Vålerenga Vertshus rustes opp

(c) KlanenVålerenga Vertshus
(© KlanenVålerenga Vertshus)

Etter hjemmekampen mot Grüner søndag 2. februar stenger vi Vertshuset – og vi holder stengt så å si resten av måneden – mens vi ruster opp lokalene. Det er ikke bare Jordal Amfi som skal fremstå i ny drakt. Nå klargjør vi Vertshuset til å være med på festen når Jordal Amfi gjenåpnes.

Forrige gang det ble brukt penger på Vertshuset var da vi tok over driften for ti år siden. Den gang brukte vi omtrent en million på å flytte toaletter og bar, rette av gulv og installere ventilasjon. For å fremstå med ny glans, forberedt til gjenåpningen av nye Jordal Amfi planla vi i august 2019 å oppgradere lokalene. Men arbeidet ble lagt på is da vi ikke fikk forlenget leiekontrakten. Når langsiktig leiekontrakt nå er sikret realiserer vi opprustningen vi planla forrige sommer. Vi snakker nærmest om en repetisjon av oppgraderingen i 2009. Men denne gang oppgraderer vi i det minste lokaler vi selv eier.

Etter hjemmekampen mot Grüner søndag 2. februar stenger vi Vertshuset – og vi holder stengt resten av måneden. Innen vi går hjem søndag kveld bør øltankene tømmes – en utfordring vi forventer mange tar. Når man skal pusse opp Vålerenga Vertshus er bevaring av historie og kultur en selvfølgelig del av oppgaven. Samtidig skal vi sørge for å skape et effektivt og praktisk serveringssted, innenfor rammene av det bevaringsverdige. Vi ønsker å skape et tydelig gjenkjennbart lokale, men at det samtidig fremstår revitalisert og nytt. Det er fort gjort å få lyskestrekk i forsøket – men vi tror vi skal lykkes.

Formell gjenåpning av lokalene skjer med full mundur torsdag 5. mars, i forbindelse med hjemmekampen mot Storhamar. Så håper vi at noen stamgjester kan prøve de nye lokalene noe før – uten at vi våger å love noe. I likhet med Jordal Amfi har vi en rik historie – og Klanen vil med dette forberede Vertshuset på en ny epoke sammen med Jordal Amfi – vi håper på en strålende fremtid sammen. Med denne satsningen befester vi at Vålerenga hockey, Klanen og Vålerenga Vertshus forsterkes som en kraftfull felles enhet.