VPN-toget som sporet av

(c) Klanen
(© Klanen)

Vi svarer på VPNs slakt av mangel på tog til kampen på Gjøvik. 

I gårsdagens Dagboka på VPN ble det viet all plass til å synse rundt et ønske om tog til hockeyguttas 'hjemmekamp' på Gjøvik.
Uten å ha satt seg inn i saken, men heller funnet sannheter som passer inn i egen oppfatning av tingenes tilstand, skyter de fra hofta, men bommer ikke bare på låvedøra, de treffer ikke engang Gjøvik.
Det mest presise og det man burde ta med seg i innlegget til VPN er setningen «Ikke veit vi».
De er fristet til å stille spørsmål ved hockeyinteressen i Klansstyret. Med en som kommenterer hver hjemmekamp på Sumo, samt en som kommenterer live på Klanen.no, er det absolutt ingen problemer med hockeyinteressen i Klansstyret.
Legger vi til jobben som ble gjort i forkant av seriestarten på Gjøvik, hockeytreffet på Vertshuset og hockeyfesten forrige helg, så føler vi at det har blitt jobbet godt mot hockeyen denne sesongen. Og vi er bare ca halvveis. 

Klanen har vært i dialog med klubben hele sesongen for å finne løsninger på problemer rundt og kanskje spesielt hjemmekampene i Furuset Forum, samt borte-hjemmekampene på Gjøvik. 
Den første kampen var seriestarten og det var forventet mye bortesupportere da ikke bare skulle Storhamar spille mot erkefiende Vålerenga, men det var seriestart og Patrick Thoresen sin hjemkomst i klubben fra Mjøsas bredde.
Klanen Railways var på skinnene igjen og arrangerte tog for buss til Gjøvik den gangen.
Rundt 200 reisende var med på «tog for buss», hvor kanskje halvparten var med pga det var en spesiell hendelse med togtur. Altså ikke utsolgt. Vi er fornøyde med turen som ble gjennomført og har fått mye skryt i etterkant. Da er det selvfølgelig fristende med en ny tur, men husk at det bare er noen måneder siden. Arrangerer vi det for ofte blir det ikke like spennende. Denne gangen tror vi ikke den samme karamellen er like fristende for like mange og har derfor bestemt oss – i samarbeid med klubben- med å fronte bussene denne gangen. Der vil vi når det er klart komme med et godt tilbud til alle reisende. 

Som vi alle vet skal Vålerenga Hockey spille på Furuset også neste sesong, en sesong som ligger an til å bli mer kritisk økonomisk enn den vi er inne i. Vi tipper derfor det blir en tur til Gjøvik eller to også neste sesong. Da passer det seg bedre med en ny togtur. Da passer det også bedre å gi et overskudd til en klubb i mulig økonomisk krise.

Vi tror ikke at den eneste løsningen for å få folk jevnlig på hockeykamp i Furuset Forum eller bortekamper, er å sette opp et tog til Gjøvik. Den tankegangen sliter vi med å forstå. Kall det lavterskel eller hva dere vil, men det er satt opp gratis buss til hjemmekampene. Mer lavterkel får du det vel ei, men folk bruker ikke det tilbudet. Det går t-banetog til Furuset, så det er bare å stille på hver kamp.

«Ville dette vært en diskusjon om fotballaget spilte?» Nei, det ville det ikke. Da hadde vi gått bussene i næringen og det er stikk i strid med hva vi ønsker å gjennomføre sammen med klubben nå.
Det har aldri vært et spørsmål om pris, så det dere kaller «gratistog» er like fullt et tog som koster penger å være med på. Vi har fått tilbud om å få dekka et eventuelt underskudd på togturen, vi har ikke fått tilbud om gratis tog til Gjøvik.
Avtaler med Gjøvikbanen må gjøres, det må skaffes folk som kan jobbe, kjøpe og selge øl, laste på og av, samt alt annet man må gjøres for at togturen skal bli en bra opplevelse for de som kjøper billett.
Det er ikke bare å kaste penger i et hull, så er toget klart med kalde forfriskninger og seksjoner tilpasset hver vennegjeng. Eller flere dasser enn en togvogn vanligvis har.

«Klanen er til for alle medlemmer, ikke bare de som ønsker å ta buss». Det er helt riktig, men Klanen er heller ikke bare for de som kan kjøpe et tog når de vil. Det kommer ukentlige forespørsler om folk som vil ha marsjer fra Bohemen og opp til stadion foran hver eneste hjemmekamp. Noen ønsker en avtale med Ruter hver gang vi spiller hjemme. Andre sender oss regninger for oppdrag de har satt i gang, men ikke kunne sluttføre. Vi kan ikke innfri alle ønsker hele tiden, så vi må veie for og i mot, spesielt som årelang arrangører av buss- og togturer med kunnskap om hvordan slike ting stort sett fungerer. 

/Styret