gelenderet i trappeoppgangen hjemme - i all sin bedritne usynlighet. Vi Vålerengasupportere vet at om korona hadde hatt farge hadde viruset vært gult og sort, men det er usynlig.

Selv om flere av venna våre heldigvis er vaksinert nå ser vi at noen fortsatt smittes så det er ikke over. Og hva med oss egentlig? Hva med oss og venna våre? Vi kålhuer som har som høyeste ønske å få normaliteten tilbake i hverdagen gjennom å gå på fotballkamp sammen for å juble for scoring og hytte med neven mot dommer og motstander. Vi er noen tusen som har det sånn. Kan vi gjøre det snart? 200 av oss, 600 eller alle som vil? 

Serien starter nok med tomme tribuner her i hovedstaden men kan vi gå på kamp sammen snart? Dagene fram til det virker endeløse. 

Det skulle vært treningskamp mot Kåffa i dag, men pesten tok den. Et familiemedlem til en av spillerne oppe på Ekeberg tok med pesten hjem. Jeg er uendelig glad for at det ble oppdaget, at spilleren sa fra i tide og at Kåffa dermed avlyste kampen før de gikk i selvpålagt karantene. Takk, da tar de garantert ikke med pesten ned til Valle. 

Det forteller en del om hvor skjøre planene om seriestart 8. og 9. mai er, et lite virus kan velte stort lass. 

Jeg er ikke veldig optimist for seriestart 9. mai, men som alle fotballsupportere er jeg en drømmer. I drømmene slår vi RBK 9. mai og gjennomføringen av serien går helt fint, denne sesongen vinner vi serien og tar alt.

Med deg og meg på tribunen.

Nyeste innlegg