Klan og klubb i Pride Parade

(c) TrondL
(© TrondL)

Lørdag går Pride Parade av stabelen og vi stiller opp sammen med klubb for å vise vår støtte til mangfold og kjærlighet. Bli med!

Vi er stolte og glade over å kunne representere en forening som har tatt tatt klar avstand fra rasisme, trakassering og nazisme.

Nå tror du kanskje vi mener Vålerengens Idrettsforening, og det gjør vi jo selvsagt, men nå skriver jeg om Klanen.

Punkt 9 i klanens vedtekter er krystallklar, fremhevingen er gjort av undertegnede:

9. Rasisme, nazisme og vold
Vålerengens Idrettsforening er Norges mest fargerike idrettslag med medlemmer av ulik nasjonal, etnisk og religiøs bakgrunn. Klanen er stolte over å støtte en slik klubb, og tar avstand fra enhver form for fordommer basert på hudfarge, nasjonalitet, legning og tro. Rasisme, nazisme og fotballrelatert vold er uforenlig med medlemskap i Klanen.

I år som i fjor stiller vi oss opp i Pride Parade og går toget fra Grønland til Spikersuppa sammen med Vålerengens Idrettsforening. Vi håper - og regner med - å se spillere og ledere fra alle foreningens klubber der, som i fjor. Fotball, hockey, basket, amerikansk fotball, ski og innebandy.

Vi går bak Vålerengabussen, den er lett gjenkjennelig så det er bare å slenge seg med, det er ingen påmelding så kom som du er. Har du på deg Vålerengaeffekter er det knallfint, sjøl velger jeg drakta fra 100-årssesongen. Alt er lov og jeg garanterer at du ikke er den folk legger merke til. Herre min hatt så mange kostymer og glitter det er i den paraden, du har ikke sjangs til å hevde deg!   

Rappa fra klubbens sider:

Vålerenga Fotball stiller i paraden som nummer 115. Det er i Rosa sone og bussen vår finner du i Platous gate. Bussen er på plass klokka 11.00, mens gående møter fra klokka 12.00 og utover. Avmarsj er klokka 13.00. 

Du finner kart nederst i denne saken, jeg har rappa det fra klubben også.

Det er viktig å stille opp for de som ikke har det like enkelt som deg sjøl, og dette er en glitrende måte å vise støtte på. Jeg liker å tenke at jeg går for en som ikke sjøl tør eller kan gå i Paraden. Ingen bestemt person, men det kan faktisk være han eller henne som står ved siden av deg på tribunen hver eneste kamp. Jeg kan gå for jeg tør, jeg kan og jeg gjør det med glede.

Bli gjerne med. Vi oppfordrer alle som har anledning til å være med til å stille opp for mangfold og kjærlighet.

Vit at mitt eget kjærlighetsliv har vært både mangfoldig og frodig selv om jeg kan skilte med at 100% av gangene har det gått lukt til helvete. Det betyr likevel ikke at jeg ikke unner andre å få anledning til å være sammen med akkurat den de vil, uavhengig av kjønn.

Det skulle tatt seg ut!

Skeiv eller ikke, vi sees i Paraden. For mangfold, for kjærlighet! 

(c) Rappa fra VIf-fotball.no
(© Rappa fra VIf-fotball.no)