Uttalelse etter kampen på Åråsen

(c) Klanen
(© Klanen)

Uttalelse fra talsmannen i Klanen etter lørdagens kamp på Åråsen. 

Lørdag spilte Vålerenga en kamp som de fleste allerede har glemt som endte i et resultat som var skuffende for begge lag.

Mesteparten av oppmerksomheten i media og henvendelsene til Klanen handler om det som skjedde på tribunen, noe som trolig vil huskes av de aller fleste i lang tid framover.

Det var ventet at temperaturen skulle være ekstra høy denne kampen og det gikk mange rykter om mulige “hevnaksjoner” for forsøket på flaggplanting fra hjemmekampen tidligere i år.

Gjennom hele kampen ble det avfyrt bluss, røykbomber, blinkere, bangers og en og annen nyttårsrakett.

Klanen er tilhengere av kok på tribunen, pyroteknikk og stemning som for mange kan oppfattes som aggressiv og skummel, men på kampen sist lørdag ble det krysset noen grenser som skal være absolutte.

Det er mange grupperinger som støtter Vålerenga. Noen jobber godt med Klanen, mens andre hater oss. I dette klimaet har vi og de viktigste grupperingene inngått en avtale med Vålerenga om rammene for å støtte laget. I går ble denne avtalen brutt på to punkter:

  •   Flere møtte opp med finlandshetter og annen maskering før kampstart og holdt seg maskerte gjennom hele kampen. 
  •   Det ble kastet bluss inn på banen og skutt fyrverkeri som detonerte over hodet på egne spillere.

Det er i utgangspunktet nulltoleranse mot maskering på våre tribuner. At man dekker seg til mens man brenner ulovlig pyroteknikk er forståelig, at man er maskert gjennom en hel kamp mens man egger til krig mot politi og sikkerhetspersonell er feigt og idiotisk. Skal du være breial, så bør du stå for det. I går var vi vitne til en gjeng med idioter som forsøkte å få til en slåsskamp med politiet i to timer uten å klare det. Og uten å tørre å stå for det.

Bluss utpå banen er langt utafor det som er greit i utgangspunktet, men når man i tillegg setter egne spillere i skuddlinja, da er det mørkt.

Oppførselen resulterte også i det som må være den dårligste stemninga vi noensinne har levert på Åråsen. Det er synd å si det, men vi tapte en tribunekamp i går fordi noen skulle markere seg.

Forsøk på indrejustis resulterte i knekt nese på minst en person. Grupperingene som kan sies å stå bak bidro ikke selv til å stoppe eller begrense dette i særlig grad. Vi må altså anse dette som et brudd på avtalen oss i mellom.

Konsekvenser av dette er stort sett opp til klubben å avgjøre. Dette blir trolig avgjort etter noe møtevirksomhet den kommende uka.

 

For de av dere som ikke gidder å lese lange tekster:

Vi er for pyro, men mot at den kastes på banen og mot at folk maskerer seg. Det er handlinger vi i Klanen tar avstand fra.