Vålerengas eget spell - Østkantspellet

(c) Østkantspellet
(© Østkantspellet)

Kjerka, Vålerenga og folka der øst.

Vålerenga har alltid gjort seg bemerka, på gresset, på isen og innen en rekke sporter. Alle har et forhold til Vålerenga som idrettsforening og de aller fleste har fått med seg historien om Vålerenga kjerke og hvor sterkt kjerka står i lokalsamfunnet. Hvor mye kjerka betyr for Vålerengas fans vet du selv som leser av dette nettstedet.    

Stedet Vålerenga har dog alltid mangla en tradisjon på å gjøre stas på seg selv. I disse dager legges kimen til det som forhåpentligvis blir en årlig tradisjon der Vålerenga har en unik og genuin mulighet til å feire seg sjøl - i selveste Vålerengaparken. 

Mange steder har noe se kaller for Spel. Stiklestadspelet og de greiene de gjør for Peer Gynt på Gålå er to eksempler. For Oslo øst klinger spel dårlig, spel har noe bondsk over seg. Som seg hør og bør blir det et spell. Østkantspellet!

Østkantspellet spiller videre på tråder fra suksessforestillingen på Oslo Nye i forbindelse med Vålerengas hundreårsjubileum i 2013 - Neste kamp.

Øsnkantspellet foregår ute i Vålerengaparken og årets oppsetning heter Neste kamp - Kjerka, og markerer at det er 40 år siden Vålerenga kirke brant. 

Mange av skuespillerne du elsket i Neste kamp på Oslo Nye medvirker i forestillinga. Det gjør også lokale lag og foreninger, som Vålerenga Janitsjar og Vålerenga Skoles musikkorps. Vålerenga Vertshus står for bevertning i parken og Miniklanen skal bidra i forestillingen. Mange frivillige kommer fra lokalmiljøet på Vålerenga, Vålerenga historielag har guida turer i nærområdet og det blir konserter med Osloband. Det blir en meget kul greie. 

Klanen stiller seg bak prosjektet og ønsker at det skal bli en årlig happening i Vålerengaparken. 

Vålerenga Fotball Elite bidrar og ønsker at dette skal bli en årlig happening i Vålerengaparken.

Oslo kommune stiller seg bak prosjektet og bidrar med kroner så dette kan bli en årlig greie.

Initiativtagerne klarer å lage dette til en årlig happening i Vålerengaparken om Østkantspellet blir en suksess - da lager man et nytt spell neste år. Og året etter der, og året etter der. Da har vi snart en fin Vålerengatradisjon.

 Det er solgt langt over 1000 billetter til forestillingene og det er allerede satt opp ekstraforestillinger slik at det er seks forestillinger totalt. Jeg oppfordrer alle Vålerengafans til å kjøpe billetter og bli med på å sette stedet Vålerenga skikkelig på kartet.

Østkantspellet arrangeres fra 23, august til 1.september og du finner oversikt over forestillingene på spellets egen hjemmeside eller Østkantspellet sin Facebookside. Gå inn der og sjekk hva som passer for deg - og trykk like på siden så holder du deg oppdatert.  

Dette er vår mulighet til å sette Vålerenga på kartet på en ny og fin måte. La oss bruke den muligheten. Billetter kjøper du her eller i Sjappa. 

Vi sees på spellet!